Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μετρητές ενέργειας


tco9998

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχουν μετρητές ενέργειας, ράγας, μονοφασικοί ή/και τριφασικοί οι οποίοι να συνδέονται μέσω πόρτας ethernet για λήψη της ένδειξης της ενέργειας;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Εγώ σε εφαρμογή που ήθελε ethernet είχα πάρει το πολυόργανο της SIEMENS.Η σειρά του πολυοργάνου λέγεται SENΤΡΟΝ PACK.

Η θύρα επικοινωνίας έχει άλλο κωδικό,και είναι extra για το συγκεκριμένο πολυόργανο.Ενδέχεται και αντίστοιχες εταιρείες να έχουν πολυόρνανα με ethernet εγώ δεν το είχα ψάξει τότε αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

μετρητές ενέργειας ράγας με ενσωματωμένη θύρα ethernet δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι μετατροπείς που συνδέονται στους μετρητές και βγάζουν ethernet ή αναλυτές ενέργειας ράγας με ενσωματωμένη θύρα ethernet.

Link to comment
Share on other sites

CARLO GAVAZZI: WM4-966 + AR1060 WEB-server

SIEMENS: SENTRON PAC4200 + ...

MERIN GERIN: PM800 + PM8ECC

 

οχι ραγα και >1000 τεμάχια

Landis+Gyr: E350+E35C (Φωτοβολταικά ΔΕΗ)

 

Γιατι ethernet? Εχει σχετικα μεγαλο ευρος και κόστος για μετρητη ηλ. ενεργειας. Παλμοι δεν σου αρκουν? Περιεγραψε τι θελεις να φτοιαξεις για να σου προτεινω λυσεις. Αν π.χ. θελεις να παρακολουθησεις μονο την καταναλωση κλαδων μιας διανομης σε συμφερει να διαβαζεις παλμους με ενα S1200 και απο κει να διαβαζεις μεσω eth.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας.

 

Θα ήθελα να λαμβάνω kWh, χωρίς να πηγαίνω εγώ εκεί. Πως θα το κάνω με παλμούς; Απαιτείται κάτι extra; Εγώ έχω την δυνατότητα να συνδεθώ με ethernet.

 

π.χ. το DMTME-I-485 δίνει παλμούς. Μετά;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν απαιτείται κάρτα δικτύου. Εμένα με ενδιαφέρει να δίνω το IP που είναι ενεργοποιημένο και να διαβάζω την ένδειξη του μετρητή, είτε πρόκειται για μονοφασικό μετρητή είτε πρόκειται για τριφασικό.

Link to comment
Share on other sites

Σχεδον ολοι οι μετρητες ηλ. ενεργεις εχουν εξοδο παλμων. Ειναι κατι που απαιτειται στις κοινες προδιαγραφες τους (IEC 62052-11). Καθε παλμος αντιπροσωπευει την ποσοτητα ενεργειας συμφωνα με την "Σταθερα" που αναγραφεται στην πινακιδα του.

Π.χ. αν η σταθερα ειναι 1000p/kWh τοτε καθε παλμος αντιπροσωπευει μια Wh.

Τους παλμους μπορεις να τους λαβεις με ενα καλωδιο π.χ. 2x50 και να τους μετρας με εναν απαριθμητη, ενα PLC, ή ακομα και την RS232 του Η/Υ σου.

 

To RS485 δεν συνδεεται απ ευθειας στο Ethernet, εχουν διαφορετικα physical. Οι μετρητες/αναλυτες εχουν ειδικες optional επεκτασεις. Αν δεν εχουν μπορεις να φτοιαξεις μια γεφυρα χρησιμοποιωντας ενα PLC που να εχει και τα δυο Interfaces ή να παρεις εναν προσαρμογεα απο π.χ. την Lancom

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.