Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καθαίρεση τοιχοποιιών σε διαμέρισμα - οικία κτλ


 
Liselef

Recommended Posts

λογικά η πλάκα σου είναι διέριστη και τεράστια...

δεν έχεις πρόβλημα...αν είχες θα το είχες δει!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν διαβάσεις τον EC6 και το Εθνικό Κείμενο Εφαρμογής θα δεις ότι για να μη γίνουν κάποιοι πρόσθετοι έλεγχοι θα πρέπει ανά 7μ να υπάρχουν εγκάρσιοι τοίχοι.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ φιλοι μου.

 

βεβαια θα το ειχα καταλάβει το προβλημα :D αλλα αυτη ειναι η μιση αληθεια αφου αλιώς ειναι να στεκεται μονο του το κτιριο και αλλιώς να αποκτησει φορτία η ακομα χειρότερα καποια δονηση που μπορει να αλλάξει αρδην τα δεδομένα.

 

οπως και να εχει δεν θα το διακυνδινευα ετσι απλα, αλλωστε τοίχος που ειχε πεσει με την πλάκα (οταν χτιστηκε) ηταν μονο ο ενας, ο αλλος μπήκε εκ των υστέρων αρκετα χρόνια μετα.

 

εκτιμώ πως με δυο εγκάρσιους κιλοδοκούς (ισως καμουφλαρισμένους με τη μορφή ξύλινου κορμου) θα εχω και την απαραίτητη αντοχή στα φορτια και το αισθητικο-αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα που επιθυμώ.

 

;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλησπ΄ρα σε ολους.ειμαι τελειόφητος μηχανικος και εχς την εξη΄ς απορια. θα θελα να ρωτήσω ειναι αν επιτρέπεται η καθαιρεση των εσωτρικών τοιχων για λόγους πχ ανακαινιση κτιρίων.υπαρχουν καποια κριτηρια?πχ οι εσωτερικοί που ειναι εγκαρσιοι και σε επαφή με εξωτερικούς φεροντες?γενικα ποια ειναι τα κριτηρια?ευχαριστω εκ των προτερων

 

 

- Oι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι ορθόγραφοι και με τόνους.

- Tα θέματα πρέπει να αναρτούνται στην σωστή θεματική ενότητα.

acnt

Link to comment
Share on other sites

Πανεπιστημιακη-θεωρητική ερώτηση ή για πραγματικό κτίριο;

Μιλάς για φέρουσα τοιχοποιία ή κτίριο με οπλισμένο σκυρόδεμα;

Ισόγειο, μαιζονέτα ή πολυκατοικία;

 

Γενικά δεν απαγορεύεται. Μπορεί όμως να υπάρχουν περιορισμοί σε ορισμένες περιπτώσεις...

 

 

edit: Τα greeklish απαγορεύονται.

acnt

Link to comment
Share on other sites

και πανεπιστημιακη και θεωρητικη ερώτηση.πουθενα εωσ τώρα δεν βρηκα σε σημειωσεις καπου να με καλύπτει.αναφερομαι για κτιριο απο σκελετο ωπλισμενου σκυροδεμτος και τοιχοποιιες.

Link to comment
Share on other sites

Σε πολυκατοικία του '58, 6 ορόφων στο κέντρο της Αθήνας με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν και φέρουσες τοιχοποιίες??? :roll:

 

Έχω περίπτωση ανακαίνισης που θέλω να καθαιρέσω τρεις εσωτερικούς τοίχους (στον 4ο όροφο) που δεν φαίνονται στα αρχιτεκτονικά της τότε άδειας, με συρόμενο κούφωμα μάλιστα, αλλά γενικά τα στατικά της συγκεκριμένης οικοδομής με έχουν προβληματίσει, (όσο μπορώ να δω από το συγκεκριμένο διαμέρισμα). Πάνω στη διασταύρωση υπάρχει κολώνα 30x40, και δοκάρι κατά y με 50 εκ κρέμαση (μεταξύ των δύο συνεχόμενων κουφωμάτων). Έχω πάρει έγκριση μικρής κλίμακας από την πολεοδομία και δεν μου ζητήθηκε κάτι άλλο από θέμα στατικών. Μήπως θα έπρεπε να το ψάξω παραπάνω?

 

Δεν θέλουμε να φύγει τίποτα άλλο, μόνο αυτοί οι τρεις τοίχοι. (Δείτε φωτο)

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και όχι γενικοί, περιγράφοντας έτσι στο μέγιστο, το περιεχόμενο της ερώτησης που επακολουθεί. Περιγραφές όπως "μια ερώτηση", "μια απορία","γρήγορη απάντηση", καλό είναι να αποφεύγονται.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

acnt

 

Καλό είναι σε κατασκεύες που ουσιαστικά έχουν γίνει με διαφορετική φιλοσοφία αντιμετώπισης των σεισμικών δυνάμεων να μην αλλάζουν θέση οι τοιχοποιίες. Αν όμως χρειαστεί να γίνει η αφαιρέση τους, πρέπει να αποκαθιστάνται με αντίστοιχης ακαμψίας κατασκευές. Για παράδειγμα ένα πλαίσιο μεταλλικό που δεν θα είναι εμφανές

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι να βρεις τη ακαμψία με την οποία συνεισέφεραν οι τοίχοι στην όλη ακαμψία της κατασκευής.

Γιατί ίσως και να είναι χειρότερο μια νέα κατανομή της ακαμψίας με κατά τόπους άυξησή της.

Link to comment
Share on other sites

το θέμα σχεδόν έχει καλυφθεί εγώ μόνο να προσθέσω ότι το ξύλινο δάπεδο από δρυς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πρέπει να το προσέξεις ώστε να μην καταστραφεί

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.