Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απώλεια οικοδομικής αδείας


Recommended Posts

Σε συνιδιοκτητο οικόπεδο με συσταση καθετων ιδιοκτησιών επιθυμούμε να κάνουμε προσθηκη καθ ύψος σε υπάρχον ισογειο.

 

Προκειμένου να εφαρμόσουμε την παράγραφο 5 του άρθρου 23 δεδομενου οτι εχει εξαντληθεί η δόμηση λόγω μειωσης του ΣΔ κάναμε προελεγχο διαγραμματος καλυψης και ζητησαμε να μας απαντησουν για το ανα ειναι δυνατη η εφαρμογη του αρθρου

 

Ο συναδελφος στην πολεοδομια μας ζητησε τις παλαιες οικοδομικες αδειες για να δει αν εχει εξαντληθεί η δόμηση με νομιμες αδειες

 

Οι παλιές ομως αδειες εχουν καταστραφεί ( δίνουν πιστοποιητικό καταστροφής )

 

Παράλληλα εχει εκδοθει μια προσφατη οικοδομικη αδεια προσθηκης στο διαγραμα καλυψης της οποιας δειχνονται τα υπαρχοντα χωρις να εχει στον φακελο τις οικ.αδεις

 

Το διαγραμμα καλυψης αυτής της αδειας δεν αποτελει αποδεικτικό της νομιμότητας των παλαιών ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 71
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και η δικά μου αποψη αυτη είναι αλλά ο συναδελφος δεν το δεχεται !!!!!!

 

και μάλιστα μου ειπε " δεν με ενδιαφερει αν εχει βγει προσφατη αδεια δεν την εβγαλα λεει εγω " !!!!!!!

 

η ουσία ειναι οτι δεν προχωραει τον ελεγχο αν δεν τουπροσκομίσω τις οικοδομικές αδειες οι οποίες εχουν καταστραφεί με ευθύνη της υπηρεσίας

 

 

Τι έχετε να πείτε????

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία ποιός την έβγαλε, σημασία έχει ότι η υπηρεσία του έχει στο αρχείο της ένα δημόσιο έγγραφο το οποίο δεν μπορεί να μην το λάβει υπόψιν του. Κανονικά στον φάκελο της τελευταίας εκδοθήσας αδείας πρέπει να έχει και στοιχεία νομιμότητας των υπαρχόντων κτιρίων,π.χ. οικ. άδειες, βεβαιώσεις προ του '55, αποτυπώσεις κ.ο.κ. Βρήκες κάτι από αυτά;Κανονικά από την στιγμή βέβαια που υπάρχει έγγραφο της υπηρεσίας για καταστροφή του φακέλου θα πρέπει να δεχτεί την κατάσταση ως έχει ή να ζητήσει ανασύσταση του φακέλου αν είναι εφικτό. Αν συνεχίσει να μην σε ακούει απευθύνσου στον προϋστάμενο-η.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν εχει ο φακελος τιποτα μεσα που να εχουν σχεση με τα παλιά !!!!

 

απλα φιλε ο συνα δελφος θελει ρεγαλο .....

 

αλλα δεν θα του κατσω θα του κανω κατι διορθώσεις - παρατηρησεις και αν δεν με προχωρήσει πάω προιστάμενο και θα του πω να μου απαντήσουν γραπτός

Link to comment
Share on other sites

Σημερα πηγα για προελεγχο και μου ειπε ο προισταμενος οτι χωρις παλαιες οικοδομικες αδειες δεν προχωραει ο ελεγχος !!!!!

 

Του ειπα οτι εχουν καταστραφει και μου ειπε οτι θα πρεπει να περιμενω να βγει νομος που να προβλεπει την αντικατασταση των κατεστραμενων!!!!!

 

του λεω οτι για το ιδιο οικοπεδο εχουν οικοδομικη αδεια προσθηκης στην οποια δεν αναφερονται πουθενα οικοδομικες αδειες υπαρχοντων αλλα φαινονται ολα τα κτισματα οποτε θεωρούνται σαν νομιμως υφισταμενα και μου ειπε δεν ειναι απαραιτητο !!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

... θα πρεπει να περιμενω να βγει νομος που να προβλεπει την αντικατασταση των κατεστραμενων!!!!!

 

Αυτο και αν ειναι αποψη !!!!!! . Και στην εντελως απιθανη περιπτωση που συμβει κατι τετοιο , να αντικατασταθει το κατεστραμμενο με τι ? και βασει ποιων στοιχειων ? Λες και αν υπηρχαν δεν θα τους τα πηγαινες να κανεις τη δουλεια σου.

 

(Καλα λενε οτι η βλακεια ειναι ανικητη !)

 

Να σου πω μια ιδεα .Μηπως στην ΔΕΗ της περιοχης εχει ξεμεινει καμμια αδεια (Βεβαια δεν ξερω και ποσο παλιο ειναι).

Μηπως εστω (Αυτο μου το ειχε πει προισταμενος σε παρομοια περιπτωση) υπαρχει ακομα το βιβλιο των αδειων και βρεις εκει ονομα και αριθμο ?

 

Για σκεψου και αυτο το επιχειρημα: Αν απαιτειται οπωσδηποτε η αδεια των υπαρχοντων τοτε παρανομως εκδοθηκε η αδεια της προσθηκης . Αν δεν απαιτειται τοτε κακως δεν σε προχωρανε.

Edited by myri
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κλασσική περίπτωση αντιμετώπισης από πολεοδομίες που κρύβουν "σκελετούς στο ντουλάπι".

 

Θα μπορούσες να ζητήσεις αλλαγή χρέωσης και να πάει η άδεια σου στον ελεγκτή που έδωσε την προσθήκη (αν είναι ακόμη στο ίδιο πόστο). Επίσης θα μπορούσες να διερευνήσεις τη δυνατότητα ρεγάλου ("πόσο κάνει") αν στο επιτρέπει η συνείδησή σου.

 

Το καλύτερο νομίζω ότι είναι να γράψεις τεχνική έκθεση με τα δεδομένα του προβλήματος που να συνοδεύεται από τη σχετική τεκμηρίωση νομοθεσίας κλπ όπου θα αποδεικνύεις τη νομιμότητα του αιτήματος σου. Την έκθεση αυτή θα μπορούσες ίσως να την καταθέσεις με πρωτόκολλο και να απαιτήσεις έγγραφη απάντηση. Ενοείται βέβαια ότι θα πρέπει να έχεις το διάγραμμα κάλυψης της προσθήκης και να έχεις κάνει εσύ ξανά τους ελέγχους νομιμότητας των παλαιών οικοδομών. Είναι πιθανό να ανακαλύψεις τους σκελετούς στο ντουλάπι: και οι αρχικές άδειες και η προσθήκη ήταν παράνομες. Θεωρώ πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο και γι΄ αυτό φοβούνται και ο ελεγκτής και ο προϊστάμενος να ανοικτούν σε ένα νέο και άγνωστο συνάδελφο. Άρα αν έχουν έτσι τα πράγματα, μετά τα παραπάνω φτιάχνεις το σενάριο για να καλύψεις τα δικαιώματα του πελάτη σου, χωρίς να αναγκαστείς να κάνεις παρανομίες εσύ (π.χ. πλαστογραφίες).

Αν βέβαια η αμοιβή που έχεις συμφωνήσει για τη δουλειά σε καλύπτει για τα παραπάνω.

Και έχε έτοιμο και το δικηγόρο (δικό σου ή του πελάτη) για νομική συμβουλή, γιατί είναι επίσης πολύ πιθανό να πρέπει να ανακληθεί η άδεια της προσθήκης ως παράνομη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.