Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αμοιβή για πίνακα σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας


gk1359

Recommended Posts

συνάδελφοι είναι πάρα πολλα 300€ χωρίς αποτύπωση. εαν είναι ενας ιδιοκτήτης παίρνουμε γύρω στα 50€. εάν 2-3 γύρω στα 100€.

Link to comment
Share on other sites

Με τα 10€/μ² που έγραψα πριν (τιμή καταλόγου μου) εννοώ την πλήρη αποτύπωση, τον πίνακα και το τοπογραφικό. Αυτά είναι απαραίτητα αν έχεις οικοδομή προ του 1983 και η άδεια οικοδομής δεν ταιριάζει με τα υφιστάμενα ή δεν υπάρχει. Είναι τέτοιες οι δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν που δεν είναι πολλά. Και βέβαια είναι καλύτερο "εμπορικά" να κάνεις έκπτωση σε μια αρχική αμοιβή, παρά να προσθέτεις "έξτρα".

Αν δηλαδή μόλις έχεις βγάλει την άδεια δεν νομίζω ότι είναι καθόλου σωστό να ζητήσεις αμοιβή 50 ή 100€ γιατί κάνει κακή εντύπωση, δείχνει σαν "έξτρα".

Αν βέβαια σε "κούρασε" ο πελάτης με παζάρια κλπ δεν έχεις λόγο να σκέφτεσαι την "καλή εντύπωση"...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη 300 Ε με αποτυπωση ειναι καλα ? Τι λετε βρε συναδελφοι ?

 

Θα πας , θα μετρησεις μεσα- εξω , θα σχεδιασεις τις κατοψεις , θα κανεις τον πινακα , θα τυπωσεις σχεδια (χαρτια , μελανια) και δεν θα παρεις τουλαχιστον 500 Ε ?

 

Αν εχω περιπτωση που εχω προσφατα εκδοσει αδεια , που σημαινει οτι εχω ήδη εισπραξει μια καλη αμοιβη , εγω προσωπικα προτιμω να την κανω δωρο στον πελατη (που με προτιμησε) παρα να παρω 50 Ε.

50 Ε σημερα = τιποτα !!

 

ΥΓ. Καποτε φωναξαν τον Τομας Εντισον να διορθωσει βλαβη σε μηχανημα εργοστασιου. Τελικα ηταν ενα εξαρτημα αστειου κοστους . Ζητησε 1000$ αμοιβη. Οταν διαμαρτυρηθηκαν τους ειπε κοστος επισκευης 1$ Γνωση πισω απο αυτο 999$

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

συμφωνων με τον προλαλησαντα ασχολουμε αρκετα με συστασεις κλπ και πιστευω μια αποτυπωση με ενα τοπογραφικο και εναν πινακα ανεξαρτητου μετρων (ενας μεσος ορος)αρχιζουμε με 500Ε το λιγοτερο.

γιατι?

1 πρωινο=πολεοδομια για ορους δομησης

1 πρωινο=αποτυπωση

1 με 2 πρωινα=σχεδιασμος

1 πρωινο=εκτυπωση-παραδοση. αρα σχεδον 5 μερες μ.ο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας υπενθυμίζω ότι ο γιατρός για πέντε λεπτά επίσκεψη παίρνει 50Ε

Και κάτι προσωπικό: ένα πρωινό σε τρέξιμο βλέπω έναν παλιό συμμαθητή μου οποίος είναι δικηγόρος. Καθίσαμε για έναν καφέ, τα είπαμε κλπ. Μου είπε ότι πήγαινε στο υποθηκοφυλακείο. Ανοίγω την τσάντα μου και του δίνω ένα συμβόλαιο και του λέω αφού πας ούτως ή άλλως στο υποθηκοφυλακείο έλεγξε και αυτό το συμβόλαιο. Είναι διαδικασία 5 λεπτών και στην επαρχιακή μας πόλη οι δικηγόροι τα ελέγχουν μόνοι τους (χωρίς πολλές διαδικασίες, εφόσον δεν απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό). Μετά από μία ώρα περίπου βρεθήκαμε στο ίδιο καφέ (μεταξύ δικαστηρίων, υποθηκοφυλακείου και πολεοδομίας), μου δίνει πίσω το συμβόλαιο, μου λέει ότι είναι "καθαρό" και μου λέει ότι ο "έλεγχος τίτλων" κοστίζει 60Ε. Φυσικά και τα έδωσα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ τα δικά μου τα έβγαλα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Να έπερνε παραπάνω από 60€, γύρω στο 150άρι νομίζω παίζει αλλά να δώσει εγγράφως μία έκθεση. Στα λόγια, δεν έπρεπε να σου πάρει τίποτα ή έστω κάτι συμβολικό και πήρε 60€ από μηχανικό? Αν εσένα σε ρωτούσε δες εκείνο στην πολεοδομία είμαι σίγουρος δεν θα του έπερνες φράγκο για απάνηση στα λόγια. Άλλη νοοτροπία ο μηχανικός. 

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Παιδιά, εκτός τις αποτυπώσεις χρεώνω τα παρακάτω:

200/ανά νέα οριζόβτια

150 ανά αποκλειστική χρήση

100 ανά κοινόχρηστο χώρο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.