Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πέφτει ο ΔΔΕ


bound

Recommended Posts

καλημερα στο φορουμ

 

χτες το βραδυ και ενω με ειχε παρει ο υπνος στον καναπε ξυπναω μεσα στο σκοταδι.ειχε πεσει το ρελε.μπορει καποιος να μου υποδειξει μια πιθανη αιτια όντας ασχετοσ απο ηλεκτρολογικα.?μονο τα φωτα ειχα ανοικτα δηλαδη 3, 4 λαμπεσ και ενα ραδιοφωνο.τιποτ αλλο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λογικά σε κάποια από τις καταναλώσεις που ανέφερες παρουσιάστηκε διαρροή ρεύματος εξ ου και η πτώση του ρελέ. Κάνε καλού κακού έναν έλεγχο στο ρελέ χρησιμοποιώντας το κουμπί που έχει για τεστάρισμα γιατί αν είναι παλιό μπορεί και να τα έπαιξε. Για να βρεις τη διαρροή ένας σχετικά ακίνδυνος τρόπος είναι με κατεβασμένες όλες τις ασφάλειες των καταναλώσεων να ξεκινήσεις και να τις σηκώνεις μία-μία οπότε αν όντως υπάρχει διαρροή όταν σηκώσεις την ασφάλεια της κατανάλωσης που παρουσιάζει διαρροή το ρελέ θα ξαναπέσει, εφόσον λειτουργεί σωστά. Για να κάνεις τον έλεγχο των καταναλώσεων αυτές θα πρέπει να είναι ενεργές, δηλ. δεν αρκεί να σηκώσεις την ασφάλεια από τα φώτα, θα πρέπει και να τα ανάψεις, αντίστοιχα με τις πρίζες κλπ.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη εστω οτι υπαρχει διαρροη στην πριζα του ραδιοφωνου.να εχω ανοικτο το ραδιοφωνο , να κατεβασω την αντιστοιχη ασφαλεια , και μετα να τη σηκωσω παλι?

 

το κουμπι δουλευει.το δοκιμασα.και πριν φυγω σηκωσα το ρελε και δουλευαν κανονικα οι λαμπεσ και το παριοφωνο.μπορει να ειναι ενα τυχαιο γεγονοσ?μπορει να συμβει απο διακυμανση ρευματοσ τησ δεη?

Link to comment
Share on other sites

Αν π.χ παίζει διαροή στην πρίζα του ραδιοφώνου, πας και κατεβάζεις όλες τις ασφάλειες των επί μέρους καταναλώσεων, αφήνεις πάνω μόνο ρελέ και γενικό. Βάζεις το ραδιόφωνο στην πρίζα. Ανεβάζεις μόνο την ασφάλεια που αφορά την πρίζα αυτή, εδώ υπάρχει ένα θέμα γιατί πάντα πέφτουν περισσότερες της μίας πρίζες σε μια ασφάλεια οπότε πρέπει με δοκιμές πρώτα να βρεις ποια ασφάλεια αφορά ποιες πρίζες (υπάρχει και χειρότερο σε μια ασφάλεια να πέφτουν και πρίζες και φώτα). Η ουσία είναι ότι εντοπίζεις ποια ασφάλεια προκαλεί την πτώση του ρελέ, στη συνέχεια ποιες καταναλώσεις πέφτουν πάνω στην ασφάλεια αυτή και τέλος ποια από τις καταναλώσεις αυτές προκαλέι τη διαρροή.

Ξεκινάς δηλαδή κατεβάζοντας όλες τις ασφάλειες και τις ανεβάζεις μία-μία. Πρώτα κλείσε όλες τις συσκευές και μετά κατέβασε τις ασφάλειες. Ακολούθως άνοιξε τις συσκευές και στη συνέχεια ανέβαζε μία-μία τις ασφάλειες. Για τυχαίο γεγονός αδύνατο το κόβω εάν δεν έχει χαλάσει το ρελέ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω .αλλα πχ αν υπαρχει διαρροη γιατι εγινε σημερα και οχι πριν απο ενα μηνα. η διαρροη μπορει να προκυψει ξαφνικα?

θα το τσεκαρω σημερα κιολασ.

 

για τη διακυμανση του ρευματοσ τησ δεη?

Link to comment
Share on other sites

Δε μου έχει τύχει ποτέ αλλά θεωρητικά πρέπει να ελέγχεις το ρελέ μετά από καταιγίδες αν δουλεύει, αν θυμάμαι καλά ο κανονισμός αυτό λέει + ότι πρέπει να το ελέγχεις περιοδικά αλλά δε θυμάμαι κάθε πότε. Για τη διακύμανση να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει αλλά στην περιοχή που μένω υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διακύμανση της τάσης και το ρελέ δεν έπαθε ποτέ κάτι.

Παρεπιπτόντως καλό θα είναι τις δοκιμές να μην τις κάνεις με καμιά 40άρα LCD των 800 ευρώ και την έχεις 1 ώρα άναψε-σβήσε, χρησιμοποίησε φτηνές συσκευές για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έχε επιπλέον το νου σου γιατί σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό η διαροή να μην είναι προς τη γη αλλά προς το μεταλλικό κέλυφος κάποιας συσκευής λόγω κακής κατασκευής ή βλάβης της συσκευής ή και κακής σύνδεσης. Στην περίπτωση αυτή το μεταλλικό κέλυφος της συσκευής (π.χ κουζίνα) θα βρεθεί υπό τάση οπότε πρόσεχε γενικά τί και πώς το πιάνεις. Αν και η συνηθέστερη περίπτωση είναι η διαροή να είναι προς τη γη οπότε το παραπάνω σενάριο είναι άκυρο, καλό είναι να έχεις το νού σου.

Link to comment
Share on other sites

πάντως έλεγξε και πιθανες πτώσεις τάσης (διακυμάνσεις) είτε λόγω ΔΕΗ, είτε λόγω κάποιου σχετικά μεγάλου φορτίου (πχ A/C ή θερμοσίφωνο) καθώς και τις ρυθμίσεις του ρελέ

 

─────────────────

Διευκρινίστε την ειδικότητά σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλημερα σας. Εδω και 2 μερες εχω προβλημα με τον ΔΔΕ ο οποιος πεφτει κατα διαστηματα.μπορειτε να με κατατοπισετε πως μπορω να βρω ποια συσκευη εχει διαρροη.

 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

η μία λύση είναι με δοκιμές. κλείνεις μία μία τις γραμμές από τον πίνακα και περιμένεις να δεις τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.