Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΜΘΧ σε ΠΕΑ (1/2U)


antboton

Recommended Posts

Για την έκδοση ΠΕΑ σε τράπεζες οι οποίες στεγάζονται σε ισόγειο,α' ορ και β' ορ Πολυκατοικίας με ΜΘΧ:υπόγειο χώρο στάθμευσης και κλιμακοστάσιο θα τους θεωρήσω σαν μη θερμαινόμενους χώρους και τους 2 εισάγοντας κανονικά στο λογισμικό τον αντίστοιχο χώρο ή απλά θα εφαρμόσω την παραδοχή των μεμονομένων διαμερισμάτων θεωρώντας το μισό u και σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα; Επίσης στα εμβαδά χώρων θα συνυπολογίσω και τους ΜΘΧ; Οι γνώμες απο αυτά που διάβασα διίστανται...

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 367
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το 1/2U δεν ισχύει επίσημα.

 

Με το υπόγειο δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με την ισχύουσα αντιμετώπιση, αν δεν εφάπτεται με έλλη θερμική ζώνη.

 

Όσο αφορά το κλιμακοστάσιο, μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από το 1/2U?. Εκτός ίσως, αν δεν έχεις άλλες θερμικές ζώνες στους ορόφους που είναι οι τράπεζα, και αγνοήσεις τους άλλους ορόφους (να περιγράψεις δηλαδή τον μθχ του κλιμακοστασίου μόνο στους ορόφους της τράπεζας).

 

Άσχετο: Άλλαξα τον τίτλο του θέματος σε πιο αντιπροσωπευτικό.

Link to comment
Share on other sites

Στο ισόγειο στεγάζεται η τράπεζα και ένα εμπορικό κατάστημα το οποίο (εμπορικό) είναι σε επαφή με ΜΘΧ τόσο του υπόγειου χώρου στάθμευσης όσο και του κλιμακοστασίου το οποίο θα εξεταστεί σε διαφορετικό ΠΕΑ. Αντίθετα η τράπεζα του ισογείου είναι σε επαφή μονο με το υπόγειο γκαραζ. Απο την άλλη στον άνω όροφο μια άλλη τράπεζα έρχεται σε επαφή με ΜΘΧ μόνο το κλιμακοστάσιο. Μήπως θα πρέπει να εκδοθεί διαφορετικό ΠΕΑ για κάθε τράπεζα ώστε κάθε ΜΘΧ να περιγραφεί εκεί που ανήκει; Συγνώμη αν το κούρασα με τόση ανάλυση..;)

Link to comment
Share on other sites

Είναι όμως σωστό απο τη στιγμή που δεν είναι επίσημο αυτό με το 1/2u; Επίσης νόμιζα ότι μπορεί να γίνει αυτή η παραδοχή μονάχα σε μεμονομένα διαμερίσματα..

Link to comment
Share on other sites

Οι διευκρινίσεις αναφέρουν τη χρήση του 1/2U για επιθεώρηση τμήματος κτιρίου, άρα από αυτή την άποψη δεν έχουμε πρόβλημα. Όσο αφορά το επίσημο του πράγματος, τι να πω. Κατά βούληση...

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Σε ισόγειο κατάστημα με πατάρι τύπου αποθήκη που δεν θερμαίνεται θα το κατατάξω σαν ΜΘΧ και τους άλλους ΜΘΧ (κλιμακοστάσια/υπογειο γκαράζ) που έρχονται σε επαφη με το σύνολο του καταστήματος θα τους αντιμετωπίσω με το 1/2 U;

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Όσο μπορείς να αποφύγεις το 1/2U, καλό είναι... Εξάλλου, το πνεύμα των διευκρινιστικών είναι (όπως το αντιλαμβάνομαι) να δοθεί μια λύση, εκεί που δεν γίνεται διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.