Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Kατοικία μετά τον ΚΘΚ κατηγορίας Ζ


electrical_salonika

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μια κατοικία (2οροφη μεζονέτα) έχει κατηγορία ενεργειακής απόδοσης στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που εκδόθηκε πρόσφατα Ζ. Ειναι η προτελευταία κατηγορία. Η μεζονέτα είναι κατασκευής 2003 και η προτεινόμενη λύση που γράφει το πιστοποιητικό είναι θερμομόνωση στέγης.

Θα ηθελα να ρωτήσω αν συνηθίζεται οι κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν 8 χρονια περίπου να έχουν τέτοια κατηγορία (Ζ). Επίσης θα ηθελα να ρωτήσω αν μια τέτοια κατηγορία πιθανον να έχει σχέση με τυχόν υγροποιήσεις που μπορεί να βγάλει το κτίσμα εσωτερικά. Τέλος μια θερμομόνωση στέγης σε τη κατηγορία μπορεί να "ανεβάσει" το κτίριο?? Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Προφανως και ο συναδελφος που εβγαλε το ΠΕΑ εκανε ''μαγικα''...

Και οχι...με θερμομονωση στεγης μην περιμενεις να βγει Δ ή Γ το κτιριο σου...

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μην έχει βάλει καθόλου θερμομόνωση στα δομικά στοιχεία. Ίσως πρέπει να μιλήσεις με τον μηχανικό που έβγαλε το πιστοποιητικό.

Link to comment
Share on other sites

Κατα 99% αυτο εγινε...δεν ειχε την μελετη θερμομονωσης και θεωρησε κανα U 2.5, σαν να ηταν προ του 79...αλλιως τοσο χαλια το κτιριο δεν μπορει να βγει...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, σε κτίρια πριν τον ΚΘΚ με θερμοσυσσωρευτές είναι λογικό το Ζ ή Η αλλά σε κτίριο του 2003 έστω και πλημμελή θερμομόνωση με πετρέλαιο ή αέριο η κατάταξη πρέπει να είναι αισθητά καλύτερη.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, τι σοι σπίτι έφτιαξε ο μηχανικός του ιδιοκτήτη, κοτέτσι με λαμαρίνες?

 

Και τι υπ. δηλώσεις έδωσε στη πολεοδομία ο μηχανικος της άδειας, οτι όλα έγιναν σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια & τις μελέτες?

 

Καμαρώστε τα χάλια μας!!!!!!!!!

 

Γι' αυτό λέω εδω μέσα (όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι της ειδικότητας μου), οτι έχουμε γίνει η Σκανδιναβική χώρα του Νότου, απο άποψη κτανάλωση ενέργειας στον οικιακό τομέα.

 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΛΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ

Link to comment
Share on other sites

Το σφάλμα φαίνεται ότι υπάρχει ή στο πιστοποιητικό ή στην κατασκευή.

 

Για να προτείνει όμως ο ενεργειακός επιθ. θερμομόνωση στέγης μάλλον δεν μπήκε καθόλου θερμομόνωση (εκεί τουλάχιστον), στην κατασκευή. Και αυτό είναι σχετικά εύκολο να διαπιστωθεί. Επίσης μπορεί να διαπίστωσε και απουσία μόνωσης και αλλού, τζάμια μονά (για Θεσ/νίκη μάλλον έπρεπε να μπούνε διπλά) κλπ.

 

Αν τώρα έχουμε και σύστημα θέρμανσης με τους χειρότερους βαθμούς απόδοσης, ηλεκτρικό θερμοσίφωνα....., το Ζ δεν φαντάζει και τόσο <<δύσκολο>>.

 

Σε γενικές γραμμές όμως θα συμφωνήσω με τον dib, με παρόμοια αγανάκτηση....

 

Αν είναι κοντά στο Ε με μία θερμομόνωση στέγης εύκολα θα ανέβει κατηγορία.

 

Οι υγροποιήσεις, χωρίς να είμαι ειδικός και με κάθε επιφύλαξη, οφείλονται στις θερμογέφυρες του κτιρίου. Υπάρχουν πολλά παλιά κτίρια Ζ κατηγορίας, χωρίς θερμομονώσεις που δεν έχουν υγροποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μίλησα με τον μηχανικό που εξέδωσε το ΠΕΑ και μου είπε οτι δεν ειχε την δυνατότητα να δει την μόνωση γιατι ο ιδιοκτήτης είναι σε άλλη πόλη και δεν είχε κάποια άδεια να σκάψει. Ετσι έβαλε τις τιμές που έχουν απο τα σεμινάρια που έκαναν.

Μου είπε οτι συνηθίζεται τέτοια κτίρια (κατασκευής πριν καμια 10 χρόνια) να βγαίνουν Ζ , ακόμα και Η κατηγορία. Επίσης μου είπε οτι αν το κτίριο είχες καύσιμο φυσικό αέρια αντί πετρελαίου τότε θα έιχε σίγουρα μεγαλύτερη κατηγορία διότι οι κατηγορίες βγαίνουν κυρίως με βάση τις εκπομπές ρύπων και όχι τόσο με βάση την θερμομόνωση και την εξοικονόμιση ενέργειας.

Επίσης μου ειπε οτι το σπίτι επειδή είναι ανοικτό απο τις 2 πλαυρές του και έχει αμόνωτη πλάκα στην σκεπή σίγουρα έχει απώλειες σημαντικες και η θερμομόνωση της πλάκας θα βοηθούσε σημαντικα. Επίσης είπε οτι ο εργολάβος ίσως έχει βάλει και υποδυέστερο υλικό απο αυτό της μελέτης και οτι καλό ειναι να σκαφτεί λίγο ο τοίχος για να βρεθεί το υλικό της μόνωσης.

Link to comment
Share on other sites

Δες τι έχει σημειώσει για τα συστήματα.

Βάλε ελάχιστες προδιαγραφές ΚΕνΑΚ για να δεις πόσο πιο πάνω θα βγει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.