εχθές συνάδελφος μου έστειλε με email τον παρακάτω πίνακα με τις νέες "αναπροσαρμοσμένες" εισφορές που θα κληθούμε να καταβάλουμε από το νέο έτος ......
Εμένα προσωπικώς με έπιασε η καρδιά μου και ανέβασα πίεση (χωρίς πλάκα), καθώς τις διάβαζα.......
Οι εισφορές είναι θεσμοθετημένες από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που η "καλή"
Αυτό που ΔΕΝ μας είπε είναι ΠΟΥ θα τα βρούμε και από ΠΟΙΕΣ εργασίες θα τα βρούμε αυτά τα ποσά που θα ζητήσουν!!!!!
Θυμίζω πως με τον Ν.3919/11 έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ......, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ..... ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ... ΕΩΣ ΚΑΙ 93,31%.
Και ΡΩΤΩ.... :
1) ο άνω της δεκαπενταετίας μηχανικός.... ΠΩΣ θα είναι ανταγωνιστικός στις τιμές του πλέον όταν κάθε εξάμηνο θα πρέπει να βρίσκει να πληρώσει 6 Χ 649,37€=3896,22€!!!!! τουτ' έστιν ...7792,44€ το χρόνο??? Τη στιγμή που με το νέο φορολογικό πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί όπως φαίνεται τη Πέμπτη 20/10 ... θα απαλλάσσεται ΜΟΝΟ το 20% του ανωτέρω ποσού από το φόρο?????
2) Πως θα γίνονται οι διακανονισμοί στο ΤΣΜΕΔΕ, όταν συνάδελφοι που ΔΕ θα καταβάλλουν εγκαίρως τις εισφορές τους, θα ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ με τόκο -πρόστιμο- της τάξης του 1,98% ΓΙΑ ΚΑΘΕ μήνα καθυστέρησης??? (εγώ τόσο πλήρωσα τον Ιούλιο για 25 μέρες καθυστέρησης).
3) Πως θα παίρνουμε ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνουμε μια δουλειά??? Απλά ...ΔΕ θα παίρνουμε....
Με λίγα λόγια .... ΜΟΝΟ εταιρείες με κεφαλαιακά διαθέσιμα θα καταφέρουν να επιζήσουν.... οι μικροί και μεσαίοι ή θα αφομοιωθούν ή θα εξαφανισθούν......
3) Πως θα πηγαίνουμε χωρίς ασφαλιστικές εισφορές αν "ω μη γέννητω"
μας ΤΥΧΕΙ κάτι κακό από θέμα υγείας .... ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!! απλά ΔΕ θα πηγαίνουμε ... σα τα σκυλιά στα αμπέλι!!!!
θέλω να δω τώρα κάποιους "συναδέλφους" που για παράδειγμα κάνουν ας πούμε εξαρτημένο τοπογραφικό για αυθαίρετο αντί του ποσού των 200~250€ .... ΠΟΣΑ θα πρέπει να κάνουν ώστε να βγάλουν απλά και ΜΟΝΟ τις εισφορές??? ΔΕ μιλάω για έξοδα, ... ΔΕ μιλάω για κέρδος!!!
Τα σχόλια ΔΙΚΑ σας πλέον.
Παραθέτω τον πίνακα εισφορών .... (με το μαλακό δείτε τον) και τη σχετική εγκύκλιο...... ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!