Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή


mariadim

Recommended Posts

Τελικά έχετε καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένα κουφώματα για νέες οικοδομές μελετημένες με ΚΕΝΑΚ ( κατασκευασμένες μετά το 2010 δηλαδή ) και κλιματική ζώνη Β όπου θα πρέπει το U ανοίγματος να είναι το πολύ 3,00.

Link to comment
Share on other sites

Κυρίες/Κύριοι,

 

Το θέμα με τα θερμοδιακοπτώμενα κουφώματα αλουμινίου, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.

 

Καταρχήν: Βάζουμε αλουμινίου, αϊ σιχτίρ και οι Γερμανοι και τα PVC τους. Μα ακόμα επιμένετε Γερμανικά? Έλεος πια.....

 

Σχετικά με το κόστος των κουφωμάτων. Έχουμε και λέμε:

 

Το κόστος ενός κουφώματος υπολογίζεται ως εξής:

1) Υλικά προφίλ (κάσα, φύλλο, μπινί, Τ, κλπ)

2) Υλικά χωρίς θερμοδιακοπή (πηχάκια, γωνίες γωνιάστρας, νεροσταλάκτες, πλαστικά, κλπ)

3) Μοντάρισμα (κόψιμο και συναρμολόγιση)

4) Τοποθέτηση

5) Κέρδος μαγαζιού

5) Σίτες (καμία σχέση με θερμοδιακοπή)

6) Πάνελ για τις πόρτες (καμία σχέση με θερμοδιακοπή)

7) Παντζούρια ή ρολλά (καμία σχέση με θερμοδιακοπή)

8 ) Κουτιά ρολλών (αυτά μπορεί να είναι θερμοδιακοπτώμενα ή όχι)

9) Μηχανισμοί (ανακλίσεις, ανασυρόμενα, VW, κλπ) (καμία σχέση με θερμοδιακοπή).

10) Λάστιχα (καμία σχέση με θερμοδιακοπή)

11) Μοτέρ ηλεκτρικών ρολλών (καμία σχέση με θερμοδιακοπή)

 

Είναι επίσης γνωστό, ότι οι αλουμινάδες ψωνίζουν με το κιλό το αλουμίνιο, όπως επίσης ότι και τα εργοστάσι που βάφουν και αυτά με το κιλό χρεώνουν. Η τιμή χρέωσης του χρώματος έχει να κάνει ΜΟΝΟ με την κατηγορία χρώματος (RAL, PERLE, ΑΝΟΔΙΩΣΗ) και όχι με το ποια σειρά βάφεται αν είναι δηλαδή ανοιγόμενη ή συρόμενη ή ποια εταιρεία βάφεται.

 

Βέβαια, κάθε εταιρεία διέλασης μπορεί να έχει μικροδιαφορές στην τιμή κιλού ανάμεσα σε διάφορες σειρές, αλλά μιλάμε για 0.10 έως 0.20 euro ανά kg όταν η τιμή kg είναι περίπου 5.3 euro/kg το λευκό.

 

Το αν τα κουφώματα σας είναι με θερμοδιακοπή ή όχι, δε σημαίνει ότι ο αλουμινάς θα κόψει παραπάνω, θα μοντάρει παραπάνω, θα τοποθετήσει παραπάνω, θα υπολογίσει κέρδος μαγαζιού παραπάνω, λάστχα παραπάνω, κλπ.

 

Θα πληρώσει παραπάνω μόνο στο βάρος των προφίλ και στη βαφή (βάφει πιο βαριά προφίλ). Αυτό όμως, σε μια δουλιά των 20,000 δεν είναι παραπάνω από 2000 euro. Άρα αξίζει να πληρώσει κανείς τη θερμοδιακοπή Χωρίς καμιά αμφιβολία. Αρκεί βέβαια να μην τον πιάνει "κότσο" ο κάθε κατασκευαστής.

Edited by FouksMechMech
Link to comment
Share on other sites

Ναι όμως ο αλουμινάς σου λέει μία τιμή και άντε εσύ να καταλάβεις που πάει η αύξηση στην τιμή. Όντως οι αλουμινάδες δεν λένε ότι αυξάνονται τα εργατικά αλλά ότι τα λουμίνια είναι πιο ακριβά. Πάντως χωρίς θερμοδιακοπή πλέον κούφωμα δεν βγαίνει. Εγώ έχω καταλήξει σε 5 - 12 - 5 με θερμοδιακοπή. Για το κόστος ακόμη το ψάχνω.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και στα Χανιά θα βάλω τριπλή υάλωση, 6/16/4/16/3+3

 

Βέβαια λίγες σειρές έχουν πλάτος φύλλου που να παίρνουν τριπλή υάλωση.

 

Τα εργατικά πέφτουν τώρα, δεν ανεβαίνουν.

 

Το αλουμίνιο κοστίζει περίπου 5.5 euro/kg το λευκό και το χρώμα sable περίπου 1.25euro/kg.

 

Μια καλή ανάκληση 35 euro, ένας μηχανισμός ανασυρόμενου 150 euro, ένα καλό μοτέρ (Somfy) 120 euro

 

Όλα αυτά χ. ΦΠΑ. Κατέβασε τα PDF αρχεία των προφίλ, και δες πόσο ζυγίζει το μέτρο τα φύλλα/μπινί/λασα/οδηγός.

Είναι αρκετά απλό για έναν μηχανικό.

 

Νομίζω ότι με όλα τα παραπάνω, πολύ εύκολο να ζυγίσεις και να υπολογίσεις στο περίπου. Βάλε ένα μικρό ποσό για λάστιχα.....

Edited by FouksMechMech
Link to comment
Share on other sites

εχω και γω σπιτι στο κεντρο και σκεφτομαι σιγα σιγα την ενεργειακη αναβαθμιση του..καταρχας να πω οτι δεν εχω ψαξει ακομα τα προγραμματα επιδοτησης (εξοικονομω κατ'οικον νομιζω λεγεται, αξιζει αραγε; καποιος με εμπειρια;)..καταρχας θα το θερμομονωσω εξωτερικα σιγουρα. Στα αλουμινια τωρα, εχω χωνευτα παλιου τυπου. Αν δεν παρω καποια επιδοτηση, και διαθετω περιπου 3.000 ευρω, για 6 κουφωματα, ποια ειναι η καλυτερη λυση? αν ανεβασω το ποσο με τα χιλια ζορια θα παω σε κατι πολυ πολυ καλυτερο ωστε να αξιζει το μεγαλυτερο μπατζετ ?? Τελος, 2 πραγματακια. Καταρχας, συμφερει να "γεμισω" τη χωνευση; Πως κλεινουμε τη θερμογεφυρα; Δευτερον, το ενα κουφωμα βλεπει ακαλυπτο, δεν εχω καθολου ηλιο εκει και ειναι το πιο κρυο δωματιο, ενω γενικα το υπολοιπο σπιτι ειναι ηλιολουστο και βλεπει νοτιοδυτικα. Για το κουφωμα του ακαλυπτου σκεφτομουν να "ριξω" την τοιχοποιια του χωνευτου και να βαλω ενα μεγαλυτερο επαλληλο, με σκοπο να μπαινει περισσοτερο φως...σκεφτομαι βλακωδως; οσοι μπορειτε παραθεστε λινκ και τιμες, ακομα και σε πμ, για εξωτερικη θερμομονωση και για συγκεκριμενες σειρες αλουμινιων...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Γύρισα από ταξείδι στην Βόρεια Ελλάδα. Έξω είχε γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου, και αγγίζοντας το κούφωμα αλουμινίου σε ξενοδοχείο αισθάνθηκα να είναι σχεδόν ζεστό !

Επιστρέφοντας Αθήνα, με εξωτερική θερμοκρασία 13 βαθμούς, τα κουφώματα είναι "πάγος"...

Πιστεύω ότι τα κουφώματα του ξενοδοχείου ήταν με θερμοδιακοπή. Και τα διπλά τζάμια είχαν μεγάλο διάκενο (ίσως και 12mm).

Νομίζω ότι αξίζει μια τέτοια επένδυση, ειδικά για τις ενδιάμεσες εποχές (π.χ. Φθινόπωρο), όπου πιθανόν να μην χρειάζεται πλέον να ανοίξεις τόσο νωρίς την θέρμανση.

Link to comment
Share on other sites

Η θερμοδιακοπη ΔΕΝ αξιζει κατ εμε....

 

Χιλιες φορες να δωσεις παραπανω λεφτα για ενα καλο ενεργειακο τζαμι, παρα για την θερμοδιακοποη.

 

Βεβαιως αν το χρημα περισσευει παω πασο...

Link to comment
Share on other sites

Γύρισα από ταξείδι στην Βόρεια Ελλάδα. Έξω είχε γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου, και αγγίζοντας το κούφωμα αλουμινίου σε ξενοδοχείο αισθάνθηκα να είναι σχεδόν ζεστό !

Συνάδελφε, μήπως ήταν PVC το κούφωμα; Γιατί στο σπίτι μου έχω και PVC, αλλά και αλουμίνιο με θερμοδιακοπή (και καλή σειρά μάλιστα), και παρόλο που το υπέρυθρο δίνει ίδιες εσωτερικές θερμοκρασίες, στην αφή είναι η μέρα με τη νύχτα! Απλά το αλουμίνιο σαν μέταλλο απορροφά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα τη θερμότητα από το χέρι και το νιώθεις πιο ψυχρό!

Link to comment
Share on other sites

thanar καλημέρα! Ήμουν κοντά στα λημέρια σας... Πτολεμαΐδα... Πέρασα και από Κοζάνη, Πολεοδομία... Άλλος κόσμος επάνω... Σάς ζήλεψα... Καμία σχέση με το "τρελοκομείο" εδώ...

Επειδή μάλλον θα ξαναπάω πάνω σε 3-4 εβδομάδες, θα ρωτήσω τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου (που τυγχάνει να είναι και αρχιτέκτονας), και θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Για εμένα, τα χωνευτα συρόμενα είναι σίγουρα η τελευταια επιλογη, χάνεις απο τα βουρτσάκια, χάνεις και απο την διπλοτοιχεία που μένει χωρίς μόνωση εξαιτίας του φύλου που μπαίνει μέσα. Αν δεν είναι μικρό το άνοιγμα, και πιο οικονομικά θα πρότεινα να πας σε επάλληλο, τουλάχιστον για να μονωσεις τουλάχιστον σωστά τον τοίχο. Πάντως όποια σειρα και να βάλεις, ένα ενεργειακό κρύσταλλο θα βοηθούσε την κατάσταση , μιας και οι τιμές τους έχει πέσει τελευταία.

Αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα βέβαια, η λύση είναι γνωστή, θερμογέφυρα και ανοιγόμενα. Αυτο που ίσως θα έχεις θέμα με τα ανοιγόμενα ειναι εξαιτίας της κατασκευής των ανοιγμάτων σου που εχεις και προορίζονταν για χωνευτα, να μην έχεις αρκετό συνολικό ύψος για τα κουτιά μιας και αυτά στην καλυτερη σου τρώνε 17 πόντους από το συνολικο ύψος σου για μπαλκονοπορτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.