Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποδεκτή διαφορά εμβαδού μεταξύ τίτλου - τοπογραφικού ως 2%


GRTOPO

Recommended Posts

εχω λοιπον  μετρησει 250τμ

στο συμβολαιο ειναι 200  εχω <<περισσεια>>50 τμ που δεν <<βρισκονται >>απο πουθενα 

Αν παω απ ευθειας για αδεια προσθηκης κ  επισκευης αυθαιρετου  δειχνοντας τα 250 θα υπαρξει θεμα απο την πολεοδομια ?

Τι αλλες νομιμες ενεργειες συμβολαιογραφικης φυσεως θα μπορουσαν να γινουν για να λειανθει το ζητημα ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 266
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπαρχουν συναδελφοι που γραφουν στα φρυδια τους αυτα που λεω εδω κ 5 χρονια.

 

Λοιπον φιλε, στην περιπτωση σου απαιτειται ειτε διόρθωση τιτλου προκειμενου να βγει αδεια, επισης διορθωση εφορειας-κτηματολογιου (η γρηγορη διαδικασια, αν κ εφοσον επιτρεπεται απο τις διαταξεις στην περιοχη), ή αγωγη κ πραγματογνωμοσυνη για τα τετραγωνικα που λειπουν, αποζημιωση λογω χρησικτησιας κ αδυναμιας εφαρμογης των οριων του τιτλου λογω ομορων κτιριων ελεγχος αρτιοτητας κ υπαιτιας κατατμησης κ στη συνεχεια διορθωση τιτλου (η αργη διαδικασια).Με την προϋπόθεση οτι μιλας για οικοπεδο ή τουλαχιστον γηπεδο εκτος ζοε.Κ επειδη ο ιδιοκτητης ειναι ιδιος, μετρα κ τα ομορα κ τσεκαρε τους τιτλους του, κ αν το αθροισμα κουμπωνει τοτε απλα εβαλε τα ορια οπως γουσταρε, επομενως απλο το θεμα σου, δειχνεις ο, τι λεει ο τιτλος κ τελειωνεις πριν προλαβεις να πεις "zavi".Αν οχι, τοτε βλεπε παραπανω.

 

Κατα τα αλλα, κατσε να πουν κ οι συναδελφοι που διαφωνούσαν εκεινο το σαββατοβραδο πριν 5 χρονια τη γνωμη τους, να δουμε ποσα απιδια (αχλαδια δηλαδη) χωραει ο σακος, κ ποσο γαματος ειναι ο γαιωδετικος σταθμος τους με 0 ppm κ αυτοματη κεντρωση-οριζοντιωση.

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ συνάδελφε [email protected],γνωρίζεις ότι σε εκτιμώ αλλά επέτρεψέ μου

δεν θυμάμαι να υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες. Απλά ο καθένας έχει να προτείνει ανάλογα με την εμπειρία του και τις γνώσεις του,Αλλά και να υπήρξαν εδώ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

γεωδαιτικός σταθμός (έτσι γράφεται απο το ουσιαστικό Γή και το ρήμα Δαίω) με 0 ppm και αυτόματη κέντρωση-οριζοντίωση δεν υπάρχει αλλά και αν υπήρχε ελάχιστα θα μπορούσε να

βοηθήσει στο θέμα που συζητάμε

Ο συνάδελφος που έθεσε το ερώτημα θα διαβάσει τα παραπάνω μηνύματα,το δικό σου μήνυμα και τα παρακάτω μηνύματα

Εχει έτσι στην διάθεσή του αρκετή πληροφορία και στοιχεία για να αντιμετωπίσει το θέμα

Ηρεμία!!!!

Edited by ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, δε γνωρίζω το ιστορικό της διαφωνίας, αλλά εν προκειμένω, εγώ θα συμφωνήσω με το συνάδελφο Θεοχάρη.

(ο οποίος φαίνεται να έχει λιώσει παντελόνια για τη δουλειά του)

Πρέπει το αντικείμενο που ασχολούμαστε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε.

Η τοπογραφική αποτύπωση είναι πάντοτε η βάση όλων των επόμενων μελετών και επομένως πρέπει να γίνεται με επιστημονικό τρόπο και ακρίβεια.

Το αντικείμενο της γεωδαισίας (γη+δαίω(=μοιράζω)) είναι πολύ σοβαρό αντικείμενο και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την αντίστοιχη σοβαρότητα. 

(Η τοπογραφία είναι κομμάτι της γεωδαισίας)

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνεί κανείς, ούτε ο αγαπητός zavi θεωρώ, πως η τοπογραφική αποτύπωση με ακρίβεια έχει αξία. 

Το θέμα είναι πως είναι απαραίτητο τα προκύπτοντα από την τοπογραφική αποτύπωση να συμβαδίζουν κατά το δυνατόν, με τους τίτλους ιδιοκτησίας, κάτι που λόγω της προχειρότητας με την οποία συντάσσονταν παλαιότερα οι τίτλοι, είναι πολλές φορές αδύνατον.

Link to comment
Share on other sites

Επομένως, Δημήτρη πρέπει να διορθώνονται οι καταστάσεις και όχι να διαιωνίζονται τα λάθη στους παλιούς τίτλους με "κοπτοραπτική".

 

Στο μεταξύ, έχετε πάρει χαμπάρι πόσο έχουν απαξιωθεί τα τοπογραφικά ειδικά εκτός σχεδίου??? Μιλάμε για τιμές ξεφτίλας....

Τελοσπάντων, ας μην το ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο...

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις διορθώσεις στην ορθογραφία, αλλά συνήθως γράφω από κινητό κ πραγματικά στα φρυδια μου από που προέρχεται η κάθε λέξη οταν δεν μπορώ να πληκτρολογησω σε τόσο στενό τιμημένο πληκτρολογιακι του κινητού μου κ έχω να γράψω παραπάνω από ένα μονολεκτικό ποστ.

 

Δεύτερον, Θεοχάρη με όλη την ειλικρίνεια ξέρεις κ εσύ ότι σε εκτιμώ κ σε σέβομαι, αλλά (πάλι) αερολογείς και γενικολογείς. Δεν περιμένω προφανώς να γράψεις τη λύση του προβλήματος, αλλά αν θες να πεις τη γνώμη σου πάνω στην ουσία του θέματος ίσως να ήταν πιό χρήσιμη η γνώμη σου επί τούτου κ όχι οι γενικές οδηγίες. Ενώ είσαι φίλος, ποστάρεις αποκλειστικά για να μου τη σπάσεις για την ορθογραφία, διάβασε το ποστ σου κ αν το κρίνεις χρήσιμο στην κουβέντα τότε προσκυνώ το σουρεαλιστικό σου μεγαλείο, αν όχι, τότε γράφε ουσιαστικά ποστ όπως είναι τα περισσότερα που έχεις γράψει, με εξαιρέσεις τέτοια χαβαλεδίστικα. Έχεις ξαναδιαβάσει ποτέ ποστ σου που βαριέσαι να πεις τη γνώμη σου? ''συνάδελφε είναι μεγάλο αντικείμενο η τοπογραφία πόσο μάλλον χωρίς το κατάλληλο υπόβαθρο εξάλλου έχουν γραφτεί κ ξαναγραφτεί τα ίδια, ο τοπογράφος δεν είναι μάντης, τα ξαναλέμε''==>  trademark. Αν δεν θες να πεις τη γνώμη σου ή δεν θες να την πουλήσεις τόσο φτηνά, δεν χρειάζεται να ποστάρεις, δεν σε όρισε κανείς υπεύθυνο να ποστάρεις σε κάθε λαλαριά που ρωτάει κάποιος άγνωστος εδώ μέσα. Ψαρώνει κ ο άλλος ο φίλος που σε οραματίζεται ντυμένο σαν ζητιάνο να αποτυπώνεις κάθε κορυφογραμμή της Ευρώπης κ λέέι κ αυτός τις λαλαριές για ορθογραφίες, τσουπ να 2 ποστς τρολλινγκ κ μάλιστα από σοβαρούς συναδέλφους, εγώ το ξέρω ότι είμαι νούμερο κ τρολάρω κατά βούληση, αλλά εσείς είστε κ κάποιας ηλικίας.

 

Κατά τρίτον εννοείται ότι μιλάμε σαρκαστικά για τις ακρίβειες ppm κ τις αυτόματες κεντρώσεις κ τα φρύδια μου κουνιούνται, αλλά ο γραπτός λόγος είναι δύσκολο να κατανοηθεί ως προς το ύφος του.

 

Τέταρτον, εδώ ο φίλος που θέτει το ζήτημα, είναι ακριβώς η περίπτωση που λέω 2-3 σελίδες πιό πίσω πριν από 5 χρόνια, βρες με μεγαλύτερο τίτλο από πού λείπουν τα τετραγωνικά.

 

Μάγκες, λοιπόν επειδή δεν υπάρχει κανένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ εμού κ ΑΤΜ γενικά, και επειδή όταν μιλάμε για αποτυπώσεις σε γεωτεμάχια που έχουν μετρηθεί στην καλύτερη με κορδέλα, στη χειρότερη με απλό βηματισμό ή ακόμα κ με το μάτι, εσείς έχετε στο μυαλό σας χαράξεις σε σιδηροτροχιές κ ακρίβειες χιλιοστών, λέω αποκλειστικά κ μόνο για το συγκεκριμένο θέμα την άποψή μου, πάνω σε αυτά που λέει ο φίλος ο κοκαραντι:

 

αν το οικόπεδο είναι μικρότερο του τίτλου, κ μάλιστα σημαντικά (20%) τότε πρέπει είτε να διερευνηθεί ο τίτλος (π.χ. λανθασμένη τοποθέτηση ορίων, συνενώσεις με όμορα ιδίου ιδιοκτήτη, ) είτε να διορθωθεί ο τίτλος (έλεγχος υπαίτιας κατάτμησης λόγω χρησικτησίας τμήματος οικοπέδου από γείτονες βλήματα κλπ, έλεγχος ομόρων ιδίου ιδιοκτήτη, διερεύνηση αρχικής κατάτμησης κλπκλπ)

 

Προφανώς δεν ξέρουμε ακριβώς τί απαιτείται στην περίπτωσή σου φίλε κοκαραντι, επομένως το ψάχνεις για να μπορείς να παραθέσεις περισσότερα στοιχεία (τσέκαρε όμορα με τίτλους αν είναι δυνατόν, τουλάχιστον του ιδίου ιδιοκτήτη) κ τα ξαναλέμε.

 

Όποιος διαφωνεί κ αρχίσει πάλι τις λαλαριές για ακρίβειες ενώ μιλάμε για 50 τ.μ., να πάει στο δρομοκαϊτειο, κ πραγματικά στα φρύδια μου για την ορθογραφία του δρομοκαϊτείου.

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Zavi, έχεις δίκιο για τα σχόλια για την ορθογραφία. Ήταν ενδεχομένως αγενές και με συγχωρείς... 

Εγώ πάντως δε φαντάζομαι κανέναν ως ζητιάνο. Το σχόλιό μου αναφερόταν στον αγώνα που έχουμε δώσει όλοι ώστε να αποκτήσουμε την όποια τεχνογνωσία στο βαθμό που μπόρεσε ο καθένας...

Το ίδιο ισχύει και για εσένα και πολλούς άλλους....

Δεν είναι σωστό να οδηγούμαστε σε απαξιωτικά σχόλια για επιστημονικά πεδία που κάποιοι έχουν αφιερώσει χρόνο, κόπο και χρήματα γιατί έτσι κάποιοι συνάδελφοι εξοργίζονται και είναι λογικό νομίζω...

Επίσης έχεις δίκιο ο γραπτός λόγος καμιά φορά οδηγεί σε παρεξηγήσεις όταν δε γνωρίζεις τον γράφοντα....

Επομένως ίσως το σχόλιό σου να το παρερμήνευσα...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν ξέρουμε ακριβώς τί απαιτείται στην περίπτωσή σου φίλε κοκαραντι, επομένως το ψάχνεις για να μπορείς να παραθέσεις περισσότερα στοιχεία (τσέκαρε όμορα με τίτλους αν είναι δυνατόν, τουλάχιστον του ιδίου ιδιοκτήτη) κ τα ξαναλέμε.

.......................................................................................................................................................................................................................................

 

 

συναδελφοι θα κοιταξω τον ενα ομορο (συμβολαια ,τοπογραφικα κτλ)που ειναι ο ιδιος ιδιοκτητης μηπως κ βγουν τα τετραγωνικα απο εκει .Το προηγουμενο τοπογραφικο του συμβολαιου ειχε γινει με κορδελα αλλα να εχω τωρα 50 τμ περισσοτερα ειναι ενα θεμα.Να πω παντως οτι ετσι οπως ειναι στημενο  το οικοπεδο δυσκολα (αδυνατον) να  κοπουν  γιατι αν παω πιο <<μεσα>> απο εκει που μπορω  θα <<φαω>> απο το κτισμα που υπαρχει ......................!!!!! Αν δεν κατσει και απο εκει  μενει η διορθωση  των τιτλων ! 

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Να πω παντως οτι ετσι οπως ειναι στημενο  το οικοπεδο δυσκολα (αδυνατον) να  κοπουν  γιατι αν παω πιο <<μεσα>> απο εκει που μπορω  θα <<φαω>> απο το κτισμα που υπαρχει ......................!!!!! Αν δεν κατσει και απο εκει  μενει η διορθωση  των τιτλων ! 

 

Επιμένεις (τρία post τώρα) να νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις κοπτοραπτική. Αν δεν εμπιστεύεσαι τις μετρήσεις σου, ξαναμέτρα το. Αν πάλι δεν εμπιστεύεσαι τις μετρήσεις σου, δώστο σε κάποιον άλλο. Μετρήσεις κατά παραγγελία δεν γίνονται.

 

Για τα περί ανοχής, πλέον ισχύει ο Ν.4178/13 άρθρο 4. ±5% για οικόπεδα, ±10% για εκτός σχεδίου. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται.

 

Το ξέρω ρε συ thomas αλλά σκέψου ότι ένα τοπογραφικό είναι 90% νομική βαρύτητα και 10% εμβαδομέτρηση.

 

η ποιότητα μετρήσεων είναι αδιαπραγμάτευτη

 

Με ΑΗΔΙΑΖΕΙ η πολιτική και λογική τους.

 

Από τότε έστω και αν ακούγεται σκληρό ....φέρνω τοπογράφο να το μετρήσει με την πολυδιαφημισμένη ακρίβεια του οργάνου του και να πάρει και αυτός όση ευθύνη θέλει υπογράφοντας ότι δήλωση θέλει.

 

Ποτέ δεν μπαλαμούτιασα και ποτέ δεν έλεγξα τίτλους και ούτε θα το κάνω.

 

Άλλη είναι η δουλειά μου.

 

Σε δουλειά που μου προτάθηκε (Ιδιωτικό Κτηματολόγιο για Ίδρυμα κοντά 22 οικόπεδα) τους ανέλυσα ότι δεν αναλαμβάνω και ότι η σωστή διαδικασία έχει ως εξής:

 

1) έλεγχος τίτλων (πολλοί από αυτούς είναι του 20, περιγραφικοί βάσει δέντρων και πηγών, με παράνομες δικαοπραξίες, χρησικτησίες, με κατατμήσεις με . . . με .... με της Παναγιάς τα μάτια) ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

 

2) Αποτυπώσεις και τοπογραφικά ολόκληρων των ΟΤ

 

3) Έλεγχος στα όμορα και στις άδειες αυτών όπου υπάρχουν

 

4) Δικαστικές διεκδικήσεις σε περίπτωση καταπάτησης κλπ κλπ

 

5) Ενημερώθηκε ο τοπογράφος που ανέλαβε για το μέλλον και τη χρήση που απαιτείται στα τοπογραφικά αυτά , για να ξέρει τι θα κάνει και που πάει να μπλέξει. Εμείς όλοι οι άλλοι ενημερωνόμαστε που μπορεί να φτάσει ένα τοπογραφικό μας ?

 

Αρνήθηκα περίπου 12.000€ και δεν είναι ότι δεν τα έχω ανάγκη αλλά λόγω του ότι καταλαβαίνω που φτάνει το πάπλωμα και που τα πόδια μου.

 

+1 στα τρία παραπάνω post, που δεν τα είχα διαβάσει παλαιότερα. Ευχαριστώ για το κυριακάτικο πρωινό, παρόλο που είχα δουλειά να κάνω.

 

Αλλά, μια διαφωνία. Ούτε οι δικηγόροι ξέρουν να κάνουν έλεγχο τίτλων, γιατί απλά δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα σχέδιο. Έχω ξεσκατώσει κάμποσες φορές δικηγόρους και ολόκληρη νομική υπηρεσία οργανισμού σε απαλλοτριώσεις, έχω κάνει πράξη εφαρμογής (ΜΕ κτηματογράφηση) σε ολόκληρες ενότητες, έχω διαβάσει άπειρες μερίδες, μην τα πολυλογώ. Για αυτό το λόγο είναι διαφορετική μια τοπογραφική μελέτη από μία κτηματογραφική μελέτη.

 

Και τα λέω αυτά, σαν απωθημένο, για όσους με σταματούν σε υποθηκοφυλακεία (και σε κάποια κτηματολογικά γραφεία!!!) ότι δεν μπορώ να ψάξω τα βιβλία, επειδή δεν είμαι δικηγόρος ή συμβολαιογράφος.

 

Και για ένα ιδιοκτήτη που την προηγούμενη εβδομάδα στράβωσε όταν του έδειξα ότι αγόρασε κάποτε κάτι με πλευρά 50μ, στο επόμενο συμβόλαιο η πλευρά είχε γίνει 70μ (όλα πριν το 77) και μου έκρυβε το τοπογραφικό του πρώτου συμβολαίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.