Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγγυητική επιστολή συμμετοχής σε διαγωνισμό


lym

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα.

Ξερω οτι Εγγυητικη επιστολη συμμετοχης σε διαγωνισμο δινει τι τσμεδε, οι τραπεζες, και απο τοι ακουσα το ταμειο παρακαταθηκων και δανειων. Απο που με συμφερει να την βγαλω και τι ζηταει ο καθενας? 9 (Υψος 2500 )

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν δεν έχεις συμβληθεί με τράπεζα για την έκδοση εγγυητικών τότε θα πρέπει να καταβάλεις το συνολικό ποσό της εγγυητικής σε λογαριασμό σου και το οποίο θα δεσμευθεί μέχρι την επιστροφή/λήξη της εγγυητικής. Το κόστος κυμαίνεται από 17,5 ευρώ έως και 30 ευρώ αναλόγως την τράπεζα.

 

Στο παρακαταθηκών και δανείων καταβάλεις πάλι το σύνολο της εγγυητικής αλλά το κόστος έκδοσης είναι πραγματικά γελοίο. Περίπου στα 3 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

 

Στο ΤΣΜΕΔΕ δεν χρειάζεται να καταβάλεις τίποτα αναφορικά με το ποσό της εγγυητικής. Το κόστος έκδοσης είναι επίσης πολύ χαμηλό σε σχέση με τις τράπεζες.

 

Εγώ θα σου πρότεινα να την βγάλεις από το ΤΣΜΕΔΕ. Δεν δεσμεύεις χρήματα που πιθανώς να σου χρειάζονται και έχεις και χαμηλό κόστος έκδοσης.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα το καλυτερο ειναι ΤΣΜΕΔΕ.... παντως να προσθεσω οτι η ΕΤΕ (μπορει να το κανουν κι αλλες τραπεζες αλλα δε ξερω) μπορει να σου φταξει οριο χρηματων για εγγυητικες χωρις να δεσμευσει χρηματα σου. Το οριο βγαινει αναλογα με το εισοδημα σου.

Link to comment
Share on other sites

...παντως να προσθεσω οτι η ΕΤΕ (μπορει να το κανουν κι αλλες τραπεζες αλλα δε ξερω) μπορει να σου φταξει οριο χρηματων για εγγυητικες χωρις να δεσμευσει χρηματα σου. Το οριο βγαινει αναλογα με το εισοδημα σου.

 

Αυτό εννοούσα με την φράση "αν δεν έχεις συμβληθεί με τράπεζα..."

Link to comment
Share on other sites

Στο παρακαταθηκών βγαίνει άμεσα. Στην τράπεζα θέλει 1 έως 2 το πολύ εργάσιμες. Τώρα για το ΤΣΜΕΔΕ δεν ξέρω...

Link to comment
Share on other sites

Τα ταμεία των ΔΟΥ λειτουργούν και ως παραρτήματα του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων. Ρώτα πάντως πρώτα στο ΤΣΜΕΔΕ για τον χρόνο έκδοσης της εγγυητικής. Μόνο το γεγονός της δέσμευσης χρημάτων κάνει το παρακαταθηκών κάπως...απωθητικό...

Link to comment
Share on other sites

Παιδια οι τραπεζες πλεον εχουν σταματησει να βγαζουν πλαφον για εγγυτικες επιστολες. Πλεον δεχονται μονο με δεσμευση ισοδυναμου ποσου με αυτο της εγγυητικης. Ο λογος ηταν πως πολλοι συναδελφοι βγαζαν εγγυητικες με οριο απο τις τραπεζες, στην πορεια αδυνατουσαν να ανταπεξελθουν στο εργο η στην μελετη και κατοπιν πηγαινε η εκαστοτε υπηρεσια και απαιτουσε τα χρηματα της εγγυητικης απο την τραπεζα. Αυτα τελιωσανε δυστυχως...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.