Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μάρμαρο αντί για πλακάκι


ducatista

Recommended Posts

Φαντάζομαι οτι εννοεις με ουδετερο ph,ποιό είναι το πλέον κατάλληλο;

κάνει το υποχλωριώδες νάτριο;και τι υλικο για αδιαβροχοποίηση(όχΙ την εμπορική ονομασία ,αλλά τα χαρακτηριστικά )

Link to comment
Share on other sites

Σαν καθαριστικό πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι που δε θα σου κάνει ζημιά. Καλό είναι να δοκιμάσεις κάτι που χρησιμοποιείται για καθαρισμό ευαίσθητων επιφανειών όπως πχ. γυαλισμένα μάρμαρα, το ΡΗ δεν παίζει ρόλο τόσο πολύ όσο η συγκέντρωση του διαλύματος. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια καθαριστικά στο εμπόριο. Αν δε σου το καθαρίσει με την πρώτη επανέλαβε. Απέφυγε τα καθαριστικά που έχουν χλώρια, δεν έχουν την αποτελεσματικότητα των εξειδικευμένων προϊόντων και μπορεί να κάνουν κακό, γιατί διαβρώνουν και ανοίγουν τους πόρους.

 

Για την αδιαβροχοποίηση σου προτείνω να μη χρησιμοποιήσεις προϊόντα υγρής όψης (wet look) επειδή περιέχουν κερί και δεν έχουν τόσο καλά αποτέλεσματα, τόσο σε αποτελεσματικότητα, όσο και σε διάρκεια. Αν πας σε κάποιο κατάστημα με προϊόντα που συνεργάζεσαι και να ζητήσεις μια καλής ποιότητας αδιαβροχοποίηση, που δεν κιτρινίζει (επειδή είναι εξωτερικός χώρος) αυτοί θα σε συμβουλεύσουν (όλοι ξέρουν ποιές είναι οι κορυφαίες). Ακολούθησε πιστά τις αναγραφόμενες οδηγίες εφαρμογής και πάντα οι ποσότητες των μέτρων που θα βγάλεις με ένα λίτρο αδιαβροχοποίησης, πρέπει να συμβαδίζουν με τις προτεινόμενες. Πάντως, πρέπει να πω ότι η εφαρμογή αδιαβροχοποίησης απαιτεί γνώσεις και πολύ προσοχή από αυτόν που την εφαρμόζει. Προτείνω να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω μετον Ακιus. Σημασία έχει τη μάρμαρο θα επιλέξουμε και που θα το τοποθετήσουμε, και σε αυτό το θέμα έχουμε περιορισμούς και στα χρώματα.Αυτή η απάντηση δεν την πέρνει κανένας απο τα μαρμαραδικα γιατι έχουν συμφέρον, αλλά απο τους τεχνίτες που ασχολούνται μόνο με τις λειάνσεις μαρμάρων. Γι' αυτ'ο το μάρμαρο έχει χάσει την αξία του (απο τους παθόντες). Επεισης δεν μπορω να καταλάβω όταν λέτε οικολογικό. Είναι δυνατόν ποτέ να γυαλιστει το μάρμαρο χωρίς χημική αντίδραση και να φτασει

να είναι τόσο γυαλισμένο ? Δεν λέω άλλα ευχαριστώ αν βοήθησα κάποιους.

Link to comment
Share on other sites

Σεβόμενος το φόρουμ και τους κανόνες του, μιας και το έθιξε ο χρήστης Marbles, θα ήθελα να δώσω μερικές πληροφορίες για το "φυσικό και οικολογικό γυάλισμα" μαρμάρων, μωσαϊκών κ.ά., επειδή νομίζω ότι κάτι τέτοιο ενδιαφέρει αρκετό κόσμο.

 

Η εξέλιξη των μεθόδων γυαλίσματος, δίνει τη δυνατότητα να γυαλίσουμε το μάρμαρο, μωσαϊκό κ.ά. χωρίς τη χρήση χημικών προσθέτων όπως οξαλικά, κεριά, κρυσταλλοποίηση, υγρά στιλβώσεως κ.ά. Το γυάλισμα γίνεται τρίβοντας μόνο με διαμάντια διαφορετικής ψιλότητας και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Όχι μόνο ξεπερνάει το εργοστασιακό γυάλισμα, αλλά φτάνει το μάρμαρο στο όριο του. Γυαλίζουν όλα τα μάρμαρα εκπληκτικά, ακόμα και τα μεγάλης περιεκτικότητας σε δολομίτη (δολομιτικά μάρμαρα), οφιτασβεστίτες όπως το πράσινο μάρμαρο Βέροιας κ.ά. Το φυσικό γυάλισμα δε γλιστράει περισσότερο από ένα γυαλισμένο πλακάκι τεχνογρανίτη. Η αντοχή του δε, είναι μέχρι τέσσερις φορές περισσότερο από ένα γυαλισμένο μάρμαρο με χημικά πρόσθετα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα,

 

θέλω να τοποθετήσω σε βεράντα πλάκες μαρμάρου, αλλά το υπόστρωμα είναι τσιμεντοκονία με βάση της την άμμο θαλάσσης. Ένας πλακάς μου είπε ότι υπάρχει κίνδυνος για διάβρωση του μαρμάρου από τα άλατα που θα βγάλει με την υγρασία και το χρόνο η τσιμεντοκονία.

Ισχύει?

Υπάρχει κάποιος τρόπος (τύπου μόνωσης) για αποφύγουμε σίγουρα το πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα,

Σκέφτομαι να επιλέξω έναν γκρι ψαμμίτη για το δάπεδο ενός γραφείου, τον οποίο θα γυαλίσω ( ελαφρώς, αφού δεν μπορεί να γυαλιστεί όσο ένα σκληρό μάρμαρο) και θα στεγανοποιήσω με υλικό επάλειψης, καθώς μου έχουνε πει ότι είναι πολύ πιο απορροφητικός από άλλα πετρώματα. Το υλικό επάλειψης θέλει επανάληψη κάθε 2 - 3 χρόνια. Δε γνωρίζω κατά πόσο θα είναι εφικτή η τυπική επανάληψη του υλικού, ίσως γίνεται κάθε 5 χρόνια. Γνωρίζετε αν υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει προβλήματα, δηλαδή να λεκιάζει κ.λ.π.? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ξεθάβω αυτό το θέμα, με αφορμή δίλημμα που ανέκυψε μετά από υδραυλικές εργασίες για το καλοριφέρ.

 

Συγκεκριμένα, στο σπίτι μου (κατασκευής 1951) παρουσιάστηκε διαρροή, τα Χριστούγεννα 2015, σε μια σωλήνα του καλοριφέρ (κάτω από δάπεδο με κολλητό πάτωμα). Αποκαταστάθηκε, προσωρινά, η ζημιά και μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου έδωσα οριστική λύση για το συγκεκριμένο κλάδο που τροφοδοτούσε 3 σώματα.

 

Για τη βέλτιστη λύση, σε σχέση με τη ζημιά που θα προκαλούνταν σε πατώματα και μαρμάρινα δάπεδα (είσοδος), επέλεξα τη λύση να περάσω τα νέα κανάλια των γραμμών τροφοδότησης κάτω από το μαρμάρινο δάπεδο (Ιωαννίνων του 1950) της εισόδου, σπάζοντας αντίστοιχες πλάκες.

 

Αντιμετωπίζω το δίλημμα είτε να ξαναβάλω Ιωαννίνων (επιθυμία της συζύγου), σε όλη την επιφάνεια πλέον (8 τμ περίπου, μαζί με τις 3 ποδιές στις πόρτες δωματίων που επικοινωνούν με την είσοδο) αφού οι υπόλοιπες πλάκες έχουν αρκετή φθορά (διαβρώσεις), είτε πλάκες γρανίτη ή άλλες. Πήγα σε μαρμαράδικο και είδα το μάρμαρο (45€/τμ) και φτηνές γρανιτόπλακες (35-45€ περίπου).

 

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι 1) αν αυτές οι λύσεις είναι σωστές ή υπάρχουν και άλλες, 2) με δεδομένο ότι τα μαρμαράδικα έχουν συμβεβλημένους τεχνίτες/συνεργεία για την τοποθέτηση, τι πρέπει να προσέξω; (διάβασα τις διαχρονικές και χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές του Art of Polishing) 3) πρέπει να προτιμήσω τη λύση να έρθουν γυαλισμένες οι πλάκες, οπότε θα έχουν ένα μπιζουτάρισμα στις ακμές, όπως είπαν, ή να γίνει το γυάλισμα μετά την τοποθέτηση (η σύζυγος τρελαίνεται με  την ιδέα να υποστούμε για 2η φορά όλη αυτή τη διαδικασία).

 

Παρακαλώ για βοήθεια και συμβουλές από τους ειδήμονες.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Ασχολήθηκα και εγώ με τα μάρμαρα σε δουλειά και θέλω να πω πως το θέμα θέλει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή. Υπέθεσα πως θα ήταν απλή υπόθεση και δεν προσπάθησα να αλλάξω γνώμη στον ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης ήθελε να βάλει το ίδιο μάρμαρο σε όλο το πάτωμα και διάλεξε VRATSA. Όμορφο μάρμαρο για όποιον του αρέσουν τα μπεζ. 

Ο τοποθετητής τα έβαλε σαν πλακάκια, με αρμό 2mm. και χωρίς αποστάτες για να αποφευχθούν τα δοντάκια. Στοκάρισμα με αρμόστοκο της MAPEI. 

Όπως είναι αντιληπτό το μάρμαρο ηθελε τρίψιμο γιατί δεν μπορούσε να παραδοθεί έτσι στον πελάτη. Τρίψιμο με ξερό, καθάρισμα, στοκάρισμα με αρμόστοκο με βάση το λευκό τσιμέντο και ξανά τρίψιμο με ξερό για να φύγει ο στόκος από την πλάκα και να μείνει μόνο στους αρμούς πάνω από τον παλιό στόκο. 

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Στο τρίψιμο μετά το στοκάρισμα, το μάρμαρο έκοψε σε πολλά σημεία. Μόλις ξεκίνησε ο μαρμαράς να περνάει τα λούστρα το μάρμαρο σε πολλά σημεία ρούφαγε αρκετά με αποτέλεσμα να έχει θαμπάδα. 

Συμπέρασμα, ποτέ μάρμαρο Vratsa σε πάτωμα. Μόνο μαρμαροποδιές και πάγκους. 

Και πάντα το μάρμαρο αγυάλιστο. Οι περισσότεροι μαρμαράδες στην τελική είναι έμποροι και πουλάνε εις βάρος της ποιότητας του υλικού.

Έχει κανένας τρίψει ποτέ μάρμαρο Vratsa?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.