Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Σε μικρό ΚΥΕ 20 περίπου μ2 υπάρχει w.c. αλλά όχι προθάλαμος. Γίνεται να προσθέσω μία πλαστική καμπίνα όπως αυτές που υπάρχουν στα Malls, village cinemas, καράβια κ.τ.λ. (βλ. φώτο) για να δημιουργήσω τον προθάλαμο έτσι ώστε να αποφύγω χτισίματα ή γυψοσανίδες ? Νομίζω ότι και πιο απλό θα είναι και πιο γρήγορο.

 

 

Νικο στη θεση σου θα ρωτουσα στο αρμοδιο υγειονομικο, για να μην σου πω στον συγκεκριμενο ελεγκτη που η περιοχη της περιπτωσης σου ειναι της αρμοδιοτητας του... Σε φωτισα θα μου πεις.... Οτι και να πουμε εμεις αλλος δινει το οκ. Εδω δεν εχω δει κατι παρομοιο με αυτο που λες, ο κοσμος ακολουθει την διαδικασια με γυψοσανιδες παντα

 

(οταν λεω θα ρωτησεις, εννοω εγγραφως η ερωτηση και η απαντηση, για να εισαι καλυμμενος)

 

 

 

Ο χωρος λειτουργουσε ως χωρος συναθροισης κοινου (πιτσαρια - εστιατοριο) με αδεια κανονικα απ τον Δημο, και φανταζομαι με ΒΧΚΧ απο πολεοδομια οπως προεβλεπε η τοτε νομοθεσια. Θα το ψαξω απο βδομαδα.

Το ερωτημα μου ειναι σαφες : Θα ρισκαρατε να δωσετε ΒΧΚΧ, απο την στιγμη που ΥΠΑΡΧΕΙ ηδη αδεια στον ιδιο χωρο και για την ιδια χρηση?

Δες αν το εχει υπολογισει ως συναθροισης κοινου ή σαν εμπορικο καταστημα, εχεις παθητικη στα χερια σου?

Σε περιπτωση που στην αδεια δεν ειναι συναθροισης κοινου τι αν σου πω αν θα το ρισκαρα.... Στην ΒΧΚΧ δεν επισυναπτουμε/τεκμηριωνουμε-επικαλουμαστε οπως λεει ο νομος και τα στοιχεια νομιμοτητος του κτιριου? Καπως ετσι το λεει... Βαλε μεσα την οικοδομικη αδεια και την παλια ΒΧΚΧ της πολεοδομιας και ο θεος βοηθος. Πλεον γινονται τοσα αλλα χοντρα και τραβηγμενα που αυτο ειναι αστειο, ειναι πταισμα  :sad:

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε καθαρους χωρους, χωρις τακτοποιησεις με 3843, 4014, 4178, δεν νομιζω να ασχολειται κανενας με την αλλαγη χρησης στην πολεοδομια.

 

Απο κουβεντες με συναδελφους που εχω κανει, αυτο εχω καταλαβει και πολυ καλα κανουν οταν στις πολεοδομιες για μια αλλαγη χρησης πρεπει να τακτοποιησεις και να αποτυπωσεις ΟΛΟ το κτιριο και να ζητησεις 2.000 ευρω επιπλεον αμοιβη απ τον ιδιοκτητη.

 

Στα μαγαζια των 200 τ.μ. σε κεντρικα σημεια οπου υπαρχει εντονος ανταγωνισμος και φοβος καρφωτης, φανταζομαι θα το κανουν...αλλα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων αμφιβαλλω αν ασχολειται και κανενας μ αυτο.

 

Και ο λογος ειναι προφανως η πολυπλοκοτητα της ολης διαδικασιας στην πολεοδομια....

 

Στην δικια μου περιπτωση, ο ισογειος χωρος, ειναι μερος ενος κτιριακου συγκροτηματος 1.000 και βαλε τετραγωνικων. Αντε βγαλε αδεια....

Link to comment
Share on other sites

Οσο για το εγγραφο που ανεβασες, δυστυχως εχω φαει ακυρο σε 2 πολεοδομιες μεχρι τωρα που μου εχει χρειαστει και το εχω επικαλεστει...

 

''Απο την στιγμη που ελεγχουμε διαγραμμα δομησης με φωτογραφιες ακινητου που φαινονται αυθαιρεσιες σε σχεση με την αδεια, δεν μπορουμε να σας το σφραγισουμε αν πρωτα δεν τακτοποιηθουν''

 

Και εις αλλα με υγεια που λενε...

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε καλύπτει το άρθρο 5 παρ 2 του ΝΟΚ?

 

2.      Χώροι για τους οποίους έχει χορηγηθεί Άδεια Δόμησης με συγκεκριμένη χρήση, μπορούν να μεταβάλουν τη χρήση τους, εφόσον η νέα χρήση προβλέπεται από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και δεν επέρχονται αλλαγές της παραγράφου 1 (επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή των τεχνικών - μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους ) του παρόντος άρθρου. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου και δεν απαιτείται έκδοση Άδειας Δόμησης.

 

Μέχρι την εφαρμογή της Ταυτότητας κτιρίου, απαιτείται απλή ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας ή άδειας δόμησης για τυχόν τροποποιούμενες επί μέρους μελέτες, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 4 παρ. 1στ και 1ζ.

(στ. σε περίπτωση που επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα φορτία σχεδιασμού

της στατικής μελέτης ή στον αριθμό απαιτουμένων θέσεων στάθμευσης.

ζ. Κατασκευή και προσθήκη εγκατάστασης, που δεν ορίζεται με τις παρ.2 και παρ.3).

Link to comment
Share on other sites

 

Μέχρι την εφαρμογή της Ταυτότητας κτιρίου, απαιτείται απλή ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας 

το συγκεκριμενο που βρισκεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.