Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

MBA στην Ελλάδα


Recommended Posts

Παιδιά Καλησπέρα,

θα εκτιμούσα τη βοήθεια όσων 'γνωρίζουν'.

Σκέφτομαι να κάνω ένα ΜΒΑ σε κέντρο στην Ελλαδα, μέσω distance learning. Είμαι απόφοιτος πολυτεχνείου και ανέκαθεν ήθελα να πάρω κάποιες γνώσεις διοίκησης και οικονομικών. Λόγω φόρτου εργασίας μπορώ μόνο να κάνω κάτι τέτοιο.Μήπως κάποιος αναμεσά μας έχει κάνει ΜΒΑ στην Ελλάδα μέσω distance learning? Θα ήθελα να μου πει αν αξίζει,δεν θέλω να βάλω ένα τίτλο στην κάρτα μόνο, με ενδιαφέρει να μάθω. Είναι λεφτά όμως και οι καιροί χαλεποί. Κάθε βοήθεια δεκτή

------------------------------------------

Τι έγινε ρε παιδιά ?

Κύριε Συντονιστά, λέω να το ποστάρω στα Φωτοβολταϊκά μπας και το δει κανείς και με βοηθήσει.;)

 

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα ήθελα να μου πει αν αξίζει,δεν θέλω να βάλω ένα τίτλο στην κάρτα μόνο, με ενδιαφέρει να μάθω.

 

Το απαντάς μόνος σου...

αν θέλεις να μάθεις και έχεις τα λεφτά (δεν γνωρίζω πόσο κοστίζει) τότε κάντο.

Αν το ήθελες απλώς για να μπει στο βιογραφικό και να έχεις καλύτερες προοπτικές στο να βρεις δουλειά ή/και να κάνεις απόσβεση μέσω της αύξησης του μισθού σου, τότε άστο για την ώρα.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

θα ήθελα να καταθέσω προσωπική εμπειρία για το MBA. Αρχές του έτους ξεκίνησα MBA στο Edinburgh Business School του Heriot Watt μέσω CEMS. Το CEMS κάνει προαιρετικά μαθήματα στην Αθήνα. Το πρόγραμμα καλό και τα μαθήματα βοηθάνε. Σε συνεντεύξεις για δουλειά ήταν μάλλον ένα αρνητικό στοιχείο. Δεν είναι για όλους τα MBA, σκέφτομαι να το αφαιρέσω από το βιογραφικό, νομίζω έπαιξε αρνητικό ρόλο αν όχι ουδέτερο. Στην εταιρεία που δουλεύω ΤΙΠΟΤΑ. Όσον αφορά στις γνώσεις, καλό, αν και η σημερινή εποχή μάλλον θα οδηγήσει σε αλλαγές πολλών από αυτά που διαβάζω!

Link to comment
Share on other sites

@helen4684:

α)Τι εννοείς ήταν αρνητικό στοιχείο? Δεν θέλαν να το έχεις ενώ δουλεύεις με τη λογική ότι θα σου τρώει χρόνο ή ήταν δύσπιστοι προς το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό? Δεν είναι για όλους τα ΜΒΑ? Με ποια λογική? Overqualified?

β)Αυτό που με απασχολεί είναι αν αξίζει ΜΒΑ με αυτό τον τρόπο και τι αντιμετώπιση είχες όταν το ανέφερες ως προς την ποιοτητά του.Τα υπόλοιπα, με τους εργοδότες μπορώ να τα αντιμετωπίσω.

@akisD:ΡΕ φίλε Άκη, δεν με νοιάζει ο μισθός, γνώση ζητάω αλλά δεν θέλω να με κοιτάν περίεργα κιόλας όταν λέω ότι το έχω κάνει. Το ΄άστο για την ώρα' τι σημαίνει? Ή κάτι αξίζει η όχι. Δηλαδή σε 1 ή 2 χρόνια θα αλλάξει κάτι για την ποιοτητά του?

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω το ΜΒΑ γιατί για εμένα αξίζει και μου προσφέρει τις γνώσεις που θέλω και αυτό αρκεί για το κίνητρο να ξεκινήσει και να συνεχίσει κανείς. Όμως, η σημερινή εποχή μάλλον θα οδηγήσει σε αλλαγές πολλών από αυτά που διαβάζω!

Όσον αφορά τον εργασιακό τομέα (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ) απλά έβγαλα την πίκρα μου. Τίποτα άλλο.

Link to comment
Share on other sites

@helen4684:

Το ΄άστο για την ώρα' τι σημαίνει? Ή κάτι αξίζει η όχι. Δηλαδή σε 1 ή 2 χρόνια θα αλλάξει κάτι για την ποιοτητά του?

 

Ανέκαθεν (τουλάχιστον) στην Ελλάδα, πολλοί εργοδότες δεν θέλουν υπάλληλους, που εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με την δουλειά τους και την αμοιβή τους.

 

Είναι φυσιολογικό, όσα περισσότερα ξέρεις, τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχεις και από το είδος της δουλειάς και από την αμοιβή της.

 

Οπότε το λέω, επειδή είναι η δυσκολότερη περίοδος για εύρεση εργασίας που θα σε ικανοποιεί και από το είδος της και από την αμοιβή της.

 

Καλές οι γνώσεις, αλλά η ικανοποίηση ότι αυτές σου αναγνωρίζονται, είναι και αυτή καλή.

 

Φίλη μου, αρχιτέκτονας, δούλευε σε ένα γραφείο μελετητικό, έπαιρνε πριν λίγα χρόνια, 800 ευρώ. Πήγε για ένα χρόνο Σκωτία για ένα μεταπτυχιακό, ξόδεψε πάρα πολλά λεφτά και όταν γύρισε, αφού δεν βρήκε άλλη δουλειά, ξαναγύρισε στο ίδιο γραφείο και πλέον έπαιρνε 850.

Η ίδια μου έλεγε ότι απλώς μετάνοιωσε... γιατί αυτήν δεν την αρκούσαν οι γνώσεις, ήθελε και κάτι καλύτερο...

Link to comment
Share on other sites

Οκ. Ναμ ην μασάς και να το κάνεις. Σίγουρα σου χρειάζεται και σου ανοίγει γνώσεις όπου σε μια κοινωνία το business marketing and organization είναι απαραίτητο. Σίγουρα θα πάμε γι άλλα και ακόμα καλύτερα. Για distance learning τώρα δεν έχω ακούσει άλλα, το eap ίσως να έχει κάνα καλό τμήμα που δεν το γνωρίζω όμως.

 

Προσοχη!!! οι αιτήσεις για το eap κατατίθονται μέχρι 10 δεκέμβρη. (+ την πιθανότητα την πολύ πιθανή να μην σε πάρουν).

 

2ον. Στην Ελλάδα και για πολύ καλό MBA ένα πράγμα έχω ακούσει. ALBA!

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λες Ντάνκαν (και εγώ στο ίδιο κλίμα είμαι).

Το κόστος στο ALBA το ξέρεις ? Χώρια που νομίζω και σε χρόνο δεν με παίρνει, δεν έχω τόσο ελεύθερο.

Ευχαριστώ πάντως

Link to comment
Share on other sites

Πεταμένα λεφτά για μένα το MBA και ειδικά αν γίνει στην Ελλάδα.

Εκτός και αν κάποιος το κάνει στο London Business School, άντε και στο Lancaster (Από Αγγλία) ή από Η.Π.Α στο Pennsylvania (Wharton), Columbia (δίδακτρα $100.000+) κλπ οπότε τότε ναι αξίζει.

Αξίζει βέβαια αν το χρησιμοποιήσεις ως διαβατήριο για εργασία στο εξωτερικό. Για Ελλάδα, η επιλογή των στελεχών (σε ποιες επιχειρήσεις πια άραγε?) γίνεται με κριτήρια γνωριμίας και προσωπικών επαφών περισσότερο.

Τώρα τα διάφορα ALBA, και κάτι άλλα μου ακούγονται σαν φτωχός συγγενής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.