Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατασκευαστικό ερώτημα: Εκτοξευόμενη πολυουρεθάνη για θερμομόνωση


dvlfw

Recommended Posts

Εχω ακούσει οτι μπορεί να γίνει εξωτερική θερμομόνωση με την χρήση εκτοξευόμενης πολυουρεθάνης και σοβάτισμα μετά. Η λύση κέλυφος μου είναι απαγορευτική γιατί ο τοίχος μου είναι στα όρια του οικοπεδου του γείτονα,οπότε τα 8-10 εκατοστά (5 εκ. dow) που θα βγώ έξω θα είμαι παράνομος.... Υποθέτω οτι με την πολυουρεθάνη ισως βγω στο μισό απ οτι στο κέλυφος και ο γείτονας το δεί πιο θετικά. Πράγματι γίνεται λοιπόν εξ. θερμομόνωση με αυτο το υλικό? Και είναι αποτελεσματική; Ευχαριστω. (Αν υπάρχει κάποιος αλλος τρόπος εξ.θερμομόνωσης με χαρα την διαβαζω.... )

Link to comment
Share on other sites

θερμοπροσοψη ή θερμοσοβας

 

ανάλογα με τις απαιτήσεις του κτιρίου.

 

Γενικά κοίτα http://www.baumit.gr/upload/rt/Thermal_Renovation.pdf

Link to comment
Share on other sites

γειά σας

να ρωτήσω και γω κάτι

έχω ένα παλιό σπίτι στο χωριό θέλω να βάλω θερμομόνωση στην ταράτσα, υπάρχει τρόπος χωρίς να προσθέσω πολύ βάρος? (το σπίτι είναι πολύ παλιό χτισμένο με μπλόκα χωρίς κολώνες)

Link to comment
Share on other sites

Το είχα αντιμετωπίσει αυτό το ερώτημα, βασικά οι λύσεις μου ήταν τρείς, μόνωση πχ dow στα τοιχεία + σοβάς = 5-6 πόντους,

εξωτερική θερμοπρόσοψη = 5,5 - 8,5 πόντους

 

Σοβάς ανακατεμένος με σωματίδια μονωτικού. Και όμως ναι υπάρχει αυτό το υλικό, κάπου έχω ένα ενημερωτικό φυλλάδια -άλλά αρχικά δεν γνωρίζω τι πάχος απαιτείται. Αφετέρου και μιλώντας μόνο με ένα μηχανικό, και το αναφέρω αυτό γιατί δεν δείχνει παρά την προσωπική άποψη του και μόνο- Δεν θυμάμαι έλεγε για κάποιους λόγους να μην επιλεχθεί πχ υγρασία ή συμπεριφορά στο χρόνο.

Δεν είμαι υπέρ, δεν θα το παραιτούσα όμως αν φάνταζε η μόνη λύση. Εγώ είμαι μεταξύ των δύο πρώτων λύσεων και μάλιστα κυρίως υπέρ της πρώτης συζητώντας μειονεκτήματα, συζητόντας με μηχανικούς κ.α.

Στην δικιά σας περίπτωση όμως δεν θα επέριπτα καμιά λύση ειδικά όταν τα όρια με το γείτονα είναι τόσο μικρά και οι ενεργειακές απαιτήσεις έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, βλ. ΚΕΝΑΚ διαφορετικά θε υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τη λειτουργία, την πώληση ή την αγορά πιθανόν ενός τέτοιου σπιτιού.

Μα ο μηχανικός δεν είχε προβλέψει αρμό ώστε να σε παίρνει να κάνεις μια υποτυπώση μόνωση των 4-5 πόντων ? ? ? ??

Δεν γνωρίζω πως θα λυθεί το πρόβλημα πραγματικά δεν γνωρίζω. Και απευθήνομαι κυρίως στους δύο πρώτους.

Konsolakis είσαι off topic και dk επίσης.....

Link to comment
Share on other sites

4-5 εταιριες προσφερουν θερμοσοβα συσκευασμενο...στην ουσια εχουν περλες διογκωμενης πολυστερινης...

 

η θερμομονωση που πετυχαινεις με θερμοσοβα ειναι χαμηλοτερης αποδοσης απο κελυφος..

Link to comment
Share on other sites

Ξεχάστε την πολυουρεθάνη. Εξωτερική θερμομόνωση με εξηλασμένη πολυστερίνη (όσο πάχος είναι επιτρεπτό) + το σπατουλαριστό τελείωμα. Κι αν έχετε όρεξη για κάτι εξτρά μία ανακλαστική βαφή. Δεν υπάρχει τρόπος να πετύχετε καλύτερη θερμομόνωση με αποδεκτό κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως η μηχανικός που είχαμε τότε (να την κάνει ο Θεός μηχανικό) δεν προέβλεψε και δεν φρόντισε να αφήσει έστω δέκα πόντους χώρο.Και τώρα τρέχουμε να διορθώσουμε όπως μπορούμε.Ο μηχανικός που έχω τώρα μου προτείνει αποκλειστικά εξωτερική θερμομόνωση στύλ κέλυφος.Απορίπτει την πολυουρεθάνη αλλά και την διακοσμητική πέτρα.Εντύπωση μου κάνει πάντως που το νερό της βροχής μπορεί να περάσει απο την πέτρα και απο την κόλα και να εισχωρίσει στον τοίχο... απ ότι μου είπε δηλαδή... Και έτσι συμπαιρένω και εγώ οτι τελικά η καλύτερη λύση ειναι dow και σοβάς (κέλυφος).Σε κάποιες πλευρές του σπιτιού μπορώ να ''βγώ'' έξω ,οπότε μπορεί να γίνει θερμομόνωση.Σε εκείνες όμως που δε μπορώ να βγώ τι άλλο υλικό μπορώ να χρησιμοποιήσω το οποίο θα είναι μικρότερο σε όγκο και ίσως να μπορώ να κάνω την δουλειά μου χωρίς να ενοχλήσω τους γείτονες;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.