Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συντήρηση Υποσταθμού


vagmavra

Recommended Posts

Καλημέρα

Έχω αναλάβει Τ.Α. σε ένα εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών δοχείων το οποίο έχει ΥΣ 1200 KVA με ημερομηνία κατασκευής το 2000.

 

Απο τότε και στο εξής γίνεται συντήρηση ανα έτος όμως χωρίς κανένα πιστοποιητικό λόγω του ότι ο συντηρητής είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και κατα συνέπεια δεν μπορέι να εκδόσει..

 

Έπειτα απο τηλέφωνα σε ΔΕΗ και Επ. Εργασίας και πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο δεν έχω βρει κάτι, το θέμα είναι ότι σε έλεγχο της επιθεώρησης του ζητήθηκε πιστοποιητικό συντήρησης ΥΣ και μας δώσαν προθεσμίας έως της 20-10..

 

Τη βοήθεια σας παρακαλώ σε οδηγίες του πως να χειριστώ το θέμα και που θα βρώ την απαραίτητη νομοθεσία..

Link to comment
Share on other sites

Διωξτε το ΔΕΗτζη διοτι εχει ηδη δουλεια και η εργασια του στον ΥΣ ειναι παρανομη. Παρτε ενα συνεργειο που θα κανει συντηρηση επισημα και θα εκδοσει και ενα αντιστοιχη βεβαιωση συντηρησης.

Η ΕΕ ειναι ενα ματσο ασχετοι απο ηλεκτρολογια που δεν γνωριζουν καν ποιο ειναι οι ισχυοντες νομοι και ποια προτυπα. Επιμενουν να ζητανε ποιστοποιητικα που δεν καθοριζονται απο κανεναν νομο η πιστοποιητικα που απορρεουν απο μη εφαρμοσιμες ΚΥΑ μονο και μονο για να καλυψουν τον κωλο τους.

Θα ρωτησεις και τι να κανεις?

Αντεστρεψε την ερωτηση και ρωτα τους απο που απορρεει η νομικη υποχρεωση να εκδοσεις πιστοποιητικο συντηρησης.

Link to comment
Share on other sites

Tseronis οπως καταλαβαίνεις αυτό με τον Δεητζή δεν είναι στο δικό μου χέρι εγω θα το προτείνω αλλα εαν θα υλοποιηθει δεν μπορω να το γνωρίζω.

 

Νομοθεσία που αφορά Υ/Σ που μπορώ να βρω ??

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο με το θέμα του Υ/Σ αλλά σχετικό με τον Τ/Α

 

Tseronis οπως καταλαβαίνεις αυτό με τον Δεητζή δεν είναι στο δικό μου χέρι

 

Τη πάει να πει δεν είναι στο δικό σου χέρι στο να διώξεις τον υπάλληλο της ΔΕΗ. Ως Τ/Α έχεις το πρώτο και τον τελευταίο λόγο, εσένα θα τρέχουν σε τυχών πρόβλημα . Εμένα προσωπικά με ‘’τρέχουν’’ κάθε καλοκαίρι οι Τ/Α των 6 ξενοδοχείων που συντηρώ (το ‘’με τρέχουν’’ με τη καλή έννοια)

Ο υπάλληλος της ΔΕΗ έχει ένα μισθό, πόσοι όμως επαγγελματίες κάθονται αυτή τι στιγμή και δεν έχουν δουλειά , δεν είναι άδικο ?

Link to comment
Share on other sites

Νικολα δικιο εχεις ομως το δεν ειναι στο δικο μου χερι πηγαινει στο οτι δεν πληρωνεται απο εμενα, αρα δεν αποφασιζω και εγω για τη ληξη της συνεργασιας του..

Θεωρω ομως οτι απο την στιγμη που υπαρχει το πιστοποιητικο στη μεση θα το κανει.

 

Εσυ σαν συντηρητης υποσταθμων δεν εχεις να προτεινεις τπτ για το που θα βρω νομοθεσια ??

Link to comment
Share on other sites

Δες αυτο:

http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108373.html

Δες αυτο:

http://www.shenh.gr/nomothesia/nomoi-diataxeis/16-nomos-4483-65.html

Δες τη την Οδηγία Νο34 της ΔΕΗ

αλλα δεν σε βοηθανε σε αυτο που ζητας.

 

Κοιτα και αυτο ειναι χαριτωμενο:

http://www.ktirio.gr/innet/UsersFiles/sa/documents/articles/2005-170-43.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι εταιρίες που ασχολούνται στην Ελλάδα με συντήρηση Υ/Σ είναι πολύ λίγες. Επικοινώνησε μαζί τους ή με κάποιο παλιό ΔΕΗτζή (που κατά πάσα πιθανότητα εργάζεται εκεί) και πιστεύω θα σε βοηθήσουν.

 

Άλλωστε, το πιο πιθανό είναι, κάποια στιγμή να χρειαστεί εξειδικευμένος εξοπλισμός για την συντήρηση και τις μετρήσεις του Υ/Σ (μέτρηση υγρασίας στο λάδι, megger, συνφ, κτλ), που ένας απλός συντηρητής δεν έχει λόγω κόστους.

 

Η νομοθεσία στην Ελλάδα δίνει μόνο γενικές κατευθύνσεις, καθώς αυτή η δραστηριότητα ανήκε κατά βάση στη ΔΕΗ, η οποία διαμόρφωσε δικές της οδηγίες και απαιτήσεις για τις συντηρήσεις των Υ/Σ της.

Link to comment
Share on other sites

Εσυ σαν συντηρητης υποσταθμων δεν εχεις να προτεινεις τπτ για το που θα βρω νομοθεσια ??

 

Δεν φτάνω μέχρι εκεί….…μακάρι βέβαια να είχα τις γνώσεις για κάτι τέτοιο αλλά….

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ, vagmavra. Αν ημουν ΤΑ σε Βιομηχανια το πρωτο πραγμα που θα ελεγχα πριν να τρεχω πισω απο την καθε λεπτομερια και ΜΑΠ ειναι τα σημεια υψηλης ενεργειακης πυκνωτητας. Δηλαδη:

Υποσταθμος, Λεβητοστασιο, Διανομη, Η/Ζ, Πυροπροστασια, Αεροθυλακια, Φορτια (ακομα και μεγαλες πορτες... σημερα δικαζεται ενας συναδελφος)

 

Ασχετα με την ΕΕ πρωτα εσυ θα πρεπει να επιθεωρησεις το ΥΣ ή αν δεν γνωριζεις να βαλεις καποιον να το κανει! Ο ετησιος ελεχος ειναι κατι το οποιο ειναι κοινως αποδεκτο σαν την ελαχιστη προληπτικη συντηρηση που χρειαζεται μια τετοια εγκατασταση. Εχεις καμια ιδεα τι μπορει να γινει σε περιπτωση μη λειτουργιας των ασφαλιστικων διαταξεων?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.