Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όχληση για αυτοδίκαια παραλαβή Δημοσίου έργου;


Paul_Mix

Recommended Posts

  • 10 months later...

 Αυτό που προκύπτει? δεν μπορώ να το βρω

 

http://www.michanikos.gr/topic/21835-%CE%8C%CF%87%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AE-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85/?do=findComment&comment=740681

 

Σε περίπτωση που πράγματι έχει συνταχθεί ο τελικός λογαριασμός και ο κύριος του έργου δεν επιστρέφει τις απομένουσες εγγυητικές επιστολής καλής εκτέλεσης, ο ανάδοχος μπορεί να υποβάλει αίτηση στη διευθύνουσα υπηρεσία για την επιστροφή των εγγυητικών καλής εκτέλεσης. Εάν η αίτηση απορριφθεί, ρητώς ή σιωπηρώς, πρέπει να ασκήσει εντός δεκαπενθήμερης προθεσμίας από τη ρητή ή σιωπηρή απόρριψη ένσταση και ακολούθως αίτηση θεραπείας και προσφυγή. Στο αιτητικό καλό θα είναι να περιλαμβάνεται και αίτημα για αποζημίωσή του για τη ζημία που θα έχει υποστεί ή/και πρόκειται να υποστεί από την καθυστέρηση επιστροφής των εγγυητικών καλής εκτέλεσης (προμήθειες εγγυητικών επιστολών κ.λπ.). Η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί – εφόσον γίνει δεκτή η προσφυγή – θα υποχρεώνει τον κύριο του έργου να επιστρέψει τις παρακρατούμενες εγγυητικές επιστολές˙ ταυτόχρονα, θα καταψηφίζει σε βάρος του κυρίου του έργου το ποσό της αποζημίωσης του αναδόχου για όποια ζημία είχε υποστεί ο τελευταίος και είχε οριστικοποιηθεί μέχρι του χρόνου ασκήσεως της προσφυγής ή ακόμη και της συζητήσεώς της˙ για όποια δε ζημία δεν είχε εισέτι οριστικοποιηθεί, θα αναγνωρίζει την υποχρέωση του κυρίου του έργου να την αποκαταστήσει. Από ‘κει και πέρα, ως προς το καταψηφιστικό τμήμα της απόφασης (διάταξη περί επιστροφής των εγγυητικών επιστολών και καταψήφιση συγκεκριμένου χρηματικού ποσού ως αποζημίωση), ο ανάδοχος θα μπορεί να προβεί σε αναγκαστική εκτέλεση˙ ως προς την ενδεχόμενη αναγνώριση αποκατάστασης οιασδήποτε μελλοντικής ζημίας, ο ανάδοχος θα πρέπει να υποβάλει νέο αίτημα στην Υπηρεσία για την καταβολή του οριστικοποιηθέντος πλέον ποσού, σε συμμόρφωση προς το διατακτικό της δικαστικής απόφασης. 

 

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 35 παράγραφος 10 του Ν3669/2008, όπως ισχύει με το άρθρο 59 παράγραφος 6 του Ν.4146/13 οι εγγυήσεις καλής εκτέλεσης επιστρέφονται χωρίς καθυστέρηση, αμέσως μετά την έγκριση του Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής και τη σύνταξη του τελικού λογαριασμού του έργου.

Όπως ακριβώς τα έγραψε και ο συνάδελφος georgegaleos παραπάνω.

Πρόσεξε την διατύπωση: χωρίς καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδλεφοι, σε 3 μικρά έργα που έχει παρέλθει 15μηνο εδώ και 2 χρόνια, η υπηρεσία είναι ένα μπάχαλο και αδυνατούν να συστήνουν επιτροπή παραλαβής. Όλο αυτό το καιρό, έχω υποβάλλει 4-5 γραπτές οχλήσεις για παραλαβή, οι οποίες είναι αναπάντητες. Επειδή η υπομονή μου έχει εξαντληθεί, θα τα πώ απλά και ζητάω την βοηθεία σας:

Έχω υποβάλλει οχλήσεις και έχει παρέλθει προθεσμία πάνω από 1 χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει πως η παραλαβή έχει συντελεσθεί αυτοδίκαια;;; Πρακτικά όμως τώρα, εγώ τι κάνω, υποβάλλω Τελικό Λογαριασμό χωρίς Πρωτόκολλο Παραλαβής και παίρνω τις εγγυτικές.. και στο ΙΚΑ τι θα πάω αντί του πρωτοκόλλου;; Η υπηρεσία θα το δεχθεί.. εάν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει γιατί καλοί είναι οι νόμοι, αλλά στην πράξη τι κάνεις για να κλείσεις το έργο;;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.