Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά σε στέγες


AArtam.

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 109
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ να δεχθώ πως η τιμή πώλησης προς τη ΔΕΗ είναι εγγυημένη. Η τιμή αγοράς από τη ΔΕΗ, είναι εγγυημένη;

 

Γιατί είναι η "Δ"ΕΗ εγγυημένη;;; :rolleyes:

Ή μήπως αν τη πουλήσουν η νέα (ξένη προφανώς) διοίκηση δεν θα βρεί μπαλκονόπορτες ώστε να αλλάξει - ακυρώσει τα συμβόλαι της προηγούμενης διοίκησης;;

 

Το έργο έχει ξαναπαιχτεί..

Link to comment
Share on other sites

architect_duth, ο ιδιώτης θα πουλάει με στάνταρ τιμή στη ΔΕΗ αλλά θα αγοράζει από αυτή σε στάνταρ τιμή;

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε συ, στάνταρ θα είναι και η τιμή που θα αγοράζουμε από την ΔΕΗ. Εννοείται!!! ...κάθε χρόνο θα ανεβαίνει 15% .

 

Και βέβαια αστειεύομαι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι εισόδημα, είναι απλώς ένα έσοδο από τα ΦΒ... Το τί καις, είναι δικό σου θέμα... Το τί χρεώνει η ΔΕΗ επίσης ρυθμίζεται με την οικονομία που θα κάνεις... Είναι λάθος να τα αθροίζουμε όλα λες και είναι ένα πράγμα.

Αλλα τα λεφτά που σου φέρνουν τα ΦΒ, άλλα τα λεφτά που καις... Επειδή εμπλέκεται και στα δύο η ΔΕΗ δεν μειώνεται το κέρδος σου... απλώς ξοδεύεις πιο πολλά στη ΔΕΗ.

 

@BABIS LOU: Δεν έχει ξαναπαιχτεί το έργο, λάθος κάνεις...Πουθενά δεν έχει ακυρωθεί συμβόλαιο τέτοιο και μάλιστα οι όποιες προσπάθειες έπεσαν στο κενό άμεσα από τα κρατικά και κοινοτικά δικαστήρια.

Το μόνο που -αν βέβαια υπάρχει νομιμότητα στη χώρα- που μπορεί να κάνει είναι να μειώσει τα κιλοβάτ ανά εγκατάσταση και αντί για 10 να σου λέει μέχρι 7.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μην είναι σωστή η λέξη εισόδημα αλλά η πώληση από και προς την ΔΕΗ είναι ένα πράγμα, διότι έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Το €υρώ.

Αν κάποιος έχει περίσευμα 30.000€, δεν ανήκει στην κατηγορία που σχολιάζω.

Αν όμως δεν τα έχει, πρέπει να σκεφτεί την απόσβεση (4-5 έτη)

Μπορεί η σχέση παραγωγής με κατανάλωση να είναι 1/2 (με μια κλασσική κατανάλωση) και η σχέση τιμής να είναι 4.5/1 αλλά αν η τελευταία αλλάξει, θα αλλάξει και ο χρόνος απόσβεσης. Όχι δραματικά, εκτός αν είναι δραματική η αλλαγή, αλλά θα αλλάξει.

 

Εν κατακλείδι, κάποιος που θέλει να φτιάξει 100μ² κατοικία και έχει 150.000€ έχει δύο λύσεις.

1. Να φτιάξει 80μ² και Φ/Β

2. Να φτιάξει 100μ² και να δανειστεί άλλες 30.000€ για να βάλει Φ/Β

 

Εγώ, το ξαναλέω, συμφωνώ πως το μέτρο είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε στο παραπάνω σενάριο;

Μπορούμε να συμφωνήσουμε πως αυτή τη χρονική στιγμή δημιουργεί πρόβλημα;

Αν δεν μπορούμε, δεν μπορούμε. Δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας :)

 

Αυτό λέω και δεν αναθεματίζω τα Φ/Β.

Link to comment
Share on other sites

Για εξηγήστε μου ρε παιδιά, αν η ΔΕΗ αύριο κάνει αύξηση 500.000% και θέλεις μισό μισθό για μια kWh, από πια τσέπη θα τα δίνεις; Από αυτή που μπαίνουν τα έσοδα από το ΦΒ ή από άλλη; Του γείτονα ας πούμε;

 

Το έξοδο της ΔΕΗ είναι πάγιο έξοδο (εκτός και αν είσαι fan της παλαιολιθικής περιόδου) άρα τα λεφτά του λογαριασμού αφαιρούνται από το εισόδημα του καθενός. Αν λοιπόν αντί για Χ πληρώνεις Χ-Υ, το Υ δεν αποτελεί εισόδημα; Πάντα το ΦΒ θα αποτελεί καλή και συμφέρουσα λύση. Τώρα αν οι ΠΜ και οι αρχιτέκτονες είναι εκτός αντικειμένου, τι να κάνουμε. Και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί έχουν ψυχή ξέρετε...

 

@faethon11 θα ζητήσει δάνειο 30.000€ για κατοικία αξίας 180.000€ και θα το πάρει σαν στεγαστικό με πολύ ευνοϊκό επιτόκιο. Και η τράπεζα θα στο δώσει αφού για να βάζεις 150.000 από τη τσέπη σου, θεωρείσαι σίγουρος. Και φυσικά με το χαμηλό επιτόκιο το ΦΒ θα κάνει πιο γρήγορα απόσβεση άρα θα βγάλεις περισσότερα χρήματα στο τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Aς τα παρουμε λιγο ενα-ενα...Το μετρο ειναι προς την σωστη κατευθυνση,αλλα...

 

1) Τα φωτοβολταικα για να αποδωσουν πρεπει να εχουν νοτιο προσανατολισμο,πρακτικα αυτο σημαινει οτι σπιτια που θα κτιστουν σε πλαγιες βουνων δεν θα κερδιζουν τιποτα,ενα 2οροφο αναμεσα σε 2 6οροφα θα πρεπει να "ψηλωσει" αλλους 4-5 οροφους για να εκμεταλευτει τα φ/β??....

 

2) Ηθικα πασχει.Δεν μπορεις να υποχρεωσεις καποιον να "επενδυσει" στην προσπαθεια του να καλυψει μια απο τις βασικες του αναγκες,την στεγαση.Ποσο μαλλον να τον αναγκασεις να παρει δανειο...

 

3) Εξεταζοντας την επενδυση,ολα ειναι ρευστα,ποσο μαλλον σε μια υπο πωληση ΔΕΗ. Το ΔΕΣΜΗΕ μπορει να εγγυαται σταθερη τιμη αγορας για 25 χρονια,αλλα αυτο μπορει να αλλαξει σε 1 μερα...Αλλαζουν αλλα και αλλα...Αν σκεφτουμε κιολας πως θελουν να επενδυσουν σε ΑΠΕ μεγαλοι επενδυτες,μου φιανεται δυσκολο αυτοι να μην εμποδισουν τους μικρους "επενδυτες" ή τουλαχιστον να εμποδισουν την κερδοφορια τους.

 

Λυσεις....

 

Στο 1) μπορουν να υπαρξουν εξαιρεσεις.

 

Στο 2) μπορει να υπαρξει μια γενναια επιδοτηση.Αλλα και προαιρετικη δυνατοτητα εξαιρεσης σε κατοικιες μικροτερες των 150 τμ για παραδειγμα...

 

Στο 3) δεν εχω ιδεα...απλα αυτο με κανει καχυποπτο και διστακτικο για εναν οικονομικο προγραμματισμο σε βαση 25ετιας.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε atsaloverga θα σε διορθωσω σε ορισμενα

 

1. Τα φ/β θελουν Νοτιο προσανατολισμο για να αποδοσουν τα "μεγιστα", αλλαζωντας τον προσανατολισμο ή ακομα και τη κλιση απο 0-90 τα φ/β συνεχιζουν να δουλευουν αλλα η παραγωγη τους ακολουθειτε απο ορισμενους κανονες, κ οπως παντα οταν αλλαζουμε κατι μειωνετε η παραγωγη.

 

Εξαλλου πολλα κτιρια στο εξωτερικο εχουν φ/β τοποθετημενα στο εξωτερικο τους με κλιση 90 μοιρων και παλι αυτα μπορουν κ αποδιδουν ενα ποσοστο ενεργειας.

 

Κατα δευτερον δεν πιστευω οτι θα πει κανεις οτι τα φ/β πρεπει να ειναι 10kW και να ειναι με βασεις, επαναλαμβανω τα φ/β ευτυχως εχουν πολλες επιλογες σαν τεχνολογια και μπορουν να χρησιμοποιηθουν χωρις να να φαινονται στα κτιρια.

 

Τριτον, τα φ/β ειναι ενα ειδος ενεργειακης βελτιωσης στο σπιτι, τι εννοω, απο εδω κ περα καθε νεα οικοδομη πρεπει να ειναι ενεργειακα συμφωνη με το ΚΕΝΑΚ, και οντως η καλυτερη μονωση, προσανατολισμος, ενεργειακα υλικα ειναι παρα πολυ σημαντικα στην μειωση της καταναλωσης ΑΛΛΑ το ιδιο σημαντικα ειναι και τα φ/β, δεν ειναι αναγκη να βαλεις πολλα kW αντιθετως βαλε οσα θες και οσα αντεχει η τσεπη σου. Ακομα και εαν δεν πουλας στην ΔΕΗ τα λεφτα τους θα τα βγαλουν τα φ/β να εισαι σιγουρος, με το ρευμα που θα γλυτωνεις.

 

Τελος οσο αφορα τις επιδοτησεις στα φ/β τις βρισκω πια γελοιες για την Ελλαδα, η τεχνολογια ειναι επιτελους σε "ωριμο" σταδιο και ηδη η τιμη πωλησης στην Ελλαδα ειναι 2 φορες πανω απο πολλες Ευρωπαικες χωρες. Δεν γινετε η Γερμανια με την μιση ηλιοφανεια απο εμας να προσφερει 0.35 E/kWh και εμεις να δινουμε 0.55 E/kWh. Και φυσικα εκει να το θεωρουν κ αναγκαιο να εχουν φ/β για 200-250 μερες καθαρης ηλιφανειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.