Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβή για πίνακα σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας


gk1359

Recommended Posts

Μια ερώτηση: Μετα απο αναζήτηση δεν βρήκα πουθενά χρεώσεις για σύνταξη πίνακα οριζ. Τελικά χρεώνεται η γίνεται δώρο με την έκδοση αδείας? Κι αν χρεώνεται ποσο νομίζετε οτι μπορει να χρεωθεί?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ναί, σου φαίνονται πολλά ή λίγα; Και κάποιους άλλους συναδέλφους πάντως που έχω ρωτήσει μεταξύ 50 και 100 χρεώνουν ανάλογα την περίπτωση. Εσύ δηλαδή πόσο χρεώνεις ένα πίνακα ποσοστών;

Link to comment
Share on other sites

Ε όχι και 50 ευρώ μόνο για σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας συνάδελφοι

Θεωρώ ότι υποβαθμιζόμαστε με τέτοια ποσά

Το τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδας τμ. kentρικης και δυτικής Θεσσαλίας στον πίνακα αμοιβών στην σελίδα 7 αναφέρει ελάχιστη χρέωση 300 ευρώ

Link to comment
Share on other sites

Συμβουλή με προεκτάσεις και ¨προσθήκες":

Συνάδελφε μην αμελήσεις να ζητήσεις και την άδεια οικοδομής. Αν η οικοδομή διαφέρει από την άδεια, είναι παράνομο και αναλαμβάνεις όλη την ευθύνη υπογράφοντας την οριζόντιο! (Αν η οικοδομή έχει κατασκευαστεί μετά το 1983, σύμφωνα με το Ν.1337)

Μια λογική αμοιβή είναι στα 10 €/μ² αν περιλαμβάνεται και αποτύπωση. Βέβαια αν έχεις βγάλει την άδεια και έχεις πληρωθεί κανονικά θα μπορούσες και να την κάνεις "δώρο"...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μιλάμε μόνο για σύνταξη του πίνακα, χωρίς αποτυπώσεις και τα σχετικά με απλή αυτοψία για έλεγχο του σύννομου, αν και συνήθως το γνωρίζεις εφόσον αφορά πελάτες σου. Η σύνταξη λοιπόν αυτή δεν θα σου πάρει παραπάνω από μία ώρα και το θεωρώ κλεψιά να χρεώσεις κάτι παραπάνω. Ο καθένας λοιπόν πράτει κατά συνείδηση.

Link to comment
Share on other sites

Με βάλατε στο κλίμα κι ευχαριστώ αλλά θα ήθελα κι αλλα μέλη να υποδειξουν κάποιες τιμές καθώς θεωρώ πως αν η αμοιβή γενικα κυμαινεται εκεί που προτείνει ο Io-Mais 50-100€ τοτε ειναι λογικό αν μολις έχω βγάλει την αδεια να μην ζητήσω κατι. Αν πάλι ανεβαίνει στα 300-500€ τότε ίσως πρέπει.

Η αλήθεια είναι πάντως πως δεν μου πήρε περισσότερο απο 1 ώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει Ιο-Mais πως δεν μου έχει πάρει στο παρελθόν 10 ώρες για να μάθω να το κάνω και για να μπορώ με υπογραφή να βεβαιώνω την ορθότητα του.

 

Οποιαδήποτε προταση θα βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

vapan ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη Ν.1337 δεν το γνώριζα.

 

Πάντως 10€*240τμ=2400€ δηλαδή οσο η αμοιβή μελέτης αρχιτεκτονικών (όμοια κτίρια) οπότε είναι μάλλον υπερβολικό ακόμη κι αν έχεις αποτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.