Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δε συνεχίζεις να παίρνεις τίποτα ούτε πιο πριν, εφόσον είχες στην δημοτική ή κοινοτική κοινότητα ΤΖ>2.200,

Για πιο μετά περιμένουμε να γίνει ΦΕΚ όλο αυτό το ''πράγμα''

Link to comment
Share on other sites

ψηφισθείσα τροπολογία 07/02/2012 http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/p-odhgia-pap.pdf

 

 

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ :

 

ΝΟΜΟΣ 4014/2011, Άρθρο 24 : Δικαιολογητικά, διαδικασία υπαγωγής και ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής ή αυθαίρετης αλλαγής χρήση

§6. α. Ο φερόμενος ιδιοκτήτης της αυθαίρετης κατασκευής ή χρήσης που δηλώνεται σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους καταβάλλει ενιαίο ειδικό πρόστιμο, το οποίο υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν της, επί την τιμή ζώνης, που ισχύει στην περιοχή του ακινήτου, ανεξαρτήτως της χρήσης αυτού, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, εφόσον υποβληθούν εμπρόθεσμα η αίτηση και τα δικαιολογητικά της παρ. 2 επί το συντελεστή 15 % και επί τους συντελεστές που ορίζονται στον πίνακα του παραρτήματος του παρόντος ανάλογα με την κατηγορία και το είδος του αυθαιρέτου (τετραγωνικά μέτρα Χ 15% Χ τιμή ζώνης Χ συντελεστές τετραγωνιδίων). Για την εύρεση του προστίμου κάθε κατηγορίας και είδους κατασκευής ή χρήσης που ορίζεται στον πίνακα προστίθενται τα εμβαδά όλων των δηλούμενων εμβαδών της κατηγορίας και του είδους αυτού για κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία.

 

Νόμος 4030/2011 (ΦΕΚ249/Α/25.11.2011), Άρθρο 49, §7.Αντικαθίσταται ως εξής:

7α. Για τα ακίνητα τα ευρισκόμενα στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά Κρήτη και Εύβοια, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο. Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, για τον υπολογισμό των προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία δημοτική κοινότητα του ακινήτου η μέγιστη τιμή ζώνης δεν Υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της έκτασής της. Για τη συνδρομή της παραπάνω προϋπόθεσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οικείου Δήμου». (Αρ.50 τροπολογίας 7/2/12)

 

7β. Για τα υπόλοιπα ακίνητα της Επικράτειας, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το Ακίνητο.

Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, για τον υπολογισμό των Προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο Δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία τοπική ή δημοτική κοινότητα η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της έκτασής της. Για τη συνδρομή της παραπάνω προϋπόθεσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οικείου Δήμου.» (Αρ.50 τροπολογίας 7/2/12)

 

7γ. «Σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο νομό, στον οποίο βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα.» (Αρ.50 τροπολογίας 7/2/12)

Edited by Χριστινα Ματεντζιαδη
Link to comment
Share on other sites

7γ. «Σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο νομό, στον οποίο βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα.» (Αρ.50 τροπολογίας 7/2/12)

 

Νομό?

Link to comment
Share on other sites

κι ομως.........Νομό

 

ταυτοχρονα βλέπω και την εγκύκλιο http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/13376

με ίδια ημερομηνία.............

 

 

6. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ:

 

• Από το συνδυασμό των οριζομένων στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 16, του άρθρου 49, του ν. 4030/2011και στην {start}παρ. 1, του άρθρου 27{end}, του ν. 4014/2011 προκύπτει οτι νια κάθε αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση, ανεξαρτήτως του χρόνου κατασκευής του αυθαιρέτου ή της εγκατάστασης της αυθαίρετη χρήσης που διαπιστώνεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης υπολογίζονται από 21-9-2011 ως εξής:

α. Πρόστιμο ανέγερσης σε ποσοστό 30% επί της αξίας του αυθαιρέτου, όπως αυτή υπολογίζεται με βάση την επιφάνειά του επί την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών κατά το χρόνο διαπίστωσης της παράβασης.

β. Πρόστιμο διατήρησης σε ποσοστό 5% επί της αξίας του αυθαιρέτου, όπως αυτή υπολογίζεται με βάση την επιφάνειά του επί την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών κατά το χρόνο διαπίστωσης της παράβασης. Το πρόστιμο διατήρησης επιβάλλεται για κάθε έτος διατήρησης του από την ανέγερσή του ή την εγκατάσταση της χρήσης μέχρι την κατεδάφιση των κατασκευών και την επαναφορά της χρήσης ή τη νομιμοποίησή του με την έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής αδείας.

 

 

δ) Επίσης διευκρινίζεται οτι:

 

• Για κάθε αυθαίρετη εγκατάσταση ή εργασία που λόγω της φύσεώς της δεν αντιστοιχεί σε επιφάνεια χώρου, η αξία του αυθαιρέτου υπολογίζεται αναλυτικά με τρέχουσες τιμές και το ύψος των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των πεντακοσίων ευρώ (500) (παρ. 3, του άρθρου 2, της υπ' αριθμ. 9732/2004 ΚΥΑ ΦΕΚ 468 Β'),

 

• Σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης στην περιοχή του αυθαιρέτου λαμβάνεται η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο νομό που βρίσκεται το αυθαίρετο (παρ. 2, του άρθρου 2, της υπ' αριθμ. 9732/2004 ΚΥΑ ΦΕΚ 468 Β') και

Edited by Χριστινα Ματεντζιαδη
Link to comment
Share on other sites

Μα νομοί δεν υπάρχουν...

Μήπως είναι τυπογραφικό;

Μήπως ο ποιητής θέλει να πει Περιφέρεια;

 

γεωγραφικά υπάρχουν

πχ Ιθάκη ανήκει στο Ν.Κεφαλλονιάς

Ικαρία - Σαμου

και Καρπαθος - Δωδεκανήσου

 

τώρα τι συνδυασμό έκαναν.........

Edited by Χριστινα Ματεντζιαδη
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω ότι η Π.Ε. Ιθάκης, ανήκει στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

Από "κάτω" της η ΠΕ Ιθάκης έχει το Δήμο Ιθάκης και 8 Κοινότητες.

Από "πάνω" της έχει μία Περιφέρεια και μετά την Επικράτεια.

 

Νομό σε όλο αυτό το δέντρο δε βλέπω.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω ότι η Π.Ε. Ιθάκης, ανήκει στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

Από "κάτω" της η ΠΕ Ιθάκης έχει το Δήμο Ιθάκης και 8 Κοινότητες.

Από "πάνω" της έχει μία Περιφέρεια και μετά την Επικράτεια.

 

Νομό σε όλο αυτό το δέντρο δε βλέπω.

 

διοικητικά - Καλλικρατικά δεν υπαρχει κάτι τέτοιο....

τώρα τι ήθελαν να πουν...................... ο μονος νομός που υπάρχει είναι Γεωγραφικός..........

 

τι να πω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.