Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Τι εννοείς ?

 

Το μίνι μάρκετ είναι εμπορικό κατάστημα. Δεν χρειάζεσαι αλλαγή χρήσης. Αλλά είναι πολύ μικρό....Βάλε τουαλέτες στο υπόγειο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οχι λεω τον βοηθητικο χωρο του υπογειου που δεν ειναι κυριας χρησης....τον βαζω μη χρησιμοποιουμενο?υποτιθεται οτι δινουμε βεβαιωση κυριας χρησης......

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Κύρια χρήση δίνεις......όπου έχει κύρια χρήση ! Το υπόγειο θα είναι αποθήκη και άντε να έχει κάνα w.c. . Εκεί μέσα δεν θα μπορεί να έχει μίνι μάρκετ. Θα είναι βοηθητικός χώρος του καταστήματος.

Link to comment
Share on other sites

ακριβως!!!νομιζω ουτε το w.c μπορω να εχω....σε φαρμακειο που εχω κανει σιγουρα δεν επιτρεπεται σε β.χ.

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους, 

 

Έχω καιρό να ασχοληθώ με αδειοδότηση ΚΥΑ και θα ήθελα τη βοήθειά σας για να διευκρινίσω κάποιες απορίες μου που λόγω της πολυνομίας δεν καταφερα να ξεκαθαρίσω μόνη μου. 

Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για κατάστημα της Κατηγορίας ΙΙΙ: Παντοπωλείο

  • Σε ποιον νόμο γράφει τους υποχρεωτικούς χώρους που πρέπει να έχει; (παλιός Υγειονομικός,  Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π./οικ.96967/12 (ΦΕΚ 2718 Β' 2012) ή κάτι άλλο)
  • Και συγκεκριμένα είναι υποχρεωτική η αποθήκη σε Παντοπωλείο όπως ήταν στον Υγειονομικό Κανονισμό ή όχι;
  • Με ποιον νόμο καταργήθηκαν τα ελάχιστα εμβαδά; (διαβάζω τον Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π./οικ.96967/12 (ΦΕΚ 2718 Β' 2012) αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω που καταργεί τα εμβαδά)
  • Έχουν καταργηθεί και οι ελάχιστες διαστάσεις wc και προθαλάμου;
  • Απαιτείται για Παντοπωλείο το διάγραμμα ροής; Εγώ κατάλαβα πως όχι, αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Αυτά  προς το παρόν :)

 

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου myri.

 

Για το διαγραμμα ροης απο οσο θυμαμαι ειναι υποχρεωτικο, οσο απλα και να ειναι τα σταδια απο την παραλαβη των προιοντων απο τον προμηθευτη, μεχρι να καταληξουν στον πελατη. Το δικο σου θα εχει την μορφη: Παραλαβη -> εκθεση σε ραφια/συντηρηση σε ψυγειο/συντηρηση σε καταψυξη -> διαθεση στον πελατη

 

Οι ελαχιστες διαστασεις καθως και ολες οι αυστηρες απαιτησεις σε εμβαδα εχουν καταργηθει με τον νομο του 2012. Οι παλιες απαιτησεις καλο ειναι να λαμβανονται ως μπουσουλας ομως. οσο αφορα τα τμ της τουαλετας, μιας και δεν μιλαμε για επιχειρηση εστιασης ο ελεγκτης πιθανον να ειναι πιο ελαστικος σε τυχουσες διαφορες απο τα παλια 1,00*1,20 ΚΑΙ για τουαλετα ΚΑΙ για προθαλαμο. Για το συγκεκριμενο θα σου προτεινα να μιλησεις με τον ιδιο τον ελεγκτη που θα αναλαβει την υποθεση, ειτε να καταθεσεις σχεδια με προτεινομενη διαμορφωση και να ζητησεις εγκριση, πριν ακομα κανει διαδικασιες ο πελατης. Ετσι δεσμευεται και η υπηρεσια και ειναι ησυχος και ο υπευθυνος της επιχειρησης. Απαντησεις σε παρομοια θεματα μπορεις να διαβασεις στο blog του υγειονολογου κ.Παπαδακη απο την Κρητη. epoptes.blogspot.gr ή καπως ετσι.

Πριν σταματησω να ασχολουμαι με το ελ επαγγελμα ειχα παρει εγκριση για καφε που ειχε πολυ στενομακρο προθαλαμο, που ειχε νιπτηρες εντος των 2 τουαλετων, με συζητηση με τον υπαλληλο, και αφου η ιδια υπηρεσια πιο παλια ειχε δωσει αδεια για το ιδιο ακριβως πραγμα. Συνηθως αν δεν πεσεις σε στραβοξυλο ειναι λογικοι και κανουν παρεκκλισεις

 

Με ποιον νομο καταργηθηκαν τα ελ εμβαδα? Με τον νομο του 12' που διαβαζεις. :mrgreen:  Το γεγονος οτι δεν απαιτει συγκεκριμενα τμ για καθε δραστηριοτητα σημαινει οτι καταργει τα παλια και δινει περισσοτερη ελευθερια στη συγκροτηση επιχειρησεων υγ ενδιαφ, ειδικα οταν μιλαμε για επιχειρησεις μικτες με αρκετες δραστηριοτητες κατω απο την ιδια στεγη 

 

Για την υποχρεωση υπαρξης αποθηκης (μαλλον η περιπτωση σου αφορα μικρο μαγαζακι με θεμα χωρου), ΑΝ η νεα διαταξη ΔΕΝ προβλεπει ΡΗΤΑ υπαρξη αποθηκης σε επιχειρησεις τροφιμων δεν μπορουν να σε υποχρεωσουν να φτιαξεις μια. Μπορεις να τεκμηριωσεις γραπτως την μη αναγκαιοτητα υπαρξης αποθηκης, αναφεροντας το μικρο του καταστηματος, και οτι οι παραγγελιες-παραλαβες γινονται σε μικρες ποσοτητες και τα προιοντα κατευθειαν τοποθετουνται στο καταλληλο σημειο  του καταστηματος για να ειναι ετοιμα προς πωληση.

 

Υποχρεωτικοι χωροι του καταστηματος? Ειναι λιγο φλου αυτο. Οπωσδηποτε μια τουαλετα με προθαλαμο (ισχυουν οσα ειπαμε πιο πριν βεβαια), ενας ενιαιος χωρος για το καταστημα, με σαφως διαχωρισμενα τμηματα ετσι ωστε να μην γινονται επιμολυνσεις μεταξυ των διαφορων τροφιμων. Πχ σε εναν τοιχο τα ψυγεια, καπου μαζεμενη η μαναβικη, τακτοποιημενα αναλογα το ειδος, τα απορυππαντικα καπου μονα τους κτλ κτλ. Και καπου οχι στριμωγμενα το ταμειο. 

 

Καλο θα ηταν καποιος με προσφατη εμπειρια να επιβεβαιωσει ή και να διορθωσει κατι που εχει αλλαξει απο το 13' που ειχα κανει ενα μινι μαρκετ :huh:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και πας με γνωστοποίηση.

 

προθάλαμος και w.c. ισχύουν τα γνωστά 1,00*1,20 εσωτερική διάσταση. Η αποθήκη λογικά θα χρειάζεται, βάλτην σε μία γωνία. Σε υπόγειο δεν αφήνουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. 

Κάπως έτσι τα σκεφτόμουν τα πράγματα.

Θα πάρω αύριο και ένα τηλέφωνο στην Αρμόδια Υπηρεσία και θα σας πω αν έχω κάτι νεότερο.

 

Και πάλι ευχαριστώ! :)

Link to comment
Share on other sites

καλο ειναι να τηρησεις τα παλια,περι αποθηκης κτλ. w.c και προθαλαμο.

χρειαζεται διαγραμμα ροης(ΜΕΡΟΣ Β΄ΦΕΚ 3402/31-12-2013)

Edited by mixyak790
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.