Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια μικρής κλίμακας - Εργασίες που καλύπτει & δικαιολογητικά έκδοσης


Recommended Posts

καληπέρα

α) για πόσο καιρό έχει ισχύ άδεια για μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές...?

β) για εργασίες μερικής ανακαίνισης ξενοδοχείου εσωτερικά (νέα δάπεδα, επιχρίσματα, ψευδοροφές, η/μ, δωματίων) χωρίς να επηρεάζονται όψεις και φέροντας οργανισμός, θέλει άδεια ανακαίνισης ή μικρής κλίμακας?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Μικρής κλίμακας αρκεί αν μην τροποποιείται η παθητική και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Προσοχή: άλλο τροποποίηση των εγκαταστάσεων άλλο επισκευή και τμηματική αντικατάσταση όπως προβλέπεται από την μικρής κλίμακας

Link to comment
Share on other sites

ok. η άδεια μικρής κλίμακας έχει ισχύ για ένα χρόνο? μετά νέα άδεια? έχουμε προυπολογισμό της τάξης των 800000€ για 50 δωμάτια (τα 1/3 του ξενοδοχείου) , αυτό επηρεάζει? δηλαδή καλύπτει και πάλι η άδεια μικρής κλίμακας?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

Η ερώτησή μου είναι η εξής:Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων επί υπάρχοντος τοίχου στο όριο ιδιοκτησίας οικοπέδου εντός οικισμού,απαιτεί ΕΕΜΚ ή άδεια δόμησης;Αν έχει συζητηθεί κάπου ζητώ συγγνώμη αλλά από έρευνά μου μέχρι τώρα δεν βρήκα κάτι.Υπ'όψιν ότι υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των όμορων ιδιοκτησιών άρα πρέπει να είμαι σίγουρη για τον σωστό τρόπο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια συμβουλή.

άδεια περιτοίχισης

Link to comment
Share on other sites

ο προϋπολογισμός δεν έχει σχέση

Αρκεί να ΜΗΝ αλλάζουν τα εγκεκριμένα σχέδια Η/Μ και πυρασφάλειας 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

άδεια περιτοίχισης

Καλά...θα χρειαστεί κανονική άδεια για να βάλεις κάγκελα σε ήδη υπάρχουσα περίφραξη;;; (εκτός αν δεν κατάλαβα σωστά)!

(δεν το αμφισβητώ....απλά απορώ).

Link to comment
Share on other sites

μην απορείς καθόλου. αφού δεν εμπίπτει στα της ΕΕΜΚ, δεν έχει άλλο δρόμο.

(εκτός αν τα κάγκελα υπήρχαν από πριν, και κάνεις απλά επισκευή. Οπότε πας με 48ωρη :)

αλλά αυτές οι ταρζανιές δεν είναι για περιπτώσεις με αντιδικίες)

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Τελικά ξέρει κανείς, ΕΕΜΚ για λιθόκτιστη αποθήκη σε μη οικοδομήσιμο γήπεδο μπορώ να εκδώσω; 

 

Θυμίζω πως σύμφωνα με την Υ.Α. 55174 ΦΕΚ Β΄ 15-10-2013 ισχύει άρθρο 2 §κδ: Για την κατασκευή μιας και μόνο λιθόκτιστης αποθήκης σε καλλιεργούμενα αγροκτήματα, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 4 του Π.Δ. 24/31.5.85 ΦΕΚ 270Δ, με επιφάνεια μέχρι δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα (15 τ.μ.) και συνολικό ύψος έως και τρία μέτρα (3.00μ.) 

 

το άρθρο 6 παρ. 4 του ΦΕΚ 270 Δ αναφέρει ότι:

4. Στα Καλλιεργούμενα αγροκτήματα, κατόπιν βεβαιώσεως προς τούτο της Υπηρεσίας Γεωργίας της οικείας Νομαρχίας, εκτός της κατοικίας η οποία ανεγείρεται σύμφωνα με τους όρους δόμησης της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, είναι δυνατή η κατασκευή μιας αποθήκης εμβαδού 50 τετραγωνικά μέτρα, μεγίστου ύψους 4,50 μέτρα και αποστάσεως από τα όρια του γηπέδου 10 μέτρα, εφόσον η αποθήκη κρίνεται απαραίτητη από την αρμόδια Διεύθυνση Γεωργίας της οικείας Νομαρχίας για την αποθήκευση αγροτικών γενικώς προϊόντων και εφοδίων. 

 

Από τη μία η αναφορά στα 10 μέτρα από τα όρια παραπέμπει σε όρους δόμησης άρα σε «πηγαίνει» σε υποχρέωση αρτιότητας... 

Παράλληλα σύμφωνα με το άρθρο 3 §2 ο έλεγχος που κάνει ο αρμόδιος υπάλληλος δεν αφορά σε στοιχεία αρτιότητας των οικοπέδων ή των γηπέδων, ή στοιχεία νομιμότητας των κτιρίων τα οποία, σε κάθε περίπτωση, υποχρεωτικά δηλώνονται στην αίτηση με ευθύνη του ιδιοκτήτη και του μηχανικού και βεβαιούται ότι τα υφιστάμενα κτίρια εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 1 της παρούσας.

Η αναφορά στον έλεγχο της αρτιότητας δεν μπορεί παρά να με εξωθεί να το ερμηνεύσω ως εξής:

Υπάρχει υποχρέωση αρτιότητας γενικώς και για όλες της ΕΕΜΚ (εκτός αν γίνεται ειδική αναφορά) αλλά δεν ελέγχεται από την υπηρεσία. 

Από την άλλη σε ένα γήπεδο μη άρτιο - μη οικοδομήσιμο είναι δυνατόν να μη μπορεί να εκδώσει κανείς ΕΕΜΚ για δοκιμαστικές τομές για παράδειγμα; 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, συνάδελφε για την μικρή αγροτική αποθήκη 15 τμ με το παλιό πλαίσιο επιτρεπόταν και σε μη άρτια (γι αυτό και καταστρατηγούνταν όπως όλα τα άλλα, έβγαινε δηλαδή μια ΕΕΜΚ και στην πράξη γινόταν 100τμ). Με το ΝΟΚ και την τελευταία απόφαση για τις ΕΕΜΚ είναι ασαφές και 1 φορα που έτυχε να ακούσω η υπηρεσία ζήτησε αρτιότητα.

Το ΠΔ του 1985 εννοείται θέλει αρτιότητα για την αποθήκη των 50τμ και η συγκεκριμένη παράγραφος αφορά σε ανέγερση μαζί με κατοικία. Αλλιώς πας στο αντίστοιχο άρθρο 2 του ΠΔ (μαζί με το 1).

 

 

να ρωτήσω και γω κάτι: 

το bbq στο μπαλκόνι ή ημιυπαίθριο επιτρέπεται? 

η παράγραφος  κε του άρθρου 4 β του ΝΟΚ "Κατασκευή εστιών, φούρνων και τζακιών όταν αυτά δεν επηρεάζουν τη στατική επάρκεια του φέροντος οργανισμού ανεξάρτητων ιδιοκτησιών" αναφέρεται σε κτίρια ή μόνο σε ακαλύπτους? γιατί μόλις πήρα να ρωτήσω για οικοδομή και η υπάλληλος μου απάντησε ότι η καμινάδα στην όψη πάει με ΕΕΜΚ, το bbq όμως ΔΕΝ πάει καθόλου (δεν επιτρέπεται), με το σκεπτικό ότι μπορεί να αναφέρεται γενικά στην ΕΕΜΚ αλλά ο Νόκ στο άρθρο 16 (στοιχεία στις όψεις) αναφέρει μόνο καμινάδες και όχι bbq.

Aπόψεις?

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.