Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φυσικό αέριο σε διαμέρισμα παλιάς πολυκατοικίας


kosmas85

Recommended Posts

Έχουν αλλάξει τον καυστήρα της πολυκατοικίας απο πετρέλαιο σε αέριο. Μιλάω για εγκατάσταση στο διαμέρισμα ενός ιδιοκτήτη, για τζάκι και μαγειρική εστία. Τίποτα περισσότερο χωρίς να αποκοπεί απο την κεντρική θέρμανση.

Μίλτο αρά εδώ λεει πως αφού θα περάσουμε σωληνώσεις απο κοινοχρήστους χώρους και γενικά θα γίνουν κάποιες επεμβάσεις πρέπει να πάρουμε το ΟΚ απο τους μισούς πλέον. Το αστείο είναι οτι κάποιος μεγάλος μέσα στην ΕΠΑ λέει οτι δε χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Τότε ακολουθείς το καταστατικό, αν προβλέπει κάτι, και κάνεις χρήση οποιουδήποτε ευνοικού όρου μπορεί να χρειαστείς από την παράγραφο που ανέφερα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

nikmmech Μάλλον αυτό είναι το θέμα. Οι αλλαγές που προκαλούν όδευση σωλήνων και οι μετρητές.

Μίλτο ευχαριστώ για τον σύνδεσμο είναι ο μονός γραφεί κάτι που το απαγορεύει. Να βγάλουμε και καμιά άκρη τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, στο πρώτο άρθρο αναφέρεται ότι δεν απαιτείται οικοδομική άδεια για τις σωληνώσεις. Ίσως, αυτό έμεσα μπορεί να ερμηνευτεί, σαν μη αλλαγή της όψης. Απλά μια σκέψη.

Link to comment
Share on other sites

O σκοπός της συγκεκριμένης παραγράφου είναι να κατοχυρώσει το: "ανεξαρτήτως αντίθετης πρόβλεψης στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής"

 

 

Δεν σε υποχρεώνει να έχεις το 50% +1 των ψήφων σε κάθε περίπτωση, απλά ορίζει αυτές σαν απαιτούμενες αν προβλέπει κάτι διαφορετικό το καταστατικό. Οπότε ξεκινάς με το καταστατικό. Αν το καταστατικό δεν προβλέπει τίποτα, δεν απαιτείται καμία ψήφος. Αν προβλέπει ομοφωνία ή πχ ποσοστό 80%, τότε εκμεταλεύσαι το 50% +1 του ΠΔ.

 

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στα καταστατικά και τα παραδείγματα που έφερα ίσως δεν συναντιούνται συχνά, αλλά νομίζω πως, τουλάχιστον, είναι κατατοπιστικά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το γραφεί και σε αλλά άρθρα αλλά ακόμα και αν είναι ετσι μας περιορίζει το υπόλοιπο της παραγράφου όσων αφορά την όδευση επι κοινοκτητων και κοινοχρήστων χώρων.

Μίλτο πέραν του καταστατικού όμως δε δέχονται αίτηση του ιδιοκτήτη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών αρα θα πρέπει να έχει κάτι να τους παρουσιάσει. Και στη παράγραφο που έδωσες λεει καθαρά οτι χρειάζεται και μάλιστα ακυρώνει το καταστατικό λίγες σειρές πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως διαβάζοντας την συγκεκριμένη παράγραφο του άρθρου είναι σαφές ότι αναφέρεται σε συστήματα θέρμανσης και δεν αναφέρεται για κουζίνα και τζάκι. Φρονώ ότι πρέπει να κοιτάξεις το καταστατικό της πολυκατοικίας και τι αναγράφει για άλλες σωληνώσεις. Επιπλέον θεωρώ ότι αν δεν απαγορεύεται ρητώς κάτι τότε μάλλον μπορεί να γίνει η εγκατάσταση αρκεί να μην αλλοιώνεται η όψη του κτιρίου και φυσικά να μην τίθενται θέματα ασφαλείας. Στην περίπτωση σου τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει....Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να μας ενημερώσεις τελικά τι έγινε...

Link to comment
Share on other sites

maestro : ναι τώρα που τη διάβασα πιο ψυχραιμία αναφέρεται για την κεντρική θέρμανση του κτιρίου και όχι για τις ιδιοκτησίες. Μιλάει για κάθε άλλη απόφαση ΣΧΕΤΙΚΑ με τα παραπάνω (Κ.Θ.)

Αύριο θα μιλήσουμε με τους μεγάλους και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.