Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση;


Recommended Posts

erling, ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Το έψαξα και βρήκα ακριβώς τι ισχύει:

 

Εντός σχεδίου πόλεως απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία.

 

Εκτός σχεδίου πόλεως, απαιτείται άδεια από το Δασαρχείο,

 

όταν πρόκειται να κοπούν δέντρα.

 

Η έγκριση της ΔΕΣΕ αφορά άλλα πράγματα και κυρίως την καταλληλότητα του χώρου, το μήκος και εύρος της λωρίδας κλπ. Δεν καλύπτεται απ' αυτήν το θέμα του Δασαρχείου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συναδελφοι γεια σας.

Ενας πελατης μου εχει ενα ελαιοκτημα-γηπεδο που εχει πρόσωπο 28,00 μ σε δευτερευον επαρχειακο δίκτυο το εμβαδον του γηπέδου είναι 800 μ2 και το βάθος του περιπου 30μ, προυφιστάμενο του 1962 και άρτιο και οικοδομήσιμο κατα παρέκλιση των ορων δομησης εκτός σχεδίου.

θελω να βγαλω οικοδομική άδεια απο τη διέυθυνση αναπτυξης δυοροφου με υπογειο βιοτεχνικου κτηρίου(100 ισογ,100 υπογ 100 όροφος)

Θα πρέπει πρώτα να βγάλω κυκλ. συνδεση και κανουμε παζαρια με την αρμόδιο τμήμα των κυκλοφοριακών συνδεσεων της υπηρεσίας Δημοσιων έργων της νομαρχίας για το εξής θέμα :

η κυκλοφοριακη συνδεση τυπου Δ για δευτερευον επαρχειακο δίκτυο εχει εύρος περίπου 33.50 μ επειδη το προσωπο του γηπέδου μου είναι 28.00μ επι της επαρχειακης οδου μου δίνουν κυκλοφορ συνδεση με είσοδο έξοδο και 100 μ2 ισόγ βιοτεχνικό κτηριο.

γιατι κινδυνευουν τα διερχομενα αυτοκίνητα απο τη κινητικότητα του βιοτεχνικού κτηρίου

αν εχει μεγαλο μέγεθος.

Τους πηγα σκαριφημα όπου δείχνω οτι η κυκλοφοριακή συνδεση μπορεί να πραγματοποηθεί σε 28 μ του προσώπου του γηπέδου και τα τμήματα των καμπυλών μηκους 5.5 μ αριστερα και δεξιά της συνδεσης τοποθετουνται στο έρεισμα μεταξύ του γηπέδου και του δρόμου

τωρα εχει γίνει γραμμα στο υπεχωδε για να διευκρινισθεί αν γηπεδα με προσωπο 28μ δυνανται να έχουν κυκλοφοριακη σύνδεση

Παρακαλω όποιον γνωρίζει βάση της νομοθεσίας εαν μπορεί ναπραγματοποιηθει συνδεση σε γηπεδο με προσωπο 28μ να με βοηθήσει ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εχω καταθεσει ΜΠΕ και στις παρατηρησεις εκτος των αλλων ζητουν γνωμοδοτηση της δνσης τεχν.υπηρεσιων σχετικα με την αναγκαιοτητα εγκρισης κομβου για προσβαση στο ξενοδοχειο. Μπορει καποιος να με παραπεμψει στην νομοθεσια που πρεπει να κοιταξω? Ευχαριστω εκ των προτερων

 

Συγνωμη αν γινομαι φορτικος αλλα μηπως γνωριζει καποιος ποιες διαταξεις διεπουν τον τροπο προσβασης σε ξενοδοχεια (οσον αφορα την κυκλοφοριακη τους συνδεση)?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία.

Πάνω σε τι δρόμο έχει πρόσοψη το ξενοδοχείο?

Εγώ ειδικά για ξενοδοχείο δεν έχω ασχοληθεί αλλά νομίζω ότι η νομολογία για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις είναι ίδια είτε πρόκειται για πρατήριο είτε για ξενοδοχείο.

Link to comment
Share on other sites

Εχει προσωπο 53μ σε επαρχιακο δρομο νησιου εκτος Κρητης κτλ.

Επισης εχει εισοδο απο αγροτικο δρομο καθετο στον επαρχιακο που εφαπτεται στην ανατολικη πλευρα του γηπεδου.

 

Ρωτησα την Δνση τεχν.υπηρεσιων της νομαρχιας αλλα ακουσα τα εξ αμαξης και εκλεισα, λες και φταιω εγω που ο καθενας χτιζει οπως θελει.

 

Ενα προχειρο σχημα πιο κατω:

 

edit:

Διαβασα τα Π.Δ αλλα δεν αναφερονται σε κατι αλλο παρα μονο σε πρατηρια. Μπας και εχει κανεις υποψη του κατι σχετικο?

post-549-131887233695_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ckiriako, είναι για πρατήρια και εγκαταστάσεις. Στο άρθρο 24, εγκαταστασεις, λέει πως τα ξενοδοχεία ανήκουν στην κατηγορία Α, για την οποία απαιτείται έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης τουλάχιστον όσον αφορά τον επαρχιακό.

Για είσοδο από αγροτικό μπορεί να χρειάζεται μόνο έγκριση εισόδου-εξόδου, εκτός αν αναβαθμίζεται και ο αγροτικός σε επαρχιακό για κάποια απόσταση (δεν θυμάμαι και δεν έχω όλη την νομοθεσία εύκαιρη διότι το βασικό PC χτύπησε μπιέλα)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Θέτω και εγώ το ερώτημα μου με τις κυκλοφοριακές συνδέσεις διότι έχω ένα πρόβλημα εδώ και 1,5 μήνα, έχω χάσει τον ύπνο μου και δεν έχω βγάλει άκρη.

 

Έχω βιοτεχνικό κτίριο επί επαρχιακής οδού με νόμιμη οικοδομική άδεια & άδεια λειτουργίας. Κατά την έκδοση της οικ. αδείας έτος 2000 είχε δοθεί απαλλακτικό κυκλοφοριακής σύνδεσης. Στην συνέχεια το 2006 πήρε άδεια λειτουργίας. Τώρα στην ανανέωση περιβαλλοντικών όρων μου ζητάνε κάποιο χαρτί για είσοδο έξοδο. Το θέμα είναι ότι μετά την έκδοση της οικ. άδειας κατασκευάστηκε κλάδος εξόδου εθνικής οδού που πέφτει ακριβώς πάνω στο κτίριο.

Θεωρώ λοιπόν ότι το κτίριο ανήκει στις εγκαταστάσεις Β που σημαίνει ότι χρειάζεται είσοδο-έξοδο και όχι κυκλοφοριακή σύνδεση. Σωστά??????

Αν κάνω λάθος και θεωρηθεί ότι είναι εγκατάσταση Α χρειάζεται κυκλοφοριακή σύνδεση τι τύπου???? Α,Β,Γ ή Δ???Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για να κατασκευαστεί κάποιος από τους τύπους Α,Β,Γ ή Δ. Τι γίνεται λοιπόν???????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα.

Γνωρίζει κανείς εάν μπορεί να δωθεί έγκριση για κυκλοφοριακή σύνδεση

σε ένα κτήμα που βρίσκεται σε διαστάυρωση δευτερέυουσας εθνικής οδού και πρωτέυουσας επαρχιακής με πρόσωπο 195μ και 75μ αντίστοιχα ?

Επίσης, υπάρχει κάποιο ποσό που θα πρέπει να πληρώνει κάποιος ιδιοκτήτης που έχει κατασκευάσει κυκλοφοριακή σύνδεση, και πως υπολογίζεται?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

παιδιά καλησπέρα! μήπως γνωρίζει κάποιος ποιο είναι το πδ με βάση το οποίο οι μελέτεσ κυκλοφοριακής σύνδεσης που έχουν γίνει αλλά δεν υλοποιήθηκαν μέχρι το 2009 παύοθν να ισχύουν?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που γνωριζω ειναι οτι Π.Δ. 118/2006 οριζει 3ετια για την υλοποιηση απο την ημερομηνια εγκρισης.

Λογικα και το εγγραφο εγκρισης θα σου γραφει πανω μεχρι ποτε μπορεις να την κατασκευασεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.