Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου


ΞΕΝΟΦΩΝ

Recommended Posts

Συνάδελφοι γεία σας.

Ανέλαβα μία βιοτεχνία επεξεργασίας ξύλου με 50 εργαζομένους, ως τεχνικός ασφαλείας.

Πρέπει να κάνω την σύνταξη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου.

Ξέρει κανής αν αυτή χρεώνεται ξεχωριστά; και αν ναι πόσο; ή είναι μέσα στις υποχρεώσεις μου;

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τεχνικός ασφαλείας

1 Α' κατηγορίας 60 €/ώρα

2 Β' Κατηγορίας 50 €/ώρα

3 Γ' Κατηγορίας 40 €/ώρα

 

4 Έκθεση εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου

Τουριστικές εγκαταστάσεις 3.000

Βιομηχανικές εγκ/σεις 4.500

Βιοτεχνικές εγκ/σεις 1.800

Λοιπές εγκ/σεις 500

 

Συνάδελφε, αυτές οι τιμές είχαν δοθεί παλιότερα ενδεικτικά από τον Σύλλογο Μ-Η βορείου Ελλάδος. Αλλά στην αγορά, κυκλοφορούν χαμηλότερες τιμές, εξ' όσων γνωρίζω....

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, το έχω ξαναγράψει κάπου αλλού, αν έχετε την εντύπωση ότι αυτές οι τιμές πλέον παίζουν στην αγορά, στη σημερινή κατάσταση της οικονομίας (και της κοινωνίας), πείτε μου που βρίσκετε αυτούς τους πελάτες να τους βρω και εγώ. Πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στις σημερινές συνθήκες, δεν είναι κακό αυτό.

Link to comment
Share on other sites

κατηγορία Γ 20euro την ώρα ΤΕΛΙΚΗ για τον πελάτη με όλα μέσα. την μία την πήρα την άλλη την έχασα (οπότε κάποιος δίνει και ακόμα χαμηλότερα)

Link to comment
Share on other sites

Εγω το προηγουμενο Σαβ/κο έμαθα για συναδελφο που εχει αναλαβει σαν Τ.Α. σε εργοστασιο κοπης ξυλου (φτανουν ολοκληροι κορμοι και μετατρεπονται σε σανιδε,καδρονια,μαδερια κτλ) οτι χρεωνει 50€/μηνα τουτεστιν 600€ τον χρονο..

 

Ξενοφων κανε αναζητηση γκοογκλ το εξης : ελαχιστες προτεινομενες αμοιβες μηχανικων τεε και θα σου βγαλει τι προτεινει το ΤΕΕ

 

Τωρα απο εκει και περα ειναι δικο σου θεμα τι θα χρεωσεις.

 

Παντως να αναφερω οτι μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας, εαν ΟΛΟΙ χρεωναμε βασει τιμοκαταλαογου σιγουρα θα βγαιναμε ολοι κερδισμενοι.. (Με εξαιρεση την τωρινη δυσκολη περιοδο οπου ολοι πρεπει να βοηθηθουμε και να βοηθησουμε τους συνανθρωπους μας, αλλα προσωπικα προτιμω να χαρισω κατι και να γνωριζει ο αλλος οτι μου χρωσταει παρα να το ξεπουλησω για ενα κομματι ψωμι και να νομιζει οτι του χρωσταω ;))

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όταν αναλαμβάνουμε ώς τεχνικοί ασφαλείας σε μια επιχείρηση είμαστε υποχρεωμένοι να συντάξουμε μελέτη επαγγελματικού κινδύνου. τι ευθύνη έχουμε αν σε τυχόν έλεγχο δεν υπάρχει. εγώ το συζήτησα με κάποιον ιδιοκτήτη και δεν δέχεται την επιπλέον χρέωση. τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

...

τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση?

Γράφεις στο βιβλίο ασφαλείας που τηρείς (δεν γνωρίζω αν ονομάζεται έτσι) την παρατήρηση σου (τονίζοντας το ως σημαντικό θέμα) ότι Πρέπει να εκπονηθεί η Χ μελέτη.

Μπορείς να σημειώσεις και τις επιπτώσεις που υπάρχουν για την ασφάλεια αν δεν γίνει οπότε να μη μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε.

Το υπογράφει (όπως υποχρεούται να το κάνει) και άστον να περιμένει.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 3850/2010, ο εργοδότης οφείλει να έχει στη διάθεσή του μία γραπτή εκτίμηση των υφιστάμενων κατά την εργασία κινδύνων για την ασφάλεια και την υγεία. Η εκτίμηση αυτή πραγματοποιείται από τους Τεχνικό Ασφαλείας, Ιατρό Εργασίας, ΕΣΥΠΠ ή ΕΞΥΠΠ, σύμφωνα με τις κείμενες δοατάξεις. Στους ανωτέρω ο εργοδότης οφείλει να παρέχει κάθε βοήθεια σε μέσα και προσωπικό για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού.

Εσύ αυτά θα γράψεις στο Βιβλίο Υποδείξεων με την παρατήρηση ότι ο εργοδότης αρνείται να συνδράμει για την εκπόνηση της γραπτής εκτίμησης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.