Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγυητική επιστολή συμμετοχής σε διαγωνισμό


lym

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

διαφωνώ.στο άρθρ. 15.3 της Διακήρυξης αναφέρεται "..Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής δεν γίνονται δεκτές, αν έχουν χρόνο ισχύος μικρότερο

των 210 ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης.."

το ΤΣΜΕΔΕ από μόνο του σου δίνει επιπλέον 100 ημέρες σύνολο 310 όπου η εγγυητική ισχύει για "τυχόν επαναλήψεις" του διαγωνισμού εντός 3 μήνου (καλύπτεται δηλ από τις 100 ημέρες επιπλέον). αρκεί ο διαγωνισμός να χαρακτηριστεί "επαναληπτικός"

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, για να σας δώσω να καταλάβετε τι έχει συμβεί.

Ηταν να γίνει μια δημοπρασία πριν ενα μήνα αλλά λόγω των απεργιών κρίθηκε άγονη. Η υπηρεσία επαναδημοπρατεί το έργο με νέα διακήρυξη και ζητάει να αγοραστούν τα νέα τεύχη, παρόλο που δεν έχει αλλάξει κανένα στοιχείο πέραν της νέας απόφασης. Ένας συνάδελφος προσήλθε με την παλιά εγγυητική, έχοντας μία σφραγίδα απο το ΤΣΜΕΔΕ πάνω στην εγγυητική οτι 'Ισχύει για τον διαγωνισμό της ............(νέα ημερομηνία)'. Ήταν σωστό αυτό? Καταρχήν πιστεύω οτι απο τη στιγμή που είναι νέος διαγωνισμός θα έπρεπε να εκδόσει νέα εγγυητική και ας είναι τα ίδια στοιχεία. Και απο την άλλη, οι 310 ημέρες μετράνε απο την ημέρα της δημοπρασίας που ήταν να γίνει ή επειδή την έχει σφραγίσει μετράει απο την νέα ημερομηνία της σφραγίδας?Επειδή ζητάει 10 μήνες (περίπου 310 ημέρες) εγγύηση η υπηρεσία παίζει μεγάλο ρόλο

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δεν είναι έγκυρη η εγγυητική αφού δεν πρόκειται για τον ίδιο διαγωνισμό? Επειδή αυτός ισχυρίζεται οτι η εγγυητική γράφει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να είναι σωστή(ποσό, υπηρεσία, τίτλος του έργου). Το μόνο που ήθελε αλλαγή ήταν η ημερομηνία δημοπρασίας του έργου και λέει οτι καλύπτεται αφού του έβαλε σφραγίδα το ΤΣΜΕΔΕ οτι ισχύει για την ημερομηνία διαγωνισμού ..... Η υπηρεσία εκείνη την ώρα δεν τον έβγαλε άκυρο και θα πρεπει να πάω μέσω ένστασης. Θα δικαιωθώ όμως?

Link to comment
Share on other sites

είναι και αυτός είναι και η επιτροπή....αυτή η ευθυνοφοβία...πώς είναι δυνατόν να είναι ίδιο έργο από τη στιγμή που αλλάζει η Διακήρυξη έστω και αν η νέα είναι ίδια με την παλιά...δηλ όλοι οι υπόλοιποι που ξαναπήρατε τεύχη τί ήσασταν, βλάκες? και αυτός με μια στρογγυλή καθάρισε??

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι εδώ έχουμε το ανάποδο της ευθυνοφοβίας. Η επιτροπή έκανε γερές πλάτες (και λειτούργησε παρανόμως φυσικά) στον συνάδελφο δεδομένης της αλλαγής της διακήρυξης.

Link to comment
Share on other sites

Για τυχόν επανάληψη του διαγωνισμού δεν απαιτείται να εκδώσεις ξανά ε/ε συμμετοχής εφόσον δεν έχει λήξει. Σε αρκετές επαναλήψεις διαγωνισμών το έχω συναντήσει, όπως και την σφραγίδα που αναφέρει ο συνάδελφος και όλοι τους έχουν γίνει δεκτή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.