Μετάβαση στο περιεχόμενο

* * * * - 5 Ψήφοι

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος !


  • Please log in to reply
956 απαντήσεις στο θέμα

#331 ssouanis

ssouanis

    Διακεκριμένο Μέλος

  • Core Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4.512 Μηνύματα:
  • ΤοποθεσίαΘεσσαλονίκη
  • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 29 Νοέμβριος 2012 - 20:41

Φίλε BAS
η 2η παράγραφος αναφέρεται στον κτιριοδομικό και στο ΠΔ που καθορίζει τις χρήσεις και όχι στον ΓΟΚ.
Νομίζω ότι η αλλαγή από τον ΓΟΚ στον ΝΟΚ δεν επηρεάζει το κομμάτι αυτό.
  • 0

#332 BAS

BAS

    Διακεκριμένο Μέλος

  • Core Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3.437 Μηνύματα:
  • ΤοποθεσίαΑθήνα
  • Ειδικότητα:Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.
Offline

Δημοσίευση 29 Νοέμβριος 2012 - 21:23

To επηρεάζει . Διάβασε τον ΝΟΚ.
  • 2

#333 Ellena

Ellena

    Μέλος

  • Members
  • PipPip
  • 86 Μηνύματα:
  • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 12:47

Καλημέρα! Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση:
Έχω ένα κατάστημα με άδεια το '60. Πριν λειτουργούσε συνεργείο και τώρα θέλουν να το κάνουν αναψυκτήριο (Υγειονομικού ενδιαφέροντος).
1. Χρειάζεται άδεια αλλαγής χρήσης? Γιατί λέτε ότι τα προ '89 δεν χρειάζονται? Που το βρίσκουμε αυτο?
2. Οι προδιαγραφές για ΚΥΕ βρίσκονται στο ΦΕΚ 526Β/1983? Αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα? Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή?
Καθώς ασχολούμαι πρώτη φορά, θα μπορούσε κάποιος να με συμβουλέψει τι θα πρεπει να προσέξω?
Ευχαριστώ πολύ
  • 0

#334 dib

dib

    Διακεκριμένο Μέλος

  • Core Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3.072 Μηνύματα:
  • ΤοποθεσίαΜεσόγεια Αττικής
  • Ειδικότητα:Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Online

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 13:08

Για το 2ο δες την ΚΥΑ 21220 (ΦΕΚ 2496 Β/4-11-2011), σχετικά με τη διαδικασία της άδειας για ΚΥΕ, αυτό ισχύει σήμερα

Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί ο dib: 04 Δεκέμβριος 2012 - 13:08

  • 0

#335 cristoval

cristoval

    Νέο Μέλος

  • Members
  • Pip
  • 7 Μηνύματα:
  • ΤοποθεσίαΧανιά, Κρήτη
  • Ειδικότητα:Διπλ.Μηχ/ος Παραγωγής και Δ/σης
Offline

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 14:10

Καλημέρα σε όλους,
ασχολούμαι κι εγώ με μία άδεια λειτουργίας ΚΥΕ.
Σήμερα μίλησα με το Υγειονομικό, και μου είπαν ότι η ΥΔ Α1β/8577/83 έχει καταργηθεί και αντικατασταθεί
από την Αριθμ.Υ1Υ/ΓΠ/οικ.96967 / 2012 (ΦΕΚ2718/Β/2012). Επίσης, εναρμονίζεται η Ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή όσον αφορά στους κανονισμούς ΕΚ852/2004 (που καθιστά υποχρεωτική την εφαρμογή συστήματος HACCP στις επιχειρήσεις τροφίμων) και 178/2002.
Υποψιάζομαι ότι μου είπαν λάθος για κατάργηση της ΚΥΑ 21220. Γενικά, ο επόπτης δεν ήταν και πολύ ενημερωμένος, γιατί όταν τον ρώτησα για το HACCP δεν γνώριζε λεπτομέρειες. Πάντως μου είπε ότι καταργούνται οι περιορισμοί για τα εμβαδά παρασκευαστηρίου και οι όροι που ισχύανε.
Οποιαδήποτε διευκρίνιση θα ήταν πολύτιμη και για το τι τελικά ισχύει αλλά και για τις 7 αρχές του HACCP που απαιτούνται πλέον.
Καλή συνέχεια σε όλους.

EDIT: Οι όροι και οι προυποθέσεις έχουν αλλάξει και όχι η 21220 που είχα γράψει καταλάθος. Διόρθωσα το post.

Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί ο cristoval: 04 Δεκέμβριος 2012 - 15:44

  • 0

#336 cristoval

cristoval

    Νέο Μέλος

  • Members
  • Pip
  • 7 Μηνύματα:
  • ΤοποθεσίαΧανιά, Κρήτη
  • Ειδικότητα:Διπλ.Μηχ/ος Παραγωγής και Δ/σης
Offline

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 15:09

Σχετικά με τον ευρωπαϊκό κανονισμό ΕΚ852/2004 και τις 7 αρχές HACCP, αναφέρεται ότι αυτές είναι:

α) να εντοπίζονται οι τυχόν πηγές κινδύνου οι οποίες πρέπει να προληφθούν, να εξαλειφθούν ή να μειωθούν σε αποδεκτά επίπεδα·

β) να εντοπίζονται τα κρίσιμα σημεία ελέγχου στο ή στα στάδια στα οποία ο έλεγχος είναι ουσιαστικής σημασίας για την πρόληψη ή

την εξάλειψη μιας πηγής κινδύνου ή τη μείωσή της σε αποδεκτά επίπεδα·

γ) να καθορίζονται κρίσιμα όρια στα κρίσιμα σημεία ελέγχου, με τα οποία χωρίζεται το αποδεκτό από το μη αποδεκτό όσον αφορά την

πρόληψη, την εξάλειψη ή τη μείωση των εντοπιζόμενων πηγών κινδύνου·

δ) να καθορίζονται και να εφαρμόζονται αποτελεσματικές διαδικασίες παρακολούθησης στα κρίσιμα σημεία ελέγχου·

ε) να καθορίζονται τα διορθωτικά μέτρα όταν διαπιστώνεται κατά την παρακολούθηση ότι ένα κρίσιμο σημείο ελέγχου δεν βρίσκεται υπό

έλεγχο·

στ) να καθορίζονται διαδικασίες, οι οποίες διεξάγονται τακτικά, για να επαληθεύεται ότι τα μέτρα που αναφέρονται στα στοιχεία α) έως ε)

λειτουργούν αποτελεσματικά,

και

ζ) να καταρτίζονται έγγραφα και φάκελοι ανάλογα με τη φύση και το μέγεθος της επιχείρησης τροφίμων, ώστε να αποδεικνύεται η ουσια-

στική εφαρμογή των μέτρων που αναφέρονται στα στοιχεία α) έως στ).


Πώς όμως αυτές εφαρμόζονται σε μια περίπτωση ταβέρνας για παράδειγμα; Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα;
  • 0

#337 Ellena

Ellena

    Μέλος

  • Members
  • PipPip
  • 86 Μηνύματα:
  • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 18:41

Αυτές οι οδηγίες, απ'ότι βλέπω, δεν καθορίζουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τους χώρους. Δηλαδή, ένας μηχανικός σε τι θα βασιστεί προκειμένου να ελέγξει αν ένας χώρος πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να υπογράψει στα σχέδια ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης και κατάλληλος για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος?
  • 0

#338 ilias_diamantis

ilias_diamantis

    Μέλος

  • Members
  • PipPip
  • 58 Μηνύματα:
  • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 22:07

Απαντησεις για τα σημερινα .

για παλιες αδειες ΔΕΝ χρειάζεται αλλαγη χρησης. αυτό προκυπτει αν δεν κανω λαθος από μια αποφαση που λεει ότι αλλαγες χρησης για προ ΓΟΚ 85 δεν θεωρουνται παρανομες . τεσπα , ας κρατησουμε οτι δεν χρειαζεται αλλαγη χρησης.

τα επομενα ισχυουν για Θεσσαλονίκη δεν ξερω τι γινεται αλλου .

η παλια υγειονομικη διαταξη εχει καταργηθεί αλλα ( παρόλο που δεν το γραφει η νεα διαταξη ) μας δινουν ενα περιθώριο 5 μηνων να εφαρμοζουμε και τα παλιά.
επισης μας δινουν την δυνατοτητα να παμε ακομα και πριν την προγκριση να τους καταθεσουμε σχέδιο, τεχνικη εκθεση και διαγραμμα ροης να το δουν να το υπογραψουν και με αυτον το τροπο δεσμευομαστε και εμεις και αυτοί για αυτα που θα γινουν στο μαγαζί. ( αυτο ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ )

για το διαγραμμα ροης εγω προσωπικα θα εφαρμόσω την πατροπαραδοτη μεθοδο στου κασιδι το κεφαλι . δηλαδη υπαρχει ενα pdf του εφετ για επιχειρησεις τροφιμων οπου στο παραρτημα εχει καποια διαγραμματα ροης . θα τα προσαρμόσω στα δεδομενα μου θα παω υγειονομικο για διορθωσεις και που θα παει μια δυο τρεις θα το πετυχω .

καλως κακως δεν υπάρχουν χειροπιαστες πληροφοριες οποτε στην αρχη θα αυτοσχεδιασουμε .

οποιος έχει κατι καλυτερο ας το πει .
  • 1

#339 BAS

BAS

    Διακεκριμένο Μέλος

  • Core Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3.437 Μηνύματα:
  • ΤοποθεσίαΑθήνα
  • Ειδικότητα:Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.
Offline

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 22:45

Αν μπορείς να ανεβάσεις αυτά τα διαγράμματα του ΕΦΕΤ θα ήταν καλό .
  • 0

#340 ssouanis

ssouanis

    Διακεκριμένο Μέλος

  • Core Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4.512 Μηνύματα:
  • ΤοποθεσίαΘεσσαλονίκη
  • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 23:15

Οδηγός Υγιεινής Για Επιχειρίσεις Μαζικής Εστίασης και Ζαχαροπλαστικής.
Από σελ.69 το Παράρτημα.
Το link είναι από το Υπουργείο της Κύπρου, αλλά ο ΕΦΕΤ είναι ο δικός μας ;)

Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί ο ssouanis: 04 Δεκέμβριος 2012 - 23:18

  • 6