Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με το Software ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ


emnikol

Recommended Posts

Μερικές σελίδες πιο πίσω το είχαμε ξανασυζητήσει. Κι εμένα μου το έκανε μετά από αναβάθμιση των win 10, χωρίς να πειράξω τίποτα.

Θα τρέξεις το πρόγραμμα ως διαχειριστής, θα βάλεις τους κωδικούς και λογικά στην επόμενη επανεκκίνηση του προγράμματος δε θα στους ξαναζητήσει.

 

Συγνώμη για την ασχετοσύνη αλλά πως το τρέχω σαν διαχειριστής; Κάνω δεξί κλικ και περίμενα να δω κάτι σαν Run as admin αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο...

Link to comment
Share on other sites

Εμένα με δεξί κλικ το βγάζει στη συντόμευση που έχω στην επιφάνεια εργασίας, έχει δίπλα και το εικονίδιο μιας ασπίδας.

Link to comment
Share on other sites

Οk άκυρο έκανα κάτι άλλο. Άνοιξα το πρόγραμμα όπως το άνοιγα, όχι ως διαχειριστής δηλαδή, πέρασα τους κωδικούς και μετά πηγαίνοντας στη Βοήθεια είχε μία επιλογή Ενεργοποίηση. Πήρε μπρος!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι μαζεύω σε ένα post τα βήματα για όσους έχουν το πρόβλημα που τους ζητάει συνέχεια τους κωδικούς και δεν υπάρχει στο μενού βοήθεια η επιλογή ενεργοποίηση.

 

1.Απεγκατάσταση του προγράμματος.

2.Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το:

Microsoft C++ Redistributable Package for x86 platforms

ή το

Microsoft C++ Redistributable Package for x64 platforms

3.Τρέχουμε πάλι την εγκατάσταση του ΤΕΕΚΕΝΑΚ

4.Αν μας βγάλει error που λέει «μπλα μπλα.. ExportModeller.dll failed to register» πατάμε σε αυτό και στα επόμενα errors που ακολουθούν ignore.

5.Μόλις τελειώσει ξαναπατάμε να τρέξουμε την εγκατάσταση του ΤΕΕΚΕΝΑΚ και αυτή τη φορά επιλέγουμε repair και το αφήνουμε να τελειώσει.

6.Μπαίνουμε τώρα στο πρόγραμμα, βάζουμε κωδικούς, πηγαίνουμε στο μενού βοήθεια->ενεργοποίηση και τους ξαναβάζουμε και είμαστε κομπλέ.

Link to comment
Share on other sites

Τρέχω το πρόγραμμα, χωρίς να έχω βάλει σενάρια, κ αυτό μου δίνει αποτελέσματα στα δύο σενάρια Α+. Όταν περνάω το αρχείο στο Buildingcert μου δίνει διαφορετικά αποτελέσματα από ότι στο πρόγραμμα. Τα σωστά είναι του buildingcert. Έχει τύχει σε κανέναν?

Link to comment
Share on other sites

Το buildingcert τρέχει σε συγκεκριμένες εκδόσεις Windows/ C++/ netframework/ VB και ότι άλλο έχει να κάνει με τα dll που καλεί το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ για να κάνει υπολογισμούς (μάλλον δεν είναι αυτόνομο πρόγραμμα;;;)

Όταν κάνεις ΠΕΑ δεν σε νοιάζουν οι διαφορές στον υπολογιστή σου και στο buildingcert.

Αν κάνεις ΜΕΑ σε νοιάζει όμως, οπότε είχαμε πει στο thread, ότι στην ΥΔΟΜ, εκτός από τα αποτελέσματα καταθέτουμε και το στήσιμο του υπολογιστή μας. Οπότε όταν ο ενεργειακός επιθεωρητής σου βγάλει το κτίριο άλλης κατηγρορίας από την ΜΕΑ σου, θα μπορείς να πεις ότι οι διαφορές οφείλονται σε διαφορετικές εκδόσεις Windows και όχι στα δεδομένα των υπολογισμών.

 

Γενικά τα αποτελέσματα ταυτίζονται με του buildingcert από Windows XP μέχρι 7, από ότι έχουμε καταλαβεί, χωρίς πολλά πολλά updates :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

παίδες γεια σας. Και εγώ όπως και άλλοι όπως είδα έχω πρόβλημα ότι ότι xml και να βάλω μου βγάζει τα ίδια αποτελέσματα. Επίσης και σενάριο βάζω και όταν κάνω υπολογισμό

δεν μου το δείχνει καν. Κάποιο σκάλωμα τρώει. Αρχικά όταν πήγαινα να το κλείσω μου έβγαζε error και με ψάξιμο είδα ότι έπρεπε να πάω στον C programm files να βρω ένα αρχείο items.txt και να 

πειράξω την ασφάλεια του ώστε να είναι δυνατή η χρήση του. Όλα καλά με αυτό. 

Με το πρόβλημα των αποτελεσμάτων όμως τι μπορώ να κάνω; Έχω κάνει απεγκατάσταση και εγκατάσταση πολλές φορές και πάλι τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Την ιστορία με το items.txt πρώτη φορά την διαβάζω στο forum, σαν λύση.

Μοιάζει να είναι κάποιο είδος log αρχείου του προγράμματος (γράφει τι xml έχεις σώσει στο pc;). Ποιος ξέρει γιατί το βάλανε...

 

Ως προς τα αποτελέσματα:

Σε πρώτη φάση, δοκίμασε να εγκαταστήσεις το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ σε ένα άλλο PC, (κάποιου φίλου ίσως) με καθαρό κατέβασμα από το site του ΤΕΕ. Τσέκαρε ότι κάνεις εγκατάσταση και τρέξιμο πρώτη φορά σαν admin αν έχεις windows που δεν είναι XP. Επίσης ανέβαζε τα διαφορετικά xml σου σε ανοιχτή επιθεώρηση χωρίς να την κλείνεις και βλέπε τις προεπισκοπήσεις των δύο σελίδων του ΠΕΑ.

 

Μιλώντας για ασφάλεια του αρχείου που σου κόλαγε το πρόγραμμα, μου θυμίζει φορές που σε καθαρή εγκατάσταση των windows (7 ή 8 δεν έχω δοκιμάσει s-Vista και 10), για διάφορους λόγους έπρεπε να πάρω ownership σε φακέλους ακόμα και αν δεν υπήρχε άλλος λογαριασμός στην εγκατάσταση. Ψάξε "get/claim folder ownership" στο διαδίκτυο, για αυτό.

 

Σε πρώτη φάση δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δεν ξέρω αν εινai στο σωστό θρεαντ αλλά εχω την εξής απορία: υπάρχει τρόπος να κανεις copy-paste ενα πίνακα η έστω μια γραμμή στις σκιασεις  απο excel  στο λογισμικο του τεε κενακ ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.