Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


bou

Recommended Posts

Σύμφωνα με το παράδειγμα 3, πρόστιμο και για την πλακόστρωση??? Υπάρχει ΟΑ που έχει εφαρμόσει τον περιβάλλοντα χώρο της μελέτης?

Link to comment
Share on other sites

Καμία άσε που σε παλιές άδειες, π.χ του 1990 δεν υπάρχει καμία διαμόρφωση χώρου (δεν ήταν υποχρεωμένοι). Υπάρχει το εκτός σχεδίου οικόπεδο και οι κατοικίες στο τοπογραφικό, πουθενά διαμόρφωση χώρου.Εκεί τι αυθαιρεσία θα μπει; Θα έπρεπε να το έχει αφήσει όλο χώμα;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Ναι υποχρέωση δεν υπήρχε, αλλά νομίζω ότι αν ήθελες να αλλάξεις τον περιβάλλοντα χώρο τότε θα έπρεπε όπως θεωρώ λογικό να κάνεις άδεια διαμόρφωσης.Έχω και γω τέτοια περίπτωση, οπότε τι κάνουμε?Επειδή δεν υπήρχε υποχρέωση κατά την έκδοση της άδειας η δημιουργία τέτοιας μελέτης σημαίνει ότι αν τώρα έχει τσιμεντοποιηθεί ο ακάλυπτος πχ. δεν τίθεται θέμα αυθαιρεσίας?Και πως βέβαια αποδεικνύεις ότι τον είχες διαμορφώσει από τότε και δεν το έκανες αργότερα που θα υποχρεούσουν να βγάλεις τέτοια άδεια?Ιδού το ερώτημα!

Link to comment
Share on other sites

Και πως βέβαια αποδεικνύεις ότι τον είχες διαμορφώσει από τότε και δεν το έκανες αργότερα που θα υποχρεούσουν να βγάλεις τέτοια άδεια?Ιδού το ερώτημα!

 

Αν έβρισκες αεροφωτογραφία πριν κλείσει η άδεια που δείχνει την επικάλυψη με τσιμέντο θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι θεωρήθηκε νόμιμο κατά την αυτοψία, άρα δεν είναι αυθαίρετο.

 

Γνωρίζεται αν τον αναλυτικό προυπολογισμό που θα κάνουμε για τις λοιπές παραβάσεις θα πρέπει να τους καταθέτουμε και στον φάκελο?????:confused:

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι προσπαθήστε να μπείτε στο μυαλό του νομοθέτη, ο οποίος έχει εντολή να δημιουργήσει όχι μόνο φόβο, ανασφάλεια, εκβιασμό, ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας... έχει εντολή να "ζυμώσει" κουτοπόνηρα τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε όλα (μα όλα) τα νοικοκυριά οικειοθελώς να πάνε να "ματώσουν" στον βωμό της υποτιθέμενης ενοχής και να είναι δυνατό να τεκμηριωθεί παρανομία ακόμα και στους αρρωστημένα νομότυπους.

Το σκέφτηκαν και το ξανασκέφτηκαν... οπότε σου λέει: ποιά είναι η πιό πιθανή παρέκκλιση από τα σχέδια σε ένα κτίσμα, στο οποίο λίγη σημασία δίνει ο επιβλέπων???... Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ είναι το "σιγουράκι" διότι καταρχήν μέχρι το 95-96 δεν υπήρχε κάν διάγραμμα περιβάλλοντος χώρου, οπότε ΟΛΟΙ θα βρεθούν εκτεθειμένοι μπροστά σε αυτή την φαεινή ιδέα... Ακόμα και το Υπουργείο ΠΕΚΑ θα έχει τέτοιες αστείες "παρανομίες"...!!!

Συμπέρασματικά... προτείνω να βάζετε γελοίες τιμές αν ο ιδιοκτήτης επιμένει ότι θέλει να δηλώσει τα πλακόστρωτα (ώστε να βγεί κάτω από 5.000ευρώ=1 λοιπή παράβαση) και να δούμε αν μπορούν να σας πούν τίποτα σε πιθανό έλεγχο... και με ποιά επιχειρήματα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Τελικα καταλαβε κανεις πως συντασσεται αυτος ο αναλυτικος προυπολογισμος της εργασιας που εντασσεται στις λοιπες πολεοδομικες παραβασεις (πχ περγκολες, στεγαστρα, βεραντες, εξωστες κλπ)?

 

Θα πρεπει να κανουμε αναλυτικη καταγραφη των εργασιων και υλικων που χρειαστηκαν για την κατασκευη και να τις κοστολογησουμε?

Με τι τιμες? ΑΤΟΕ?

 

Μπερδευτηκα...

 

Εχω πελατη με αυθαιρετο εξ ολοκληρου αλλα εκτος απο το ιδιο το κτισμα εχει και βεραντες, στεγαστρα, στεγες κλπ...

Αυτα πως διαολο να τα υπολογισω ως αναλυτικο προυπολογισμο για να υπολογισω σε ποσες παραβασεις αντιστοιχουνε?

Link to comment
Share on other sites

Inzaghi, εχω παρόμοια περίπτωση με κτίσμα χωρίς αδεια σε γήπεδο χωρις αρτιότητα. προχειρη κατασκευή εξοχικής κατοικίας με τσιμεντόλιθους και περαν αυτής γκαράζ , διαμόρφωση βεράντας ελαφρώς υπερυψωμένης του εδάφους με μάρμαρο και πέτρινη περίφραξη.

Πέραν της τακτοποίησης των κτισμάτων, ο αναλυτικός για τα υπόλοιπα θα είναι απαγορευτικός.

Προφανώς όμως πρέπει να γίνει σωστά.

 

Αυτό που με προβληματίζει είναι η μετέπειτα αξιολόγηση του απο την επιτροπή αρχιτεκτόνων (λόγω του προχείρου της κατασκευής). Αν το κόψει απο την ρυθμιση τι γίνεται? ποιός ακούει τον ιδιοκτήτη?

 

(Αλλη μία απορία: πώς θα γίνεται η εξέταση της περίπτωσης απο επιτροπή εδω όταν η διαδικασία εχει πλέον φυγει απο την πολεοδομία κ γίνεται ηλεκτρονικα? Θα στέλνει το ΤΕΕ τους φακέλους με τις πρόχειρες κατασκευές στις κατα τόπους επιτροπές-πολεοδομίες?)

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει να κανουμε αναλυτικη καταγραφη των εργασιων και υλικων που χρειαστηκαν για την κατασκευη και να τις κοστολογησουμε?

Με τι τιμες? ΑΤΟΕ?

 

Αναλυτικό προυπολογισμό εργασιών. Με τι τιμές? Μόλις μίλησα με ΤΕΕ και μου είπαν ότι δεν έχουν καμμία οδηγία ακόμα.

Και στην ερωτηση αν τον καταθέτουμε τον αναλυτικό με τα υπόλοιπα χαρτιά, είπε ότι τον κρατάμε στο συρτάρι και ΑΝ μας ζητηθεί τον σκανάρουμε και τον περνάμε στο σύστημα ΟΤΑΝ θα γίνει αυτό, μαζί με τα άλλα σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα... Οποτε παμε βασει ΑΤΟΕ, κατ εμε, με τιμες μοναδος και αναλυτικο προυπολογισμο εργου....

 

Να τελικα που μου χρησιμευουν σε κατι οι χιλιαδες ωρες επιμετρησεων που εφαγα μπροστα σε υπολογιστη...

 

Αει να δουμε...

 

Υ.Γ. Και η περιφραξη θεωρειται πολεοδομικη παραβαση και παει με αναλυτικο?

Link to comment
Share on other sites

Ποιος το λέει το ΑΤΟΕ ? Εχετε βγάλει ποτέ άδεια με ΑΤΟΕ ? Εγώ λέω με το τιμολόγιο που υπολογίζουμε τον αναλυτικό στις άδειες.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.