Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με το Software ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ


emnikol

Recommended Posts

ρε παιδια δε καταλαβαινω τι γινεται με αυτο το προγραμμα. μου βγαζει απαιτησεις σε θερμανση 0 για φεβρουαριο και νοεμβριο. και βασικα οτι και να αλλαξω τα αποτελεσματα αυτα δεν αλλαζουν με τιποτα.δε ξερω τι παιζει. γενικα τα αποτελεσματα ειναι οτι να ναι

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι μόλις αγόρασα και εγω το λειτουργικό του ΤΕΕ και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Στην επιλογή ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ>ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ τα αποτελέσματα είναι συνεχώς τα ίδια (σαν να έχει κολλήσει η σελίδα) ανεξάρτητα από τις αλλαγές που κάνω στα σενάρια. Αντιθέτως στην επιλογή ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ>ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ προσθέτοντας ένα σενάριο μου το βγάζει σαν επιλογή (στην πάνω μπάρα της σελίδας θα μου βγάλει π.χ. και το 3ο σενάριο που μόλις έχω προσθέσει) αλλά και εκεί αλλάζοντας δεδομένα τα αποτελέσματα ίδια.

Πιστεύω τη διαδικασία την κάνω σωστά. Μετά από κάθε αλλαγή κάνω ΕΚΤΕΛΕΣΗ και κοιτάζω μετά τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω επαναλάβει την ερώτηση στο πεδίο ''Αναθεώρηση παραδειγμάτων ΜΕΑ και ΠΕΑ του ΤΕΕ'' γιατί ταιριάζει καλύτερα σε εκέινη την κατηγορία.... αβ δε σου κάνει κόπο... το αναφέρω πιο αναλυτικά

 

Μη θέτετε το ίδιο ερώτημα σε διαφορετικά thread. Από τα 2 που δημιουργήσατε θα διατηρηθεί αυτό.

miltos

Link to comment
Share on other sites

Θέτω το πρόβλημα πιο αναλυτικά:

Από την επιλογή <<Εισαγωγή στοιχείων>> εισάγω το αρχείο ''CaseStudy-KENAK-multihouse 14-7-11'' και όντως συμπληρώνονται τα στοιχεία της αρχικής σελίδας του λογισμικού. Τα υπόλοιπα στοιχεία (π.χ. θερμανόμενοι χώροι, τα στοιχεία του κελύφους και των συστημάτων) θα πρέπει να τα περάσουμε ένα - ένα;

Πέρασα κάποια στοιχεία απλά για να ενεργοποιηθεί η εντολή <<εκτέλεση>> και παρατήρησα ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πάντα τα ίδια νούμερα, όσες αλλαγές και να κάνω.

Συγνώμη αν η ερώτηση ειναι ''χαζή'' αλλά είμαι καινούριος.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί εισάγεις αυτό το αρχείο;

Τι εννοείς ότι τα υπόλοιπα στοιχεία στο αρχείο θα πρέπει να τα περάσουμε ένα ένα;

Αυτό είναι ένα παράδειγμα με συμπληρωμένα ήδη όλα τα στοιχεία.

Ποια στοιχεία έχεις περάσει; Τι αλλαγές έχεις κάνει;

 

Μάλλον κάτι πολύ λάθος κάνεις.

Δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα το πρόγραμμά σου.

Link to comment
Share on other sites

Το έκανα εισαγωγή για να δοκιμάσω το πρόγραμμα, να αλλάζω παραμέτρους και να δω γενικά πως συμπεριφέρεται.

Σίγουρα κάνω κάτι πολύ λάθος. Μπορεί κάποιος να μου πεί πως θα εισάγω ένα παράδειγμα με τις παραμέτρους του; Αυτό είναι που θέλω να κάνω.

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Δεν προσφέρει κάτι.

Ευχαριστώ, miltos

Link to comment
Share on other sites

Οπως έκανες κανονικά άνοιγμα του συγκεκριμένου αρχείου, πάτα στα αριστερά το κτίριο (πράσινο σπιτάκι), στο + της Ζώνη 1 (μπλε), το κέλυφος. Θα σου εμφανίσει την καρτέλα αδιαφανείς επιφάνειες. Πάνε στις κυψέλες του εμβαδόν και μηδένισε μερικές. Οταν θα κάνεις εκτέλεση-αποτελέσματα-ενεργειακή κατάταξη θα σου έχει αλλάξει κάποια νούμερα. Τότε θα καταλάβεις αν το πρόγραμμά σου δουλεύει. Μην αποθηκεύσεις το αρχείο βγαίνοντας.

 

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να εισάγεις τις παραμέτρους σε αυτά τα παραδείγματα. Ανοίγοντάς τα με το πρόγραμμα είναι τα πάντα μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Βάζοντας το πρόγραμμα στην 1η σελίδα βγαίνουν όλα τα στοιχεία (π.χ. ονομ/μο: Λασκος Γαγλία κλπ), αλλά δεν υπάρχει + γιατί στο κτίριο έχουν περαστεί 0 θερμικές ζώνες. Ούτε κλιματολογικά δεδομένα ούτε τίποτα.

 

Του έβαλα 1 θερμική ζώνη, έβαλα μηδέν όπως μου είπες σε κάποιποιες αδιαφανείς επιφάνειες αλλά το πρόγραμμα μου ζητούσε θερμαινόμενο όγκο κτιρίου με την εκτέλεση.

 

Συνάδελφε, βλέπε #18 (όχι άσκοπες παραθέσεις) Δεν υπάρχει λόγος να διαβάζουμε δεύτερη φορά ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα.

miltos

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.