Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

1tna

Πάρε καλύτερα το κλιμακοστάσιο σαν θερμ. χώρο (ενιαία θερμική ζώνη). Εχεις το δικαίωμα να το θεωρήσεις αν είναι θερμομονωμένο, που συνήθως είναι και έχει εμβαδό λιγότερο από 10% της συνολικής κάτοψης, που συνήθως είναι.

Στο δίκτυο διανομής παίρνεις την ισχύ που μεταφέρει η κατακόρυφη στήλη που <<δίνει>> στο διαμέρισμα, την συνολική ισχύ Χ β.α. κ.λ.π. την βάζεις αν έχεις μία μόνο στήλη. Την ισχύ την βρίσκεις είτε από την μελέτη, αν έχει γίνει η εγκατάσταση σύμφωνα με αυτή, είτε με ..... αυτοψία.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@ΜΑΡΙΑ

Έτσι όπως το περιγράφεις, αυτή τη χρονική περίοδο που θα εκδοθεί το πιστοποιητικό, τα διαμερίσματα είναι εκτεθειμένα προς τον εξωτερικό αέρα, επομένως υπάρχει ανταλλαγή θερμότητας.

Link to comment
Share on other sites

STAVION συγγνώμη αλλά τα προσπέρασα χωρίς να τα προσέξω:

Σε περιπτώσεις με τυπικό όροφο, αν πάρεις χονδρικα την περίμετρο της κάλυψης επί το ύψος + 1 φορά την κάλυψη (για το δώμα) (ή 2 φορές για περίπτωση pilotis), σου δίνει το Α. Δεν θα περάσεις το Α σαν κέλυφος με αδιαφανή, διαφανή στοιχεία κλπ. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Μου ειπώθηκε (και αξίζει να το μοιραστώ μαζί σας) ότι αν ένας απο τους συντελεστές σκίασης είναι 0, επειδή όλοι οι συντελεστές σκίασης πολλαπλασιάζονται μεταξύ τους και το γινόμενο είναι ως γνωστό 0, να μην ασχολούμαι με τους άλλους συντελεστές σκίασης. Αλλο καλό: δεν ελέγχω καθόλου το κέλυφος του ΜΘΧ με τον οποίο βρίσκεται το υπο εξέταση διαμέρισμα σε επαφή, αλλά βάζω U στη διαχωριστική επιφάνεια το 1/2 απο το προβλεπόμενο στη μελέτη θερμομόνωσης και είμαστε πάτσι. Επιφάνεια και αερισμό του βάζω.

Αυτά δηλαδή τι πατέντες είναι; Άκου, δεν είμαι προσπαθώ να είμαι νομότυπος, αλλά όταν αποφασίζω να παίξω σε ένα άθλημα ακολουθώ και τους κανόνες του, να ξέρει κι ο επόμενος που να πατήσει. Αλλιώς δεν μετέχω καθόλου. Κι εμένα αν με ρωτήσεις προσωπικά περί ΚΕΝΑΚ -και τα συμπαρομαρτούντα του- θα σου πω τα χειρότερα. Όμως επέλεξα να παίξω. Έστω και δοκιμαστικά ρε αδελφέ. Αλλά σεβόμενος τους κανόνες του. Άν δε μου κάνει φεύγω. Έτσι απλά. Και με όλες τις συνέπειες. Έτσι που τα λες γίνεται μπάχαλο.

Το γινόμενο -στο παράδειγμα με τις σκιάσεις- μπορεί να είναι μηδέν αλλά ο κάθε συντελεστής έχει την βαρύτητά του. Δεν είναι "ό,τι με βολεύει" φτάνει να μου βγαίνει.

Εγώ βάζω 70-50 για καλύτερο Β.Α. και που αποτελέι και μία σύσταση προς τους ενοίκους. Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με μεταγενέστερο ΠΕΑ.

Αυτό πάλι πως το "βάζεις" 70-50; Το μέτρησες, το πήρες απ' την μελέτη -αν υπάρχει- ή έτσι απλά το κάνεις -και μάλιστα ως "σύσταση" προς του ενοίκους;

Link to comment
Share on other sites

Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο για τους συντελεστές όχι.

 

Οι ίδιοι οι προγραμματιστες (μας έκαναν σεμινάρια για το προγραμμα) μας είπαν ότι επειδή ολοι οι συντελεστές σκιασης πολλαπλασιαζονται μεταξύ τους, όταν έχεις πλήρη σκιαση (για οποιοδήποτε λόγο), βάζεις τον ένα απο αυτούς μηδέν (και για χειμωνα και για καλοκαιρι) και τους άλλους μονάδα και ξεμπερδευεις.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μπορει να ξαναναφέρθηκε αλλά σε περίπτωση 3 ιδιοκτητών βάζω και τους 3 και τα 3 ΑΦΜ ή βάζω έναν και δεν παίζει ρόλο ποιόν ?

 

Το ίδιο ρωτάω και εγώ.

πατέρας επικαρπία

παιδιά ψιλή κυριότητα

Link to comment
Share on other sites

TEE KENAK ΜΕΛΕΤΗ

Πολυκατοικια, Τμημα κτηριου, Αρ. Ιδιοκτησιας

 

Δεν δεχεται γραμματα. Μονο αριθμους.

 

εγώ έβαλα Β-1 και το πήρε

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα περίπτωση αποσυνδεδεμένο διαμέρισμακαι ξηλωμένος λέβητας. Υπάρχουν μόνο κλιματιστικά και ένα τζάκι απλό .

Link to comment
Share on other sites

Τυχερός είσαι.

Βάζεις Λεβητα πετρελαίου σύμφωνα με τα όσα ορίζονται (θα τα βρεις στην βοήθεια του προγράμματος) και το ίδιο για ΖΝΧ και απόδοση κλιματιστικών σύμφωνα με την παλαιοτητά τους και ξεμπερδεψες

Link to comment
Share on other sites

Στο πρόγραμμα του ΤΕΕ της ενεργειακής επιθεώρησης, η επιφάνεια Α για τον έλεγχο της υπερδιαστασιολόγισης του λέβητα, που συμπληρώνεται; Ή την υπολογίζει μόνο του το πρόγραμμα από τα αδιαφανή και διαφανή δομικά στοιχεία που καταχωρούμε;

 

Επίσης όσον αφορά την ΜΕΑ έχει κανείς καμιά ιδέα για αυτό εδώ;

Στο παράδειγμα ΜΕΑ της εξαώροφης του ΤΕΕ θεωρεί λέβητα 245KW και λέει ότι ελέγχθηκε για υπερδιαστασιολόγηση σύμφωνα με την σχέση 4.1 και ο συντελεστής ng1 είναι μονάδα. Κάνοντας έναν πρόχειρο έλεγχο με την επιφάνεια Α και τον συντελεστή Um προκύπτει απαιτούμενος λέβητας ισχύος περίπου 120KW. Δηλαδή αυτός που υπολογίστηκε στην μελέτη θέρμανσης είναι υπερδιπλάσιας ισχύος από την υπολογιζόμενη με τη σχέση 4.1. Τότε γιατί θεωρεί τον συντελεστή ng1=1; Κάνω κάποιο λάθος;

Να το ρωτήσω κι αλλιώς. Όσοι από εσάς έχουν υποβάλλει φάκελο για νέα οικοδομή έχετε υπολογίσει -και επιλέξει εντέλει- λέβητα τι ισχύος; Ό,τι ακριβώς προέκυψε από την μελέτη θερμικών απωλειών ή με μια προσαύξηση 25% όπως συνηθιζόταν μέχρι πρόσφατα;

Link to comment
Share on other sites

Στο πρόγραμμα του ΤΕΕ της ενεργειακής επιθεώρησης, η επιφάνεια Α για τον έλεγχο της υπερδιαστασιολόγισης του λέβητα, που συμπληρώνεται; Ή την υπολογίζει μόνο του το πρόγραμμα από τα αδιαφανή και διαφανή δομικά στοιχεία που καταχωρούμε;
Με το χεράκι μου τα κάνω, και υπολογίζω μετα τη πραγματική ισχύ όπως και στο παράδειγμα της Σαλονικιώτικης πολυκατοικίας. Αφου μιλάμε για το εξωτερικό κέλυφος όλου του κτιρίου, πως θα μπορούσε σε περίπτωση διαμερίσματος, να υπολογίσει το πρόγραμμα, αυτόματα το Α.
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.