Jump to content

* * * * * 1 votes

Νέες "ΚΑΥΤΕΣ" οι "Μεσοπρόθεσμες" εισφορές ΤΣΜΕΔΕ (ΕΤΑΑ)

εταα τσμεδε εισφορές

313 replies to this topic

#311 ggep

Νέο Μέλος

• Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Μηχανικός
  • Ειδικότητα:Μηχανικός Η/Υ

Posted 05 April 2012 - 20:44

Παιδιά ήρθε σε κανέναν σας νέο ασφαλισμένο άνω 15 ετίας ειδοποιητήριο; (Ρωτάω γιατί είμαι ΔΥ που πήρα άδεια άνευ αποδοχών και άνοιξα βιβλία πρόσφατα, οπότε δεν μου έρχεται ειδοποιητήριο). Θα πάω μόνος μου να πληρώσω στο ταμείο και θέλω να ξέρω τί να περιμένω.

Ευχαριστώ,
Γιώργος

#312 aggeloko

Νέο Μέλος

• Members
  • Pip
  • 9 posts
  • ΤοποθεσίαΠάτρα
  • Ειδικότητα:Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής

Posted 06 April 2012 - 18:04

View PostJulius Caesar, on 03 April 2012 - 17:15, said:

To να σου δίνει το κράτος επιδότηση (με λεφτά φορολογουμένων) είναι ενάντιο στις αρχές του φιλελευθερισμού. Αντιθέτως, θα έπρεπε να μειωθούν οι φόροι (άρα και κομμένες οι επιδοτήσεις...). Η Ελλάδα παλιά παρήγαγε λεωφορεία (Viamax), αυτοκίνητα (Pony), κουζίνες (Πίτσος, Ιζόλα), όπλα (ΠΥΡΚΑΛ, ΕΒΟ). Όλα αυτά άρχισαν να παρακμάζουν τη δεκαετία που το κόμμα που ήταν στην εξουσία είχε το "ΣΟ" στα αρχικά του, και το κόμμα που το ακολούθησε προσπάθησε να γίνει η πιστή του μίμιση.
Συγγνώμη για το εκτός θέματος, δε θα συνεχίσω.

Και όμως αυτές οι επιχειρήσεις δεν δεν παρηκμασαν εις το όνομα του "ΣΟ", αλλά της "φιλελεύθερης ανοικτής και ενιαίας" αγοράς. Και δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα (βλ. IBERIA και SEAT στην Ισπανία, κοκ). Υπάρχει σχετικό άρθρο για τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό και την ανάπτυξη στο Νοτο στο capital.gr.

ΥΓ1: Αν υποθέσουμε οτι εκλογές θα γίνουν σύντομα αυτές οι συζητήσεις αποκτούν νόημα. Αν γίνουν και βγάλουν μνημόνιο, τότε πάσο. Οι περισσότεροι θέλουν αυτό και τελειώνει εκεί.

ΥΓ2: Για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν σχολιάζω προσωπικά κάποιον. Απλά γράφω πώς βλέπω εγώ τα πράγματα. Και δεν πιστεύω στις "ολοκληρωτικές" θεωρίες που γράφηκαν πριν 90 και 130 χρόνια

#313 thodoris1982

Μέλος

• Core Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts
  • ΤοποθεσίαAθήνα
  • Μηχανικός
  • Ειδικότητα:Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης

Posted 06 April 2012 - 20:06

View Postaggeloko, on 06 April 2012 - 18:04, said:

Και όμως αυτές οι επιχειρήσεις δεν δεν παρηκμασαν εις το όνομα του "ΣΟ", αλλά της "φιλελεύθερης ανοικτής και ενιαίας" αγοράς. Και δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα (βλ. IBERIA και SEAT στην Ισπανία, κοκ). Υπάρχει σχετικό άρθρο για τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό και την ανάπτυξη στο Νοτο στο capital.gr

Φιλε θα σου υπενθυμισω οσο επικρατουσαν οι Σοσιαλιστικες πρακτικες σε κρατη οπως η Κινα και η Βραζιλια πως ο κοσμος υπεφερε. Σημερα που ακολουθουν το οικονομικα φιλελευθερο μοντελο το βιοτικο επιπεδο των κατοικων τους βελτιωνεται χρονο με τον χρονο.

Επισης καποιος πρεπει να μην εχει επαφη με την πραγματικοτητα για να λεει πως το ΠΑΣΟΚ με το πογκρομ εναντιον των ιδιωτικων επιχειρησεων δεν ηταν αυτο που τις εδιωξε απο την χωρα. Μονο το παραδειγμα με την Nissan στον Βολο θα σου αναφερω.

Edited by thodoris1982, 06 April 2012 - 20:08.

#314 aggeloko

Νέο Μέλος

• Members
  • Pip
  • 9 posts
  • ΤοποθεσίαΠάτρα
  • Ειδικότητα:Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής

Posted 07 April 2012 - 20:40

Ανάμεσα στον Φιλελευθερισμό και το τον Κομμουνισμό υπάρχει το Χάος.. Μην τα παρουσιάζεις ως τις μοναδικές δύο εναλλακτικές.

Επίσης μην συγχέεις δικτατορικά και ανελευθερα καθεστώτα με οικονομικές θεωρίες.

Και οι Σκανδιναβικές χώρες σοσιαλιστικές οικονομίες έχουν, δεν τους βλέπω να υποφέρουν. Επίσης, μάλλον έχεις ισχυρή άγνοια (σσ δεν θέλω να σε προσβάλλω, συγνώμη) για το πώς ζει ο μέσος άνθρωπος σε Κίνα, Βραζιλία, Βουλγαρία, Τουρκία, κοκ. Αντιπαράδειγμα για τον άκρατο καπιταλισμό αποτελούν οι ίδιες οι ΗΠΑ και για το πώς ζουν το 1/3 του πληθυσμού τους (κάτω από την φτώχεια).

Τέλος, εγώ δεν μίλησα για κανένα ΠΑΣΟΚ, ούτε άλλο κόμμα. Αναφέρομαι στην πολιτική που ακολουθήθηκε και ακολουθείται τα τελευταία 25+ χρόνια. Ο Νότος αποβημιοχανοποιήθηκε (και Α'-γενής και Β'-γενής παραγωγή) προς όφελος του Βορρά. Αυτό ηταν κεντρική ατζέντα σε όλη την Ευρώπη.

Πιστεύω ότι καμιά οικονομική θεωρία αν εφαρμοστεί by the book δεν μπορεί να αποτελέσει παννάκεια. Θα πρέπει κάθε κοινωνία σε κάθε εποχή να είναι σε θέση να αναθεωρεί και να εμπλουτίζει το μοντέλο που ακολουθεί. Αλλιώς την ξεπερνούν τα γεγονότα, όπως αποδεικνύεται συνεχώς εδώ και 2500 χρόνια.

Edited by aggeloko, 07 April 2012 - 20:41.