Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πλακάκια πάνω από ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης


tkot

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

 

Έχω εγκαταστήσει ηλεκτρικό ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης σε έναν χώρο 35τμ (σε εξοχικό) και αναρωτιέμαι ποιάς ποιότητας πλακάκια πρέπει να επιλέξω ώστε να μην μου παρουσιαστεί πρόβλημα με αποκολλήσεις κτλ.

 

Φυσικά δεν προτίθεμαι να επιλέξω κεραμικά πλακάκια, αλλά μετά από σχετική έρευνα, διαπίστωσα ότι τα γρανιτένια πλακίδια παράγονται σε διάφορες ποιότητες (αναφέρομαι στη μάζα τους και όχι στο θέμα της αισθητικής). Οι τιμές κυμαίνονται από 15 έως 35 ευρώ ανά τμ, με το άνω όριο να είναι βέβαια απαγορευτικό για την τσέπη μου!

 

Γενικά τι θα με συμβουλεύατε; Σε ποιά τάξη τιμής θα έπρεπε να επικετρώσω την περαιτέρω έρευνά μου; Αρκεί μια άριστης ποιότητας κόλα και αρμόστοκος ώστε να μειώσω το κόστος του ίδιου του πλακιδίου σε λογικά επίπεδα;

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία που κατασκεύασε την ενδοδαπέδια θα σας συμβουλεύσει πιό σωστά από κάθε άλλον όχι μόνον για την ποιότητα των πλακιδίων αλλά και για τον τρόπο τοποθέτησής τους.

Link to comment
Share on other sites

Η αποκόλληση και το είδος του πλακιδίου τι σχέση έχουν?

Link to comment
Share on other sites

Η αποκόλληση των πλακιδίων έχει να κάνει με την σύνδεση (πρόσφυση) πλακιδίων - κόλλας. Διαφορετικής ποιότητας πλακίδια έχουν διαφορετικό βαθμό πρόσφυσης. Βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος αποκόλλησης από το υπόστρωμα.

Επειδή στην ενδοδαπέδια θέρμανση έχουμε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις συνήθεις, θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της εταιρείας που κατασκευάζει την ενδοδαπέδια.

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα έλεγα οτι αναζητούμε συγκολλητική κονία με δυνατότητα παραμόρφωσης 10% και αντοχή για περίπου 100Κ κύκλους. Ο βαθμός πρόσφυσης έχει να κάνει με 2 επιφάνειες α) με πλακάκι και β) με υπόστρωμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.