Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


bou

Recommended Posts

Τις τιμες που τις βρισκουμε?

 

Γιατι δεν ετυχε ποτε να ασχοληθω και ο πατερας μου αυτο που εχει ειναι ακομα με δραχμες...:confused:

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλα πχ σε υπολογισμο προστιμου μετα το 2003 δεν πανε με τις τιμες αυτες...

Και ποιος μου λεει εμενα οτι ο μηχανικος ειναι κατοχυρωμενος αν συνταξει τον προυπολογισμο με τις τιμες αυτες???

Link to comment
Share on other sites

Ναι υποχρέωση δεν υπήρχε, αλλά νομίζω ότι αν ήθελες να αλλάξεις τον περιβάλλοντα χώρο τότε θα έπρεπε όπως θεωρώ λογικό να κάνεις άδεια διαμόρφωσης.Έχω και γω τέτοια περίπτωση, οπότε τι κάνουμε?Επειδή δεν υπήρχε υποχρέωση κατά την έκδοση της άδειας η δημιουργία τέτοιας μελέτης σημαίνει ότι αν τώρα έχει τσιμεντοποιηθεί ο ακάλυπτος πχ. δεν τίθεται θέμα αυθαιρεσίας?Και πως βέβαια αποδεικνύεις ότι τον είχες διαμορφώσει από τότε και δεν το έκανες αργότερα που θα υποχρεούσουν να βγάλεις τέτοια άδεια?Ιδού το ερώτημα!

 

Στη δική μου περίπτωση το μισό οικόπεδο εκτός των κτιρίων είναι χώρος στάθμευσης αλλά με χώμα και δέντρα διαμορφωμένος καμία πλακόστρωση, πολύ πράσινο σε όλο το άλλο οικόπεδο, η πισίνα με την πλακόστρωση που έχει άδεια και μετά οι διάδρομοι για BBQ κλπ. Τι θα το άφηνε τότε χώμα, άσε που σε καταγγελία που είχε φάει χρόνια πριν για υπέρβαση ύψους στην αυτοψία που έγινε δικαιώθηκε και δεν μπήκε καμία παρανομία περιβάλλοντος χώρου. Τι μπελάς!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Με τις επεμβάσεις στις οψεις τι γίνεται? Έχω την εντύπωση πως δεν λαμβάνονται υπόψην.

 

παρ4 αρθρο 23:

"...με τις οποίες δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές που να επηρεάζουν την επιφάνεια και το ύψος της ιδιοκτησίας, τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος του κτιρίου και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια, ή ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις, εμπίπτουν σε μια από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 καθώς και ότι δεν έχει εκτελεστεί άλλη αυθαίρετη κατασκευή ή δεν έχει εγκατασταθεί άλλη αυθαίρετη χρήση και δεν υπάγονται σε καμία από τις περιπτώσεις της παραγράφου 3."

Link to comment
Share on other sites

Θα φανώ αδαής αλλά στις 2 οικοδομικές άδειες που έχω αναλάβει μέχρι τώρα να φέρω εις πέρας επειδή πήγαν με αναθεώρηση μόνο αρχιτεκτονικών δεν χρειάστηκα ποτέ αναλυτικό. Δεν μου έχει τύχει ποτέ.

 

Πρέπει να αγοράσω πρόγραμμα σχετικό; Δεν είμαι αντίθετη απλά αν είναι να γίνουν αρκετές εργασίες με αναλυτικό να το κάνω, έχω δει ότι πολλοί συνάδελφοι χρησιμοποιούν το Insoft.

 

Ή υπάρχει κάποιος τρόπος υπολογισμού και λίστα εργασιών που πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρονται. Ευχαριστώ, θα δω και αυτό που είπατε ότι έχει ανεβάσει η Myri.

Link to comment
Share on other sites

Καλός ο αναλυτικός... αλλά όταν το κτίριο δεν έχει καμία παράβαση εκτός την λάθος τοποθέτηση, εντός όμως τον ορίων, να κάνω αναλυτικό?????? Ιδού το ερώτημα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.