Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τακτοποίηση αυθαίρετου ήδη δηλωμένου με Ν.1337/83


Recommended Posts

Θα ηθελα την βοηθεια σας στην εξης περιπτωση.Αυθαιρετο κτισμα (εκτος σχεδιου , χωρις οικ,αδεια)εχει ρυθμιστει με την Α και Β φαση του Τριτση.Στα σχεδια του φακελου φαινεται βεραντα σκεπαστη 3,60*3,60 =12,96μ2 απο τα οποια το 25% =3,24μ2 εχει υπολογιστει μαζι με τα υπολοιπα μ2 του σπιτιου για την τοτε εισφορα του αυθαιρετου.Η βεραντα εχει μετατραπει σε δωματιο. Για να γινει τακτοποιηση αυτου του χωρου θα παρω συντελεστη αλλαγη χρησης ?επισης θα θεωρησω την βεραντα σαν βοηθητικο χωρο που μετατραπηκε σε κυριο για να εχω και το 50% μειωση του προστιμου?

Πιστευω οτι τετοιες περιπτωσεις θα συναντησουμε πολλες στα εκτος σχεδιου και χωρις οικ.αδεια

Link to comment
Share on other sites

Η βεραντα εχει μετατραπει σε δωματιο. Για να γινει τακτοποιηση αυτου του χωρου θα παρω συντελεστη αλλαγη χρησης ?

Λογικά όχι. Έτσι βέβαια που τα 'χουν κάνει (και θα τα κάνουν) ποτέ δε ξέρεις.

επισης θα θεωρησω την βεραντα σαν βοηθητικο χωρο που μετατραπηκε σε κυριο για να εχω και το 50% μειωση του προστιμου?

Μάλλον έτσι είναι, αν και πιστεύω προσωπικά ότι μπορεί να αναιρεθεί. Αυτό από πού προκύπτει άλλωστε? Το είδες πουθενά γραμμένο στο νόμο εκτός από το φύλλο καταγραφής και από τα παραδείγματα? Ρητώς στα άρθρα δε λέει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

σε παρόμοια περίπτωση(εκτός σχεδίου, χωρίς άδεια)...στο ισόγειο έγιναν Α κ Β φάση του νόμου Τρίτση και μετέπειτα προστέθηκε α΄όροφος. Στον υπολογισμό του προστίμου να βάλω οτι έχει άδεια ή όχι... και κάτι άλλο,θέλει ο πελάτης να πουλήσει το ισόγειο.Χρειάζεται ξανά τακτοποίηση?όποιος έχει καμιά άποψη...ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Ανα εξακολουθει να ειναι εκτος σχεδιου , δεν μπορεις να βγαλεις αδεια Γφαση νομιμοποιησης, οποτε εξακολουθει να μην εχει αδεια.Αν το ισογειο δεν εχει αλλαξει-αν δεν εχει προστεθει κανενα δωματιο πχ οπως στην δικη μου περιπτωση , δεν τακτοποιεις το ισογειο.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει τελειώσει η Α' και Β' Φαση Τρίτση είναι οκ...αν έχει τελειώσει η Α' μόνο? Υπάγεται στην τωρινή ρύθμιση?

 

Επίσης περίπτωση που έχει γίνει 1 όροφος σε πυλωτή χωρίς άδεια, τι υπολογίζουμε? Μετράμε και την πυλωτή η οποία έγινε για να κλείσει μελλοντικά, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμα ή μόνο τον Α' όροφο?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον για το ερωτημα μου, εχω στειλει email στο ΤΕΕ. -σκεφτηκα να μην τους τρελλανουμε ολοι με τα τηλεφωνα!!. - Μημπως να καναμε ψηφοφορια αν θα λαβω απαντητικο email??

Link to comment
Share on other sites

dora22, ξέρω οτι για να πάρεις πχ την Γ΄Φάση του Τρίτση δηλώνει υπεύθυνα ο ιδιοκτήτης οτι δεν άλλαξε σε τίποτα η τότε δηλούμενη κατάσταση και δεν έχουν γίνει πρόσθετες αυθαιρεσίες. Θεωρητικά δηλαδή αν εσύ τώρα πήγαινες για Γ' Φάση δε θα έπαιρνες έγκριση. Μήπως λοιπόν με αυτή τη λογική, είναι άκυρη όλη η διαδικασία που είχε γίνει με τον Ν.1337 και πρέπει να δηλωθεί ξανά το αυθαίρετο από την αρχή;

Link to comment
Share on other sites

Μιλωντας με διευθυντη πολεοδομιας , μου ειπε οτι δεν μπορω να παω ετσι και αλλιως για Γ φαση , αφου εξακολουθει το ακινητο να βρισκεται εκτος σχεδιου και ειναι μη αρτιο και μη οικοδομησιμο (δλδ ειναι οι ιδιες συνθηκες με το 1983 )Οσον αφορα το αν θα πρεπει να δηλωθει το ακινητο απο την αρχη ,ειλικρινα δεν ξερω.Καμια γνωμη πανω στο θεμα ?

Link to comment
Share on other sites

Μιλησα σημερα με το ΤΕΕ και μου ειπαν οτι θα υπολογισω το προστιμο μονο για τα επιπλεον δωματια που εχουν φτιαχτει και δεν φαινονται στην Ακαι β φαση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.