Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα


ntemhs

Recommended Posts

Μπορείς να τα συμπληρώσεις με πάνελ του ίδιου ρεύματος Ιmpp και ιδανικά με ίδιας καμπύλης ρεύματος... Διαφορετικά η στοιχειοσειρά σου θα έχει ως διαρρεόμενο ρεύμα το μικρότερο ρεύμα που παράγει το "ασθενέστερο" πάνελ! Προσοχή βέβαια να μην ξεπεράσει η στοιχειοσειρά την επιτρεπόμενη τάση του ρυθμιστή, γιατί οι τάσεις των πάνελ αθροίζονται ! Το ρεύμα είναι κοινό στην στοιχειοσειρά!

Link to comment
Share on other sites

....Το ρώτημα είναι το εξής: Μπορώ να χρησιμοποιήσω Φ\Β διαφορετικής ισχύος (πχ 200 w, τα οποία τα βρίσκω άνετα), με τα ίδια όμως volt, χωρίς να υπάρχει κάποια ανωμαλία στο σύστημά μου;....

Ναι μπορείς να τα συνδέσεις παράλληλα, εφόσον έχουν την ίδια ή σχεδόν την ίδια (διαφορά <1V) τάση Vmp με τα υπάρχοντα (τα οποία πρέπει να είναι τα sharp NU-180E1, γιατί PU-180E1 δεν βρίσκω).

Ποια είναι η ονομαστική τάση της μπαταρία σου; 12V ή 24V?

Αν είναι 12V, ο συγκεκριμένος ρυθμιστής μπορεί να χειριστεί αποδοτικά μέχρι 1kWp maximum. Σε αυτή την περίπτωση τα υπάρχοντα Φ/Β θα μπορούσαν να είναι συνδεδεμένα παράλληλα.

Αν είναι 24V η μέγιστη ισχύς των Φ/Β μπορεί να φτάσει μέχρι περίπου τα 1.800Wp. Σε αυτή την περίπτωση όμως τα Φ/Β που έχεις θα πρέπει να είναι συνδεσμολογημένα εν σειρά γιατί απλά η τάση Vmp που βγάζουν δεν επαρκεί για φόρτιση. Άρα, τα νέα Φ/Β θα πρέπει να συνδεσμολογηθούν επίσης εν σειρά σε ζευγάρια και να παραλληλιστούν με το υπάρχον.

Link to comment
Share on other sites

Μία ἑταιρία στήν Ἀθῆνα πουλᾶ πακέτα γιά δωδεκάβολτες μπαταρίες πού ἀποτελοῦνται ἀπό ἑναν δωδεκάβολτο ρυθμιστή Blusky 2512ix mppt τῶν 25Α συνοδευόμενο ἀπό δύο Φ\Β τῶν 180W (στά 30V circuit voltage καί 23,7 Vmpp). Γνωρίζει κάποιος ἐάν μποροῦμε νά συνδέσουμε στόν ρυθμιστή αὐτόν ἁπλᾶ δωδεκάβολτα πάνελ; Ποιό εἶναι τό κατώτερο ὅριο τάσης πού μπορεῖ νά δεῖ, ὤστε νά ὑπάρχει συνεργασία μεταξύ τους; Καί δεύτερον τί εἶναι τά ἀντίστροφα ρεύματα καί πῶς τά ἀποφεύγουμε; Εὐχαριστῶ ἐκ τῶν προτέρων.

Edited by ios hellin
Link to comment
Share on other sites

Διάβασε εδώ http://www.blueskyen...SE_SB2512iX.pdf

Όπως φαίνεται στη σελίδα 6 τα Φ/Β που περιγράφεις είναι εκτός των προδιαγραφών του ρυθμιστή.

************

Τελικά είναι 12βολτο το σύστημά σου;

 

Παρακαλώ πολύ (για άλλη μια φορά) να είστε προσεκτικοί στο θέμα της διαφήμισης. Διαγράφηκε περιττό τμήμα κειμένου.

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Οι ερωτήσεις αφορούν και τα δύο συστήματα. Ο outback είναι στα 24 v. Τι ακριβώς είναι τα αντίστροφα ρεύματα, κινδυνεύει το σύστημα από αυτά;

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον μεσολαβεί ρυθμιστής φόρτισης δεν υπάρχει πρόβλημα με ανάστροφα ρεύματα.

Για τα υπόλοιπα ισχύουν ότι έχω γράψει στο #24.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.