Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μπορώ να κάνω κατάτμηση?


Recommended Posts

Ναι υπαρχουν...

Αλλα δεν εχω τα παλιοτερα, μονο τα προσφατα...

 

Το ερωτημα μου ηταν αν απαιτειται ο δρομος να ειναι αναγνωρισμενος προ του 1923 για να δημιουργησω το νεο γηπεδο...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατάλαβα το ερώτημά σου.

Στο #14 πόστ εδώ, υπάρχει παράθεση γι αυτό.

Από την άλλη, αναλόγως και της πολεοδομίας, συνήθως όταν υπάρχει ο δρόμος στους χάρτες, το δέχονται. Κάνε μια προκαταρτική ερώτηση στην δικιά σου πολεοδομία, δεν χάνεις τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι θεμα Πολεοδομίας μονο, δεν αναγνωριζει τους δρομους αυτη.

Γενικοτερα σε προφορικες απαντησεις απο Πολεοδομια μην στηριζεστε, γιατι αυτος ο υπαλληλος ο οποιος απαντησε μπορει αυριο να φυγει και ο επομενος που θα ερθει μπορει να μην αναγνωριζει τιποτα.Πρεπει λοιπον να γινονται ολα συμφωνα με τους νομους και τους εγκυκλιους και οχι με τις ερμηνειες των καθε υπαλληλων για να εισαι παντα σιγουρος.

Για τη συνενωση 2 μη αρτιων το λεει ξεκαθαρα οτι ο δρμος πρεπει να αποδειχθει οτι ειναι προυφισταμενος του "23.Αρα πας σε συμβολαια εκεινης της εποχής (ειπαμε και γειτονων, οχι μονο δικα σου, δες αν μπορεις να βρεις), μια φωτοερμηνεια του 1945 με το δρομο να υπαρχει ειναι βοηθητικο στοιχειο και λιγη τυχη.

Εχω κανει τη διαδικασια αυτη και τελικα με αποφαση νομαρχη (τοτε) αναγνωριστηκε (μεσω ΣΧΟΠ βγηκε η αποφαση και τελικα υπεγραψε ο νομαρχης)

.Η υπαρξη του δρομου στο 5000 της ΓΥΣ λεει κατι αλλα ουσιαστικα τιποτα, δε μετραει πουθενα γιατι ειναι μεταγενεστεροι χαρτες αυτοι.Υποθετω τωρα πως θα χρειαζεται αποφαση ΠΕριφερειας χωρις να ειμαι σιγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Manolis gon:......Πρεπει λοιπον να γινονται ολα συμφωνα με τους νομους και τους εγκυκλιους και οχι με τις ερμηνειες των καθε υπαλληλων για να εισαι παντα σιγουρος.

 

Μάλιστα, τώρα σώθηκες! Για ποιους νόμους μιλάς φίλε μου αφού κάθε τρεις μέρες τους αλλάζουν (όσο διαρκεί και ένα θαύμα δηλαδή).

'Όσο για τις εγκυκλίους, μπορεί να διαβάσεις μία το πρωί και μέχρι να πας πολεοδομία να έχουν στείλει άλλη. 'Έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις το τζόκερ παρά την σωστή εγκύκλιο.

Link to comment
Share on other sites

Προφανως και εχεις δικιο σε αυτα που λες. αλλα ετσι λειτουργει το (αρρωστημενο) συστημα.Βγαζουν νομους, εγκυκλιους,τροπολογιες εντελως στο ποδι και μετα βγαζουν αλλες τοσες για να διευκρινησουν τις προηγουμενες!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδερφοι καλημέρα! Έχω την εξής περίπτωση:

 

Πελάτης έχει εκτός σχεδίου γήπεδο έκτασης 7150 m2. Οστόσο, μου ζητάει να το μετρήσω πάλι, καθώς αν συνυπολογιστούν και κάποια πρανή που δεν φάινονται στο ήδη υπάρχον τοπογραφικό, μπορεί η έκτασή του να υπερβεί τα 8000 m2. Σκοπός βέβαια είναι η κατάτμηση σε 2 άρτια γήπεδα.Το όλο γήπεδο έχει πρόσωπο σε μονοπάτι προ του '23.

Η απόρία μου είναι η εξής: το κάθε νέο δημιουργούμενο οικόπεδο πρέπει να έχει πρόσωπο στο μονοπάτι 25 m ή 45 m?

Link to comment
Share on other sites

Κατάτμηση στην εκτός σχεδίου περιοχή μπορείς να κάνεις όπως θέλεις, χωρίς κατ' ανάγκη να δημιουργείς άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια. Αλλά εάν ο πελάτης σου θέλει άρτια και οικοδομήσιμα πρέπει να ακολουθηθεί ο κανόνας.

 

Σοβαρό θέμα δημιουργείται με το μονοπάτι το οποίο δεν είναι τουλάχιστον αναγνωρισμένος αγροτικός δρόμος.

 

Υπάρχει πλούσιο υλικό στο forum αλλά και σ' αυτό το thread σχετικά με τα ερωτήματα που σε απασχολούν.

Link to comment
Share on other sites

Ο κανόνας, αν υπόθέσουμε ότι το μονοπάτι είναι αναγνωρσιμένος δρόμος, για άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα ποιος είναι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.