Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θέλω να βγάλω το ΠΕΑ για μία ισόγεια μονοκατοικία.

Επειδή τώρα άρχισα να ασχολούμαι με το πρόγραμμα έχω ήδη κάποιες απορίες…

Το κτίριο είναι ισόγειο χωρίς κλιμακοστάσιο…οπότε έχω μία θερμική ζώνη και η συνολική επιφάνεια = θερμαινόμενη επιφάνεια όπως και ο συνολικός όγκος με τον θερμαινόμενο…και επίσης ψυχόμενη επιφάνεια και ψυχόμενος όγκος είναι 0.

Ελπίζω σωστά μέχρι εδώ….

Λαθος... Ψυχομενη επιφανεια ιση με το ημισυ της θερμαινομενης. Το ιδιο και για τον ογκο.

Τώρα όσο αφορά την πηγή ενέργειας αν υπάρχουν σόμπες εγώ τι θα βάλω??Βιομάζα?

Σομπες? Υγραεριου? Υπαρχει επιλογη?

Ηλεκτρικες? Παλι υπαρχει επιλογη

Ξυλοσομπες? Βιομαζα.

Επίσης αν έχουμε κενρική θέρμανση με καλοριφέρ θα τσεκάρω την θέρμανση και θα συμπληρώσω την κατανάλωση ….αλλα τι γίνεται με την ψύξη το ζνχ, τον αερισμό και τον φωτισμό?

θα τα κανω για καθε ένα ξεχωριστά ?και αν δεν έχει?

το κτίριο έχει άδεια του 1975...

ευχαριστώ και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις....

Δεν ειναι απαραιτητο να συμπληρωσεις την καταναλωση, ειναι για στατιστικους λογους. Αερισμος και φωτισμος δεν ελεγχονται αν δεν προκειται για τριτογενη τομεα.

 

Σε παρακαλω επειδη ρωτας πραγματα που εχουμε αναφερει πολλακις ακομα οταν ολοι ημασταν σε εμβρυακο σταδιο, κανε εναν κοπο και διαβασε το topic εστω και στο φτερο, η κανε search μεσα στο topic για οτι απορια εχεις.

Πιστεψε με, θα σου λυθει.

Ειναι τουλαχιστον εκνευριστικο να απαντας και να ξανααπαντας σε αποριες που εχουν επαναληφθει και λυθει στο παρελθον.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστώ πολύ....

είμαι νέος στο forum και τώρα είδα ότι υπάρχει η επιλόγή για να ψάχνω στο ίδιο θέμα.,,,,είχα αρχίσει να διαβάζω και μετα απο 100 post απογοητεύτηκα....προβλέπεται πολυ διαβασμα το σκ....:(

όσο αφορά τις σόμπες αναφερόμουν σε ξυλόσομπες...οποτε βιομάζα...χωρίς να συμπληρώσω κατανάλωση απαραίτητα απο δίπλα....

για τις ψυχόμενες επιφάνειες έχει κάποια λογική αυτό αφου δεν υπάρχουν όλος ο χώρος θερμαίνεται....

καλό απόγευμα....και πάλι ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση...;)

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλαμε για ξυλοσομπες, μην ξεχασεις να μετρησεις τα ξετρυπηματα για τα μπουρια στους τοιχους, για να βγαζει "εξατμιση" προς τα εξω. Συμβαλλουν στον αερισμο του διαμερισματος.

 

Εχεις παρα πολλα ακομα να μαθεις, νομιζω, μεχρι να εισαι σε θεση να κανεις μια ενεργειακη επιθεωρηση με τα λιγοτερα δυνατα λαθη.

 

Σου προτεινω να διαβασεις λεπτομερως την 1η ΤΟΤΕΕ, τις διευκρινισεις που βγηκανε (συνολο 180 σελιδες ειναι), διαβασε και τις 100 σελιδες εδω μεσα οποτε εχεις χρονο (ξεροσφυρι, οχι με διακοπες μερα παρα μερα κι ετσι), βοηθανε παρα πολυ. Επειτα πιστευω θα εισαι σε ενα πολυ ικανοποιητικο επιπεδο να συνεχισεις.

 

Καλο απογευμα και σε σενα.

Link to comment
Share on other sites

εχω ενα ισογειο σπιτι 100 μ2 με εσωτερικο κλιμακοστασιο.αρα μια θερμικη ζωνη κι ενα μ θερμαινομενο χωρο.το σπιτι δεν εχει θερμανση.εχει ενα τζακι στο καθιστικο.και 2 κλιματιστικα στα δυο υπνοδωματια.τι βαζω ως θερμαινομενη επιφανεια,θερμαινομενο ογκο,ψυχομενη επιφανει ,ψυχομενο ογκο?ολο το σπιτι?

Link to comment
Share on other sites

Θερμαινομενη επιφανεια ολο το σπιτι πλην του κλιμακοστασιου βεβαιως με θεωρητικο συτημα θερμανσης και ψυχομενη επιφανεια το ημισυ της θερμαινομενης ομοιως με θεωρητικο συστημα ψυξης.Για τους ογκους οτι μετρησες σαν καθαρο ύψος + παχος της πλακας επι το αντιστοιχο εμβαδον

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω salpigoal.δηλ .για τον θερμαινομενο ογκο βαζω ολο τον ογκο του σπιτιου και για τον ψυχομενο ογκο το μισο η ολο?γιατι το μισο ?που το λεει στη τοτεε 1?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να το λεει στηνΤΟΤΕΕ 1. Δες το παραδειγμα στο σαιτ του υπουργειου.

Αυτο γινεται με την λογικη οτι τους θερινους μηνες καποιοι χωροι οπως π.χ κουζινα ή λουτρό ή σαλόνι δεν ψύχονται..στην ουσια δεχομαστε οτι ψύχονται μονο τα Υ/Δ...

Αν διαπιστωσεις κατι διαφορετικό στην αυτοψία, δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να θεωρήσεις κάτι διαφορετικό.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.