Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ισχύς δικτύου


katrmp

Recommended Posts

σε ευχαριστώ για τίς απαντησεις πραγματικά με βοήθησες. Το μόνο δεν κατάλαβα με το δικτυο διανομής η στήλη πού μεταφέρει στο διαμερισμά μου δεν είναι η ιδια με όλους αφού είναι μονοσωλήνιο δηλαδη η κεντρική και μάλιστα με συνολική ισχυ κοντά στα 160Kw; Αυτήν την επιμερίζω και πώς για να βάλω την ισχυ του δικτύου διανομής ;

ποια τιμή τελικά θα βάλω στο πρόγραμμα ώς ισχυ του διτυου διανομής;

απο αυτην την τιμή θα βρω από τον πινακα 4.11 τίς απώλειες;

Σε ευχαριστω που ασχολήθηκες.

Δεν χρησιμοποιω πρόγραμμα αλλά ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ και πολύ στυλό και μολύβι

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορεί μονοσωλήνιο να ανεβάζει παραπάνω από 1 στήλη από το λεβητοστάσιο προς τις καταναλώσεις. Μπορεί δισωλήνιο να ανεβάζει μόνο 1 στήλη. Δεν έχει να κάνει με τον τύπο. Από το λεβητοστάσιο πόσες στήλες ανεβαίνουν; Αν ανεβαίνει μόνο μία και δίνει σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, τότε ng1 (υπερδιαστασιολόγηση) Χ Pm (φύλλο ελέγχου). Ας είναι και 500 KW, δεν σε πειράζει. Εσένα σε ενδιαφέρει ο β.α. από τον πίνακα.

Αν ανεβαίνουν περισσότερες, θα εκτιμήσεις πόσα KW ανεβάζει η στήλη που δίνει (και) στο διαμέρισμά σου και μετά πας στον πίνακα.

 

Ετσι πρέπει συνάδελφε. Μέχρι να σοβαρευτούν οι εταιρίες (και όλοι μας) και να βγάζουν (βγάζουμε) προιόντα αξιόλογα (όχι της άρπα κόλλας να τα κονομήσουμε)......... χαρτί, μολύβι, εξελάκι και διάβασμα (ούτως ή άλλως).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όταν σε μια οικοδομή έχουμε δισωλήνιο με μια στήλη προσαγωγής και κάνουμε το πιστοποιητικό για ένα μόνο διαμέρισμα σαν ισχύ λέβητα βάζουμε την συνολική ισχύ του λέβητα, έστω 100kW επι τον συντελεστή υπερδιαστασιολόγηση επι τον β.α. του λέβητα. Και στην ισχύ δικτύου βάζουμε το ίδιο νούμερο επειδή έχουμε μόνο μία στήλη? Εγω θεωρούσα οτι σαν ισχύ δικτύου βάζουμε το παραπάνω νούμερο επι το ποσοστό της κατανομής δαπανών του διαμερίσματος....

Link to comment
Share on other sites

Σαν ισχυ του λεβητα βαζεις την ισχυ που θα προκυψει απο την καυσαναλυση.

Αλλα επειδη οι περισσοτεροι συντηρητες βαζουν την ονομαστικη, ή αντιγραφουν αυτην απο προηγουμενα φυλλα συντηρησης, αυτη θα παρεις κι εσυ.

Την υπερδιαστασιολογηση θα την κανεις για να βρεις τον πραγματικο βαθμο αποδοσης, δηλαδη τον βαθμο αποδοσης που θα προκυψει απο την καυσαναλυση επι το συντελεστη λογω υπερδιαστασιολογησης...

Το φινομενο των δυο παραπανω αριθμων θα σου δωσει την ισχυ του δικτυου διανομης, εφοσον εχεις εναν κλαδο. Αμα εχεις παραπανω κλαδους πρεπει να ξερεις τι ισχυ κουβαλαει ο καθενας τους.

Και οσον αφορα την ισχυ των βοηθητικων συστηματων (κυκλοφορητων, καυστηρων κλπ), βαζεις τη συνολικη ισχυ αυτων επι τα τετραγωνικα του χωρου σου δια το συνολο των τετραγωνικων της κατασκευης που θερμαινονται...

Link to comment
Share on other sites

Η συνολική θερμική ισχύς (kW), με την οποία τροφοδοτείται το δίκτυο διανομής, είναι το γινόμενο της πραγματικής θερμικής ισχύος της μονάδας λέβητα - καυστήρα Pm, μειωμένη κατά τον συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης ng= ng1.ng2.

 

Σε περίπτωση που το δίκτυο διανομής αποτελείται από πολλούς κεντρικούς παράλληλους κλάδους, η θερμική ισχύς του κάθε κλάδου υπολογίζεται από τον επιμερισμό της συνολικής θερμικής ισχύος βάσει των χιλιοστών θέρμανσης των χώρων που τροφοδοτεί κάθε κλάδος. Βάσει της επί μέρους θερμικής ισχύος κάθε κλάδου υπολογίζεται και ο συντελεστής θερμικής απόδοσης του κλάδου, καθώς και ο μέσος σταθμισμένος συντελεστής θερμικής απόδοσης όλου του δικτύου διανομής.

Edited by pggiotas
Link to comment
Share on other sites

Η συνολική θερμική ισχύς (kW), με την οποία τροφοδοτείται το δίκτυο διανομής, είναι το γινόμενο της πραγματικής θερμικής ισχύος της μονάδας λέβητα - καυστήρα Pm, μειωμένη κατά τον συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης ng= ng1.ng2.

 

Τον βαθμό απόδοσης του λέβητα ngm γιατί δεν τον λαμβάνουμε υπόψη για την συνολική θερμική ισχύς (kW), με την οποία τροφοδοτείται το δίκτυο διανομής?

Link to comment
Share on other sites

Η ονομαστική ισχύ ενός λέβητα ή η Pm είναι η ωφέλιμη δηλ. η αποδιδόμενη στο δίκτυο.

Το ngm είναι ο β.α. = Ισχύς ωφέλιμη/ Ισχύς από το καύσιμο.

 

Δηλαδή αν πολλαπλασιάσεις την ωφέλιμη με τον β.α. παίρνεις..... τίποτα συγκεκριμένο.

 

Εκανε ένα λάθος το 1ο παράδειγμα για ΠΕΑ του ΤΕΕ, το οποίο στη συνέχεια διορθώθηκε. Το πήραν οι εμπορικές εταιρίες λογισμικού, με τους.... παιχταράδες μηχανικούς που έχουνε (έχουνε ; ) και το τραβάνε σκοινί κορδόνι. Μπερδεύοντας τους συναδέλφους.

Edited by hkamp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω μεχρι τωρα πολλαπλασιαζα το β.α. με την ισχυ για να παρω την ισχυ του δικτυου διανομης...

Βεβαια μικρο το κακο, καθοτι δε θυμαμαι να μου βγηκε ποτε ισχυς δικτυου διανομης μεγαλυτερη των 100kW ουτως ωστε να αλλαξει κλιμακα...

 

Τι μαθαινει κανεις μεσα απο το forum τελικα ε?

Διορθωνονται ολες οι ατελειες....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.