Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μάρμαρο αντί για πλακάκι


ducatista

Recommended Posts

καλησπερα σας και παλι. σε ενα ρετιρε που ειχα γραψει για τον ηλιακο αν θυμαστε εχω το εξης προβλημα. ο ιδιοκτητης (ο μερακλης που λεγαμε) θελει αντι για πλακακια στο δαπεδο μαρμαρο. δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο εκτος απο κατι περιπτωσεις με laminate αλλα εκει ηταν ομως σχεδον στο πλακακι. τι μπορω να κανω λοιπον ωστε να τον αποτρεψω να διαλεξει μαρμαρα και να βαλει πλακακια? τι μειωνεκτηματα να του πω? εχει κολλησει.

 

υ.γ. παντως σαν ιδεα του μαρμαρου θα ειναι ολολευκο (γαλα) και καθε δυο μαρμαρα λευκα και ενα μαυρος γρανιτης. ωραιο αλλα με εχει μπερδεψει. καμια ιδεα απο καποιον που εβαλε μαρμαρο και το μετανιωσε?

Link to comment
Share on other sites

επειδη θα μπλεξω για πρωτη φορα και δεν ξερω τι με περιμενει. στο πλακακι ολα ειναι ευκολα και ξερω την διαδικασια. στο μαρμαρο ομως?

Link to comment
Share on other sites

καποτε ομως θα πρέπει να μάθεις... οπότε ήρθε η ώρα! :smile:

Μην απορρίπτεις κάτι μόνο κ μόνο επειδή δεν το ξέρεις. Ρωτα τους πάντες από μαστόρια (που έχουν αρκετή εμπειρική γνώση), μηχανικούς που έχουν ασχοληθεί με την κατασκευή, αντιπροσώπους οικοδομικών υλικών (συνήθως χημικοί μηχανικοί για την επιλογή του κατάλληλου χημικού συστατικού) , άνοιξε κάνα βιβλίο κ προς θεού μην το παίζεις διάνοια σε κανέναν. Θα εκτιμηθεί περισσότερο η προσπάθεια και απορία παρά η τεμπελιά κ παντογνωσία.

 

δεν έχει κ τόση διαφορά το πλακάκι με το μάρμαρο στην τοποθέτηση...

Στην επιλογή του το μάρμαρο, ναι έχει ιδιαιτερότητες, την οποία μπορεί να την μάθεις πλάι σε έναν μαρμαρά... ανοιχτό μυαλό κ βουρ στον μαρμαρά.

Βέβαια και το πλακάκι έχει τεράστιες διαφορές, τεράστια γκάμα....(ανοιχτό μυαλό κ βουρ στον πλακά!)

(πάντα καλοπροαίρετα όλα!)

Link to comment
Share on other sites

όπως είπε και ο jbosdas η λογική της τοποθέτησης του μαρμάρου δεν απέχει και πολύ από αυτή των πλακιδίων.

Βασικά αν καταλαβαίνω καλά θα δουλέψεις με κάποιον υπεργολάβο μαρμαρά έτσι; Απευθύνσου σε 3-4 να ακούσεις τα ζητήματα που θα σου θέσουν και αυτό θα σε βοηθήσει κατά πολύ.

Μάρμαρο ολόλευκο (γάλα) λίγο δύσκολο να βρεις ελληνικό. Εκτός αν πας σε Διονύσου που στοιχίζει. ίσως και της Θάσου να σε καλύψει στο θέμα του χρώματος.

Από εκεί και πέρα Βέροιας Δράμας κτλ δεν είναι τελείως λευκά έχουν κάποιες διαφάνειες ή γκρι νερά. Υπάρχει και της Νάξου που μάλλον ημίλευκο θα το έλεγα με τις κρυσταλλίνες που έχει. Για το τελείως γαλακτερό λευκό μάλλον θα πας σε τεχνογρανίτη.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις έιναι να πας σε 3-4 μαρμαράδες με το σχέδιο που θέλεις να κάνεις να σου δείξουν δείγματα μαρμάρων και να σου κάνουν μια σχετική προσφορά, να συζητήσετε το θέμα της τοποθέτησης, την υπόβαση κτλ. Ο μόνος αποτρεπτικός παράγοντας μετά από αυτή την διαδικασία θα είναι το κόστος αλλά εσύ θα έχεις κερδίσει πολλά και θα έχεις μάθει πολλά.

και μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα αν έχουμε κάτι αυτό είναι ποικιλία πετρωμάτων και καλό είναι να τα εκμεταλλευόμαστε αυτά από όλες τις απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Το μάρμαρο απαιτεί εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με το πλακάκι.

Κάποια μάρμαρα παρουσιάζουν απορροφητικότητα

κάποια άλλα θέλουν προσοχή στην λάσπη (όχι ασβέστη!!)

στην κρυσταλοποίηση κ.α.

 

Και αν είναι σε εξωτερικό χώρο θέλει προσοχή με τους αρμούς

Link to comment
Share on other sites

Το βασικό μειονέκτημα του μαρμάρου απέναντι στο πλακάκι είναι οτι δεν ειναι απόλυτα βιομηχανικό προιόν. Αρα δεν έχει προδιαγραφές, ομοιομορφία, ομοιοχρωμία και φυσικά υποκειται στην ικανότητα του συνεργείου που θα το τρίψει και θα το γιαλύσει (δεν λέω για τοποθέτηση αφού τοποθέτηση έχει και το πλακάκι). Το λευκό μάρμαρο εκτός του ότι δεν θα είναι - μάλλον - ελληνικό θα είναι κατα πάσα πιθανότητα και μαλακό. Αρα - ανάλογα και με την προβλεπόμενη χρήση - ισως όχι τόσο κατάλληλο. Επίσης αν μπει σε εξωτερικό χώρο και γιαλιστεί θα γλιστράει, αν εκτραχυνθεί θα λερώνει (σε σημείο που να μην καθαρίζει για μερικά μάρμαρα και βρωμιές). Αυτό δεν σημαινει ότι είναι κακό υλικό. Ολα έχουν θετικά και αρνητικά πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Το μάρμαρο έχει μια αρχοντιά... Είναι ακριβότερο. Έχει πρόβλημα με τους λεκέδες! Ειδικά το ολόλευκο...

 

Αν πέσει πάνω κρασί-καφές-σοκολάτα ξέχνα το ! Δεν το σώζεις με τίποτα! μένει μια ζωή...

 

Αν δε, πέσει λεμόνι/ξύδι και οτιδήποτε όξινο, χάνει την γυαλάδα του (την επεξεργασία του) και γίνεται άγρια η επιφάνεια του και θαμπώνει...

 

+Ότι σου είπαν οι συνάδελφοι

 

Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου!

Link to comment
Share on other sites

Ναι βέβαια να συμφωνήσω με το Γιάννη!

το θέμα των λεκέδων στο μάρμαρο είναι σημαντικό.

Κάποια μάρμαρα λόγω της σύστασης τους είναι αρκετά πορώδη και απορροφούν τα υγρά που προανεφερε και ο Γιαννης και κάνουν λεκέδες αν δε το καθαρίσεις γρήγορα.

οτι γίνεται και με τα δόντια :smile:

 

Βέβαια και σε αυτή τη περίπτωση πάλι λύσεις υπάρχουν, ειδικά καθαριστικά (με προσοχή!) ή μια αδιαβροχοποίηση με καλό υλικό από την τοποθέτηση. Αλλά αν κάνεις καλή αδιαβροχοποίηση είναι σαν να αγοράζεις πλακάκια από θέμα κόστους.

Ωστόσο νομίζω για δάπεδο κατοικίας δεν χρειάζονται τόσες πολλές προβλέψεις σε αυτό το θέμα. Απλά λίγο προσοχή σε αυτόν που θα χρησιμοποιεί τον χώρο μετά.

Link to comment
Share on other sites

αφηστε ρε παιδια με τοσα που ακουσα θα προσπαθησω να του αλλαξω γνωμη διοτι το μαρμαρο απο οτι βλεπω θελει ιδιαιτερη προσοχη. καλυτερα θα του πω ενα ακριβο πλακακι με 50-60 ευρω ιταλικο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.