Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυθαίρετα - Φάσεις νόμου Τρίτση


margaritta

Recommended Posts

Τα σχέδια υπάρχουν όπως και η τεχνική έκθεση του Μηχανικού και έχω όλα τα δεδομένα της δήλωσης, εκτός απο τα αποδεικτικά πληρωμής της Β φάσης.

(έχω δηλαδή ακριβή τετραγωνικά μέτρα, κλιμακοστάσια κλπ. Τα σχέδια για την εποχή είναι πληρέστατα)

Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι αν πρέπει να θεωρήσω αυτά τα τετραγωνικά νομίμως υφιστάμενα ή όχι, ακόμη και αν έχει ολοκληρωθεί η Β Φάση, λόγω του οτι η αρχική άδεια αφορούσε λυόμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 324
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα ερωτήματά μου είναι:

 

- Δηλώνω οτι δεν έχει άδεια ΝΑΙ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΚΔΟΘΕΙΣΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΥΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΚΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΘΕΣΗ επειδή η άδεια που είχε είναι για λυόμενο και αυτό έγινε με τσιμεντόλιθους ή με καλύπτει η ΥΔ Μηχανικού του 1337/83 που αναφέρει το υλικό κατασκευής και επομένως το καταχωρώ σαν να έχει άδεια?

- Τα τετραγωνικά που φαίνονται στα σχέδια του 1337/83 θεωρούνται νόμιμα "ΝΑΙ" ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ 4178 και επομένως βάζω μόνο τις μεταγενέστερες αυθαιρεσίες στο σύστημα? ΣΩΣΤΑ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

 

σε προ του ΄83 με Α΄και Β' φαση΄, σε εκτός σχεδίου περιοχή, έχει γίνει επέκταση της κατοικίας και θέλω να το δηλώσω στον 4178

- χωρίς αδεια με βάση τις ερμηνείες που έχω διαβάσει μεχρι σήμερα,

όμως το ύψος πως το λαμβάνουμε? λογικά δεν έχει κάνει υπέρβαση υψους αφού είναι ισόγειο ... σωστά?

η πάω στον αρμόδια ΥΔ να μάθω ορους δόμησης?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Όταν βάζεις χωρίς ο.α., τότε το ύψος ελέγχεται με βάσει το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας, είναι ένα διώροφο κτήριο το οποίο είχε ενταχθεί στο νόμο 1337/83 και είχε κάνει ολοκληρώσει την α' και β' φάση του νόμου, ο τότε ιδιοκτήτης. Τώρα το κτήριο το έχουν 2 ιδιοκτήτες. Ο ένας θέλει να προχωρήσει στην γ' φάση του Τρίτση για να έχει κάτι "καθαρό" , ενώ ο άλλος όχι.

Οι απορίες μου είναι οι εξής : Αν δεν προχωρήσει στην γ' φάση, έχει ένα κτήριο το οποίο είναι νομίμως υφιστάμενο αλλά χωρίς οικοδομική άδεια, αν έχω καταλάβει σωστά, το οποίο μπορεί να μεταβιβάσει αν θέλει και να βγάλει άδεια . Οπότε ο μόνος λόγος που πρέπει να το κάνει είναι για να έχει το κεφάλι του ήσυχο σε περίπτωση που αλλάξει κάτι . Κατά τα άλλα δεν κερδίζει κάτι σωστά; 

Επίσης στην περίπτωση που προχωράμε στην γ' φάση, πού κυμαίνονται οι αμοιβές για την διαδικασία της εξαίρεσης από την κατεδάφιση, πέρα δηλαδή από την αμοιβή του τοπογραφικού; Μπορούμε να υπολογίσουμε ελάχιστη αμοιβή μέσω του συστήματος του ΤΕΕ ή είναι όσο εμείς πιστεύουμε ότι κάνει ο κόπος μας; 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Σε κατοικια δηλωμενη με Ν.1337/83 στη Βφαση κατα την αυτοψια σε συγκριση με τα σχεδια αποτυπωσης που κατατεθηκαν στην πολεοδομια διαπιστωθηκαν μικρεσ παραβασεις που μπορουν να ενταχτουν στη ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 η να υπολογισθουν με αναλυτικο οπως διαφορα  υψους στεγης εως 5% μια περγολα στο ισογειο κλπ.Πιθανολογω οτι η διαφορα υψους  μπορει να ειναι  και λαθος στην τοτε αποτυπωση.Τα σχεδια τα βρηκα στην πολεοδομια μονο με πρωτοκολλο καταχωρησης χωρις καποια αλλη σφραγιδα προσωρινησ αναστολης. Υπαρχουν οι πληρωμες των 10.000δρχ.και μια ακομη που γραφει οτι ειναι η πληρωμη Βφασης.

 

Μπορει να δοθει βεβαιωση μεταβιβασης με δηλωση μονο κατηγοριας 3 η με αναλυτικο για τη περγολα και τη αλλαγη υψους?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ευχαριστω για την απαντηση επανερχομαι για διευκρινησεις επι της προηγουμενης αναρτησης

 

1.σε ακινητο δηλωμενο στο 1337/83 με αναστολη κατεδαφισης (με ολα τα δικαιολογητικα τησ Βφασης) πωσ καταλαβαινουμε οτι "δεν εχει αποριριφθει με αποφαση του αρμοδιου κατα περιπτωση οργανου η αιτηση για εξαιρεση απο την κατεδαφιση " ωστε να ανηκει πραγματι  στη 2δ του αρθ1?  

Η περιοχη εχει ενταχθει σε σχεδιο. 

2. αν  δηλωσω μονο  κατηγορια 3 χωρις οικοδομικη αδεια (εφοσον η φασηβ δεν ειναι αδεια) το συστημα  θα εκδοσει βεβαιωση ?

Link to comment
Share on other sites

nniko την βεβαίωση την εκδίδεις εσύ και όχι το σύστημα....

Το σύστημα απλά σου παρέχει το έντυπο για οποιαδήποτε ιδιοκτησία που εσύ κρίνεις ότι μπορείς να βεβαιώσεις ως νόμιμη ή ως δηλωμένη αυθαίρετη......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα σας.

Είμαι νέα μηχανικός και μου έχει τύχει μία "μπλεγμένη" υπόθεση με ένα αυθαίρετο κτίσμα σε περιοχή εκτός σχεδίου του 1989. Σύμφωνα με τον πελάτη, το 1990 πήρε ρεύμα με το νόμο Τρίτση, χωρίς να πληρώσει κάτι και χωρίς να έχει τώρα κάποια έγγραφα που να αποδεικνύουν οποιαδήποτε διαδικασία που έγινε τότε. Τώρα ενδιαφέρεται να το τακτοποιήσει με τον 4495.

Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Και επίσης πως γίνεται ο νόμος Τρίτση του 1983 να έχει "ρυθμίσει" (αν έχει συμβεί όντως κάτι τέτοιο) ένα κτίσμα που έγινε 6 χρόνια μετά;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.