Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγγυητική επιστολή συμμετοχής σε διαγωνισμό


lym

Recommended Posts

Για εγγυητική συμμετοχής δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Συνεχίζω και βγάζω κανονικά με το πλαφόν μου αν και οι τελευταίες δημοπρασίες ήταν πριν από ένα μήνα περίπου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητε φιλε Cna μπορει να εισαι απο τους τυχερους παντως να ξερεις πως πλεον οι Τραπεζες τσεκουρωνουν τα παντα : δανεια, καρτες, εγγυτικες επιστολες, ανεβαζουν επιτοκια και αλλα.

Εμενα να φανταστεις μου εστειλαν χαρτι προσφατα απο ιδιωτικη τραπεζα που ειχα ανοιχτο δανειο οπου μου μειωσαν μονομερως το εγκεκριμενο ποσο απο 20.000 στις 10.000 και μου ανεβασαν 0,5% το επιτοκιο δανεισμου. Να φανταστεις κιολας πως ημουν πελατης 4 χρονια και με αδιακοπη εξυπηρετηση του δανειου.

Σιγα σιγα και τα ορια των εγγυτικων θα αποτελουν παρελθον συντομα.

Link to comment
Share on other sites

Εκτος θεματος αλλα ξερει κανεις ποτε θα παρουν μπρος οι περιφερειες και οι δημοι να βγαλουν καμια δημοπρασια γιατι εχουν παγωσει ολα οπως βλεπω....?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά από τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις των προϋπολογισμών. Πρακτικά και λόγω των οφειλών που έχουν η πρόβλεψη λέει για Οκτώβριο και μετά.

 

@thodoris: τουλάχιστον εσύ έχεις και την επιλογή του ΤΣΜΕΔΕ...

Link to comment
Share on other sites

Κοulosb μην εχεις προσδοκιες φιλε μου για δημοσια εργα πλεον. Χρηματα δεν υπαρχουν στα ταμεια του κρατους και δεν υπαρχει προθεση αλλαγης κυβερνητικης πολιτικης. Μην ξεχνας πως ολο το 2010 επι της ουσιας το ΠΑΣΟΚ ειχε κυρηξει σταση πληρωμων προς τους παντες ενω για το 2011 αναμενεται το Προγραμμα Δημοσιων Επενδυσεων οπως και οι χρηματοδοτησεις προς τους ΟΤΑ να μειωθουν ακομα περισσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Thodori.... μονο σημερα στην εφημεριδα της κυβερνηση δημοσιευθηκαν εργα περιπου 15 εκ. ευρω.

Δε νομιζω οτι τα εργα σταματανε.... απλα επειδη υπαρχει μπαχαλο σε δημους και περιφερειες θα αργησουν να παρουν μπρος.

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΣΜΕΔΕ εκδίδει άμεσα εγγυητική με την κατάθεση της αίτησης ΠΛΗΝ της πρώτης φοράς.

Αυτό γίνεται γιατί χρειάζεται να ανοίξεις μερίδα. Διαδικασία περίπου 10 ημερών (για τους εκτός Αθήνας, αφού τα χαρτιά στέλνονται εκεί. Για την Αθήνα δε γνωρίζω το χρόνο).

Έχοντας τον 5ψήφιο αριθμό μερίδας, εκδίδεις άμεσα.

Το κόστος είναι όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι παραπάνω.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου καταθέτεις αντεγγύηση, ποσό ίσο με το 5% του ποσού που ζητάς εγγυητική. Το ποσό επιστρέφεται με την επιστροφή της εγγυητικής. Κάθε μήνα έχεις ένα κόστος (μικρό, δε θυμάμαι τώρα ακριβώς, αλλά μικρό και ανάλογο του ποσού εγγύησης). Το κόστος αυτό "μετράει" μόνο τους μήνες που χρησιμοποιείς την εγγυητική. Με την επιστροφή, παύει να αυξάνεται.

Δες και εδώ, έχει αρκετές πληροφορίες και όλα τα χαρτιά που θα χρειαστείς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Οταν εκδίδεις μια εγγυητική συμμετοχής (ΤΣΜΕΔΕ) γράφει ότι ισχύει και για κάθε επανάληψη του διαγωνισμού. Η εγγύηση όμως των 310 ημερών που προσφέρει μετράει απο την ημερομηνία του αρχικού διαγωνισμού ή απο την ημερομηνία της επανάληψης?

Γιατί αν η υπηρεσία ζητάει ισχύ εγγυητικής 10 μήνες, βγάλεις εσύ κανονικά μια εγγυητική, αναβληθεί ο διαγωνισμός και επαναληφθεί μετά απο 2 μήνες μπορείς να πας με την ίδια ή δεν σε καλύπει πλέον?

Link to comment
Share on other sites

Οι 310 ημέρες αφορούν την πρώτη διακήρυξη, όχι τις επαναλήψεις του διαγωνισμού. Εκτός εάν η υπηρεσία μετά από 3 άγονους διαγωνισμούς αποφασίσει να αποσύρει το έργο και να το επαναδημοπρατήσει από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.