Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποδεκτή διαφορά εμβαδού μεταξύ τίτλου - τοπογραφικού ως 2%


GRTOPO

Recommended Posts

Σε παραχωρητήριο, μπορώ να έχω απόκλιση εντός του αποδεκτού 5% στα υλοποιημένα όρια, ή πρέπει να είναι υποχρεωτικά όσο λέει το χαρτί? Προκειται

για οικόπεδο εντός σχεδίου με υλοποιημένο όριο ισχυρό το οποίο είναι παλιά περίφραξη 20-25 χρόνων.

Για αυτό συνάδερφοι έχει κάποιος κάποια γνώμη? Εγώ ρύθμιση έχω κάνει και το θέμα είναι ότι τώρα βρίσκομαι στο ΔΚ. Δε μου επηρεάζει μεν 

την κατοικία καθώς το θέμα είναι στη διαφορά με το παραχωρητήριο σε άλλο όριο. Να δείξω την πραγματικότητα και με διακεκομμένη το βάσει 

παραχωρητηρίου? Τμήμα μπάρμπεκιου-στεγάστρου που έχω πάει με αναλυτικό τέμνεται αν ορίσω το παραχωρητήριο... Η όλη διαφορά είναι 13τ.μ

σε 310 μέτρα οικόπεδο-παραχωρητήριο...Έχω κάνει νέα σύγχρονη αποτύπωση, αν και δεν απαιτούνταν καθώς είχα ο.α., και πρέπει να ορίσω 

το εμβαδόν στο ΔΚ και λέω να βάλω τη σύγχρονη αποτύπωση. Στο τοπογραφικό της ο.α έχει το κλασικό: "βάσει παραχωρητηρίου τόσο"...

 

Υ.Γ Χάνουμε φαιά ουσία για μ@@@@κιες λες και αυτός που "κοψε" τα οικόπεδα εδώ και 40 χρόνια εκανε μετρήσεις-χωρίσματα επιπέδου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 266
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ένα παραπλήσιο πρόβλημα με το georgegaleos έχω και εγώ...

Οικόπεδο με βάση το συμβόλαιο και την πραγματικότητα στο έδαφος, ταυτίζονται. Είναι γωνιακό με πρόσωπα στην οδό Α μήκους Χ και στην οδό Β μήκους Υ

Εκδίδεται Ο.Α. όπου περιστρέφει το οικόπεδο κατά 90°, δηλαδή είναι γωνιακό με πρόσωπα στην οδό Α μήκος Υ και στον οδό Β μήκος Χ

Το κτίσμα στην ΟΑ και στο έδαφος ταυτίζονται αναφορικά με τον προσανατολισμό και την θέση αφού και στην Ο.Α. αλλά και στο έδαφος είναι στην Νοτιοανατολική γωνία του οικοπέδου με πρόσωπα στις οδούς Α και Β με τις ίδιες διαστάσεις επί των δύο οδών.

Εκδίδω βεβαίωση?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Οικοδομή με ο.α του 1976 εντός σχεδίου με τοπογραφικό εμβαδού οικοπέδου 365τ.μ

Αργότερα έγινε σύσταση το 2001 (2 Ο.Ι με 500/1000 η κάθε μία.) και χρησιμοποιήθηκε το τοπογραφικό της ο.α

Καλούμε σήμερα να κάνω ρύθμιση. Θεωρητικά δεν απαιτούνταν η σύνταξη νέου τ.δ εφόσον είχα ισχυρή άδεια

αλλά εγώ έκανα νέα αποτύπωση και έβγαλα εμβαδόν 307τ.μ

Είμαι εκτός των αποκλίσεων του άρθρου 39.

Μπορεί κάποιος συνοπτικά να περιγράψει την ορθή διαδικασία.

Κολλάει κάπου η ρύθμιση σε πρώτη φάση?

Είναι υποχρεωτικό να γίνει αναθεώρηση της ο.α?

Προκειμένου να γίνει τροποποίηση σύστασης οπου προφανώς θα μπεί το νέο-σύγχρονο τοπογραφικό

πρέπει να διορθωθούν τα παλαιά συμβόλαια?

Με προβληματίζει λίγο το οτι στο Ε9 αναφέρει τις διορθώσεις για περιπτώσεις όπου θέλω να εκδόσω

άδεια. Εγω ρύθμιση θέλω να κάνω. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σε πρώτη φάση  αφού δεν υπήρχε υποχρέωση για τοπογραφικό, ξεχνάμε το καινούριο τοπογραφικό και προχωράμε σε ρύθμιση των αυθαιρεσιών (γιατί όχι ???).

Έτσι όμως συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα με το λάθος αρχικό οικόπεδο, απλά μετατίθεται στο μέλλον....

Η άδεια που αναφέρεις (του 1976) δεν είναι σε ισχύ, άρα δεν αναθεωρείται, οπότε εννοείς ίσως να βγει νέα άδεια νομιμοποίησης με εμβαδό οικοπέδου 307 ???

Φαντάζομαι θα μπορούσε να συνδυαστεί άδεια νομιμοποίησης και υπαγωγή στον 4495/2017... να νομιμοποιηθούν δηλαδή όσα μπορούν με βάση το πραγματικό οικόπεδο και τα υπόλοιπα να δηλωθούν στον 4495/2017 ως αυθαίρετα ...

Η εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς είναι μάλλον απλούστερη διαδικασία από τα παραπάνω...

 

 

Link to comment
Share on other sites

laxanos,

τα 58 τμ.  ειναι μεγαλη διαφορα  για ενα οικοπεδο μολις 365 τμ

Εκανες καποια ερευνα να δεις σε τι οφειλεται?

Κι αν εσυ δεν εκανες τοπογραφικο, ποιος θα ασχολουνταν με αυτο?

 

[πού πραγματι, μπορει και να μην εκανες τοπογραφικο...αφου δεν ηταν απαραιτητο]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ όμως ΘΕΛΩ να μείνω στο Τοπογραφικό Διάγραμμα. Γράφεις με ευκολία......."αλλά εγώ έκανα νέα αποτύπωση και έβγαλα εμβαδόν 307τ." (από 365τμ) . Η διαφορά γύρο στα 60μ2 , για αστική περιοχή, είναι μεγάλη. 

Και γιατί πρέπει να πιστέψω εγώ, πως η δική σου αποτύπωση είναι η σωστή και όχι η προηγούμενη ?? (κάνω το συνήγορο του διαβόλου). Αυτά τα 65 τμ , ΑΝ υπήρχαν τότε κάπου πρέπει να πήγαν τώρα ! Η γη δεν είναι λάστιχο. Δεν μας λες όμως πως ήταν το Τοπ. Δ. της Ο. Α. τότε και πως είναι το δικό σου τοπογραφικό διάγραμμα. Υπάρχει (υπήρχε) αποτύπωση ολόκληρου του Ο.Τ. τότε και τώρα από εσένα?? Μέτρησες μαζί με το οικόπεδό σου και τα όμορα οικόπεδα κάνοντας ταυτόχρονα εφαρμογή συμβολαίων των οικοπέδων αυτών? Υπάρχει περίπτωση τα 60 αυτά τετραγ. μέτρα να είναι στο διπλανό οικόπεδο.΄

Πρέπει αυτά να μας τα γράψεις. Πράγματι μπορεί να "φούσκωσε" το οικόπεδο ώστε να κτίσουν τότε κάτι παραπάνω και να έχεις εσύ δίκαιο. Αυτό πρέπει όμως να το τεκμηριώσεις.  

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κανείς που τσεκάρει το οικόπεδο όταν τον καλούν να κάνει ρύθμιση σε ένα διαμέρισμα ???? και πώς το κάνει αυτό χωρίς να πληρώνεται, αφού δεν απαιτείται ???   

(η ερώτησή μου είναι ρητορική και όχι προσωπική ....)

Edited by ppanag
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι "τακτοποιήσεις" των αυθαιρέτων. Ούτω ή άλλως ιδεολογικά είμαι αντίθετος με αυτό το εισπρακτικό μέσο, (το αυθαίρετο πρέπει να κατεδαφίζεται. Τελεία.) άλλο αν έφαγαν ψωμί πολλοί συνάδελφοι. Αυτό είναι άλλο θέμα.!

 Εγώ εδώ έγραψα μόνο και μόνο για το κεφάλαιο που λέγεται "τοπογραφικό διάγραμμα".  Αυτό ενδιαφέρει εμένα και τίποτα παραπέρα. Δεν ξέρω πως ακριβώς μέτρησε ο συνάδελφος μας. Ούτε τον κατηγορώ για κάτι. Εγώ εδώ απλά ήθελα , ακόμη μία φορά, να δείξω, γενικά , τι πρέπει να σκεφτόμαστε όταν πρέπει να μετρήσουμε ένα οικόπεδο, για οποιαδήποτε δουλειά. Μετράμε πάντα τουλάχιστον  τα όμορά του και ότι μας βοηθάει να χαράξουμε σωστά τις  Ο.Γ. ή και τις Ρ.Γ. αν υπάρχουν.

Πολλοί λοιπόν, για να έχουν έναν έλεγχο, στήνουν τα GPS τους (??) στις τέσσερις γωνίες του οικοπέδου ,  εμβαδομετρούν με κάποιο τρόπο. ....και Τέλος. 

 

Link to comment
Share on other sites

Στη γειτονιά μου βρήκαν ότι το σχολείο που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 2017, έχει εισέλθει κατά 30 εκ. στην πρασιά !!!! 

Η τοποθέτηση της αρχικής ρυμοτομικής γραμμής έγινε από "ομάδα" τοπογράφων και ο έλεγχος από επιτροπή ελεγκτών δόμησης με τοπογράφο.

Συμφωνώ μαζί σου @nbr ότι πρέπει να διερευνήσουμε βαθύτερα ποιά ομάδα τοπογράφων από τις δύο κάνει λάθος ... η πρώτη που έθεσε τη "λάθος" ρυμοτομική γραμμή ή η δεύτερη που ισχυρίζεται ότι η ρυμοτομική είναι λάθος ??? 

Η δεύτερη ομάδα προς το παρόν απαγορεύει τη σύνδεση του σχολείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Ευτυχώς καμία από τις δύο ομάδες τοπογράφων (και μηχανικών γενικότερα) δεν έχει το δικαίωμα να γκρεμίσει το σχολείο και να σε ικανοποιήσει, αλλά υπάρχουν κάποιοι πιο ψύχραιμοι που προέβλεψαν διαδικασίες, ώστε να λυθεί το θέμα, χωρίς να χρειαστεί να γκρεμίσουμε το κτίριο ή να λιθοβολήσουμε αυτόν που έκανε το λάθος.... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον με παρεξήγησες αγαπητέ συνάδελφε. Στο παράδειγμά σου αναφέρεσαι σε ένα πιθανό λάθος στο σχολικό που μπορεί να έγινε για χ,ψ λόγους (πχ....λάθος εξάρτηση στην οριοθέτηση κλπ, κλπ). Όλοι μας έχουμε κάνει κάποιο λάθος μικρό- μεγάλο σε κάποια μας δουλειά.

Εγώ αναφέρομαι στο εσκεμμένο αυθαίρετο που το κάναν κάποιοι με το έτσι θέλω, γιατί ΠΑΝΤΑ υπήρχε και κάποιος νόμος που νομιμοποιούσε το αυθαίρετο κτίσμα.

Όταν πχ στα 4000τμ, που πρέπει να κτίζεις 200τμ και ο νεόπλουτος το φουσκώνει το κτίσμα σε 375τμ (+ τους βοηθητικούς χώρους της πισίνας.... Νομιμοποιήθηκε!!).

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θέσω το θέμα συντεχνιακά. ΚΑΜΙΑ τέτοια πρόθεση επειδή ο φίλος που έβαλε το θέμα, όπως τώρα βλέπω, είναι Π.Μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.