Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λαθος υπολογισμος προστιμου


Recommended Posts

Τι αξία νομική έχει μία τέτοια ΥΔ;

Στέκει σε δικαστήριο να πεις:

Εγώ του είπα να τα κάνει όλα, αυτός δεν ήθελε. Μου υπέγραψε και χαρτί.

Σε αστικό μπορεί, σε ποινικό...;

Link to comment
Share on other sites

Προφανως αν σου υπογραψει τετοια Υ.Δ. ομολογεις σαν μηχανικος οτι ειχε κι αλλες αυθαιρεσιες, το ηξερες και δεν τις δηλωσες. Αρα θα φταιει κι ο μηχανικος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ο,τι δηλωσουμε θα θεωρειται σωστο. Υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη να ελεγχθει ο φακελος και να διαπιστωθουν λαθη?

 

Το θέμα δεν είναι ότι οι πιθανότητες να ελεχθείς είναι ελάχιστες οπότε δηλώνεις ότι θες, αλλά ότι ο ιδιώτης που τακτοποιεί το ακίνητό του στον μηχανικό, αύριο θα ζητήσει και την υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 23 απ τον ίδιο μηχανικό, και τότε πως του λες ότι δεν την υπογράφεις??? Ότι βλέπεις και δεν βλέπεις το τακτοποιείς! Αλλιώς στείλτον αλλού! Και η υπεύθυνη δήλωση εφόσον ήξερες δεν έχει καμία ισχύ!

Link to comment
Share on other sites

Από το σύστημα δε βγαίνει αυτόματα η δήλωση για μεταβίβαση? Άρα, όσα αυθαίρετα δηλωθούν, με το που βγει αυτή η δήλωση, μπορούν (και για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα φαντάζομαι) να κάνουν τη μεταβίβαση χωρίς άλλη βεβαίωση μηχανικού. ΑΡΑ, τα πρόστιμα ισχύουν, γιατί είναι σαν να έδωσε ο μηχανικός βεβαίωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε περίπτωση λάθος υπολογισμού του προστίμου, το οποίο ανακαλυφθεί στο 5% των ελέγχων που θα γίνουν, γίνεται απλά επαναπροσδιορισμός του προστίμου μετά από ειδοποίηση του μηχανικού? τελικά έχουμε κυρώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως δεν θα είναι τόσο απλό....

Μάλλον θα έχουμε την περίπτωση της "αυτοκαταγγελίας αυθαιρέτου", δηλαδή, "πάει" η δήλωση 4014, "πάνε" όλα όσα έχουν πληρωθεί, γίνεται έκθεση αυτοψίας, επιβάλλεται πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης, επιβάλλονται πρόστιμα και πειθαρχικές ποινές στο μηχανικό κ.λπ. Μην σου τύχει....

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να είναι τόσο αυστηρά, λόγω την μη ύπαρξης νόμιμων και λεπτομερών οδηγιών για τον υπολογισμό των προστίμων Μάλλον θα ζητηθεί να πληρωθούν τα υπόλοιπα αν πάλι μας πείσουν για τον "ορθότερο" δικό τους τρόπο υπολογισμό του προστίμου.Εκτός και αν είναι εσκεμμένα και τραβηγμένα λάθος ο υπολογισμός του προστίμου από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Έχει μεγάλη διαφορά μεταξύ απόκλισης κατά 1-2-5 τμ και "Ωχ, δεν δήλωσα την αποθήκη στον κήπο. Ποιός θα τη δει μωρέ?"... "Α, έχει και πισίνα!"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.