Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μετατροπη από ed50 σε εγσα 87


Recommended Posts

και οπωσδήποτε κάποιο υψόμετρο) πρέπει να τα μετατρέψεις σε Χ Υ Ζ να εφαρμόσεις τις 3 μεταθεσεις και μετά να τα ξανακάνεις φ,λ σε ED 50.

 

Υψομετρα δεν εχω..

Αλλα γτ να τα ξανακανω σε φ,λ σε ED50??

Για τσεκαρισμα??

Link to comment
Share on other sites

Το αντιθετο..

Απο ΕD50 (φ,λ) σε ΕΓΣΑ (χ,ψ)

 

οταν κανεις αντιγραφη των συντεταγμενων απο το coordgr σου αντιγραφει τα Ε' και Ν'...επισης σε αυτα εχει ακριβεια +/-9μ ενω στα Ε,Ν εχει ακριβεια +/-12μ...

 

 

Γιαυτο καμια ιδεα??

Link to comment
Share on other sites

Χμ...Εγώ ξέρω για το COORDS ότι τα άτονα (Ε,Ν) είναι τα ορθά τα τονούμενα είναι τα προσεγγιστικά..Δε ξερω ακριβώς πως χειρίζρται το ζήτημα με το ED 50. Αλλά σαν σύστημα αναφοράς το ED 50 έχει προβληματική εφαρμογή.

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα...

Το προβλημα ειναι αυτο ανεφερα παραπανω..

Οτι δηλαδη οι ζωνες εχουν περαστει στο gis με λαθος μετατροπη απο φ,λ ΕΓΣΑ σε χ,ψ ΕΓΣΑ. Ενω τα φ,λ που αναφερονται στο ΦΕΚ καθορισμου των ζωνων αναφερονται στον χαρτη ΓΥΣ 1:100000 που σιγουρα δεν ειναι ΕΓΣΑ...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά από όσο θυμάμαι και ήλεγξα και πρόσφατα, το COORD_GR δίνει δύο διαφορετικά ζεύγη, τα οποία διαφέρουν ως προς το ότι υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο. Δεν ξέρω τι εννοείτε λέγοντας "προσεγγιστικά", αλλά στο ίδιο το πρόγραμμα διασαφηνίζει ότι τα μεν (μη τονούμενα) υπολογίζονται με βάση κάποιους πίνακες συντελεστών ή άλλες μεταθέσεις (υποκαθιστώντας κάποιο συγκεκριμένο βήμα του γεωδαιτικού μετασχηματισμού) ενώ τα τονούμενα υπολογίζονται με βάση τον μαθηματικό γεωδαιτικό μετασχηματισμό των συστημάτων αναφοράς (με βάση σαφώς και τις γνωστές και αποδεκτές μεταθέσεις).

 

Νομίζω, πάντως, ότι για τα επίπεδα ακρίβειας, τα οποία προσφέρουν και οι δύο περιπτώσεις μετασχηματισμού δεν υπάρχει λόγος να προτιμηθεί κάποιο από τα δύο ζεύγη από το άλλο. Η αξία συντεταγμένων με ακρίβειες της τάξης των 5 - 10 μέτρων εξαντλείται (ίσως) στη χρησιμότητα για σκοπούς πλοήγησης, ή προσεγγιστικών συντεταγμένων για σκοπούς αναγωγών, όπου η "λιγάκι" καλύτερη ακρίβεια δεν επιφέρει κάτι το αξιοσημείωτο γενικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έχω σε ψηφιακή μορφή έναν γεωλογικό χάρτη κλίμακας 1:50.000 (έτους 1973), ο οποίος δεν αναφέρει προβολικό σύστημα, έχει μόνο φ,λ στα άκρα του σχεδίου ανά 5', γνωρίζει κάποιος από την εμπειρία του αν είναι  ED50? (η απόσταση μεταξύ των παραλλήλων αυξάνεται προς τον βόριο πόλο αν δεν κάνω λάθος) ευχαριστώ

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Αν τα αναγραφόμενα ακραία φ,λ στις 4 γωνίες του χάρτη είναι πολλαπλάσια των 15΄ της μοίρας, τότε  είναι κατά πάσα πιθανότητα σε υπόβαθρο του αντίστοιχου 1/50000 της ΓΥΣ και σε ED50 (ελλειψοειδές Hayford).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.