Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια μικρής κλίμακας - Εργασίες που καλύπτει & δικαιολογητικά έκδοσης


ilias

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι για τις απαντήσεις σας.

Είναι περίπτωση πρωτεύοντος επαρχιακού δρόμου άρα σωστά όπως είπες Pavlos33 πρέπει να αφεθούν 20μ.

 

 

Από που προκύπτει ότι οι υποχρεωτικές πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις πρέπει να είναι 10 μ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

άρθρο 6 παρ.4 ΦΕΚ 270/Δ/85

Στα Καλλιεργούμενα αγροκτήματα, κατόπιν βεβαιώσεως προς τούτο της Υπηρεσίας Γεωργίας της οικείας Νομαρχίας, εκτός της κατοικίας η οποία ανεγείρεται σύμφωνα με τους όρους δόμησης της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, είναι δυνατή η κατασκευή μιας αποθήκης εμβαδού 50 τετραγωνικά μέτρα, μεγίστου ύψους 4,50 μέτρα και αποστάσεως από τα όρια του γηπέδου 10 μέτρα, εφόσον η αποθήκη κρίνεται απαραίτητη από την αρμόδια Διεύθυνση Γεωργίας της οικείας Νομαρχίας για την αποθήκευση αγροτικών γενικώς προϊόντων και εφοδίων. 

 

Αποφ-55174/13 (ΦΕΚ-2605/Β/15-10-13)

ΑΡΘΡΟΝ-2

κδ. Για την κατασκευή μιας και μόνο λιθόκτιστης αποθήκης σε καλλιεργούμενα αγροκτήματα, σύμφωνα με το Αρθ-6 παρ.4 του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85)....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυθαίρετο κτίσμα (ισόγεια κατοικία) με βεράντα στεγασμένη από λαμαρίνα. Θέλει ο ιδιοκτήτης να αντικαταστήσει τη λαμαρίνα στο ίδιο ύψος, κλίση κλπ (δεν θα αλλάξει τους ορθοστάτες). Θεωρείται αντικατάσταση στέγης η αλλαγή μόνο της τσίγκινης επικάλυψης? Πάει με εεμκ?  Ή μπορεί να θεωρηθεί σαν επισκευή και πάει με 48ωρη? Ευχαριστώ.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Μπορει να το εχει ρωτησει και παλιοτερα αλλα τωρα πηρε ...μπρος!!!

Εχω διαμερισμα το οποιο θελει ο ιδιοκτητης να το χωρισει στα δυο και να γινουν δυο διαμερισματα.

Με 4178/2013 δεν γινεται λογω 2011.

Αρα λεω να παω με Εργασίες Μικρης Κλιμακας (ΕΕΜΚ).

Ειναι η εργασια 19. Πιστευετα οτι μπορει με μικρης κλιμακας ή θα χρειαστει αδεια δομησης;

Οι εργασιες εχουν ηδη γινει.

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

Έχω τη γνώμη ότι θα πρέπει να κάνεις χρήση της παρ. 6 του άρθρου 4 ΝΟΚ. Νομιμοποίηση με ΕΕΜΚ. 

6. Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής, που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση της άδειας δόμησης "είτε μετά από την έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για τις εργασίες των παρ.2 και παρ.3 του παρόντος άρθρου. Στις περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων εργασιών της παρ.3 εκδίδεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας μόνο με την υποβολή τεχνικής έκθεσης."(*) 
Μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της παραπάνω άδειας δόμησης, η κατασκευή παύει να είναι αυθαίρετη και κατεδαφιστέα. 
Πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου. 
Να ρωτήσεις πρώτα την Υ.ΔΟΜ γιατί πολλές πολεοδομίες "κλωτσάνε" στο διαχωρισμό διαμερισμάτων μέσω ΕΕΜΚ, παρά το ότι έχουν εκδοθεί τέτοιες άδειες.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

όλα σε μια (όπως κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τις α.δ)

απλά στη γραμμή εργασιών 

αφ' ενός τις περιγράφεις και

αφ' ετέρου αναφέρεις και τις αντίστοιχες παραγράφους π.χ  κα-ζ-κι (τυχαία αυτά)

Link to comment
Share on other sites

Σε ισόγειο κτίσμα εκτός σχεδίου, θέλω να βγάλω ΕΕΜΚ για πέργκολα:

"16. Κατασκευή πέργκολας σε ισόγειους ακάλυπτους χώρους, ή στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο, ή στην πρασιά ή στο δώμα ή στους ανοιχτούς εξώστες ή σε βεράντες ισογείων και ορόφων."

 

Το αντίστοιχο άρθρο αναφέρει ρητά τον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο όμως επειδή το κτίσμα μου είναι εκτός σχεδίου, τυχαίνει η κατασκευή να είναι εντός του Δ ενώ ταυτόχρονα το Δ είναι ζώνη ασφάλειας δευτερεύοντος επαρχιακού δικτύου.

Στην ΥΔΟΜ σε μία πρώτη συζήτηση ήταν αρνητικοί.

Δεδομένου ότι η Πέργκολα δεν είναι κτίσμα (στη ζώνη ασφάλειας απαγορεύονται τα κτίσματα) αφού δε μετράει σε δόμηση κάλυψη, υπάρχει κάποια διάταξη που απαγορεύει την κατασκευή της;

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

μόνο αυτή είναι κάπως σχετική αλλά δεν   απαγορεύει τις πέργολες

 

δ) Παρά το όριο των διεθνών, εθνικών, επαρχιακών ή δημοτικών ή κοινοτικών οδών εντός ζώνης διάστασης ποσοστού 50% των οριζομένων από τη νομοθεσία περί μέτρων για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας, οι οποίοι ίσχυαν κατά την εκτέλεση ή εγκατάστασή τους. Εξαιρούνται αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις σε κτίρια για τα οποία έχει χορηγηθεί νομίμως οικοδομική άδεια, σε μικρότερη απόσταση από τα οριζόμενα στην παρούσα περίπτωση, καθώς και αυτοτελείς κατασκευές που συμπεριλαμβάνονται στην παρ. 7 του άρθρου 17 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79) πλην της περιπτώσεως δ΄ αυτής.

 (άρθρο 17 παρ 7. (εκτος ε.ρ.σχ) Επί των ακάλυπτων χώρων του οικοπέδου και εφόσον καλύπτεται η υποχρέωση για φύτευση, σύμφωνα με την παράγραφο 2, επιτρέπονται οι παρακάτω κατασκευές:

α) Πέργκολες με προσωρινά σκίαστρα.

β) Στοιχεία εξυπηρέτησης (πάγκοι, τραπέζια), άθλησης και παιχνιδότοπων.

γ) Σκάλες ή κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) καθόδου προς τους υπόγειους χώρους ή μηχανικά μέσα κάλυψης υψομετρικών διαφορών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων.

δ) Ασκεπείς κατασκευές για την υποδοχή στοιχείων νερού και πισίνες. (ΟΧΙ δες πιο πάνω –απαγορεύονται )

ε) Συστοιχία επίτοιχων λεβήτων αερίου για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

στ) Δεξαμενή αερίου καυσίμου, όπως και αποθήκη συσσωρευτών φωτοβολταϊκών συστημάτων εφόσον δεν μπορεί να είναι υπόγειες.

παρ. 7στ

Η επιλογή της θέσης της δεξαμενής αερίου καυσίμου γίνεται υπέργεια ή υπόγεια σύμφωνα με τους ισχύοντες ειδικούς κανονισμούς.

ζ) Καπνοδόχοι.

η) Εγκαταστάσεις παθητικών ή ενεργητικών ηλιακών συστημάτων, καθώς και αντιθορυβικών συστημάτων, που κατασκευάζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

θ) Εγκαταστάσεις παθητικών ή ενεργητικών ηλιακών συστημάτων, και κλιματιστικών σε παραδοσιακούς οικισμούς ή διατηρητέα κτίρια, ύστερα από έγκριση του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου ή του αρμόδιου φορέα, ως προς την ένταξή τους στο χώρο.

ι) Κινητά ή μόνιμα προστεγάσματα με μέγιστο πλάτος προεξοχής 1/2 Δ.

ια) Στέγαστρα σε οποιαδήποτε θέση και εφόσον αυτά αναπτύσσονται εντός των υποχρεωτικών ακαλύπτων μπορούν να κατασκευάζονται με πλάτος μέχρι 1/4 Δ ή δ.

ιβ) Οι εγκαταστάσεις των πρατηρίων, οι δεξαμενές, οι αντλίες διάθεσης υγρών και αερίων καυσίμων και τα στέγαστρά τους, στις θέσεις που εγκρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το σύνολο των κατασκευών των περιπτώσεων α και ια δεν μπορεί να υπερβαίνει το εμβαδόν της επιτρεπόμενης κάλυψης.

παρ. 7ιβ

Το σύνολο της διάταξης αφορά σε πρατήρια καυσίμων.)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.