Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχετ. με συμπληρωματικές συμβάσεις


sga

Recommended Posts

Pen24 μελέτη θα γίνει με τιμές του τριμήνου δημοπράτησης. Αυτό για να υπάρχει ενιαία αντιμετωπίση των λογαριασμών αναθεωρήσεων που ως γνωστό γίνονται και αυτοί ανακεφαλαιωτικά.

 

Αν δεν υπάρχουν τιμές στο τρίμηνο δημοπράτησης τότε υπολογίζεις τις τιμές:

είτε με τις τρέχουσες ισχύουσες-εγκεκριμένες τιμές άρθρων (που ήδη εμπεριέχουν κωδικούς αναθεώρησης)

είτε με τις τρέχουσες ισχύουσες-εγκεκριμένες τιμές υλικών-μηχανημάτων-εργασίας τιμαριθμικών φτιάχνοντας νέα άρθρα (οπότε βάζεις και ανάλογο κωδικό αναθεώρησης) ... άρα θα έχεις και πρακτικό κόστους κλπ

είτε κάνοντας "Νέες Τιμές" με τιμές εμπορίου-πραγματικές (βάζοντας ανάλογους κωδικούς αναθεώρησης, έχοντας και τα ανάλογα δικαιολογητικά π.χ. τρείς προσφορές όπου επιλέγεται η συμφερότερη για την υπηρεσία)  ... άρα θα έχεις και πρακτικό κόστους κλπ

είτε με συνδιασμό των ανωτέρω.

 

Σε κάθε περίπτωση κάνεις αναγωγή των ανωτέρω τιμών των άρθρων στο τρίμηνο δημοπράτησης (για λόγους ενιαίας αντιμετώπισης της όποιας μελλοντικής αναθεώρησης) χρησιμοποιώντας "αντίστροφα" τους συντελεστές αναθέωρησης.

Προσοχή:

**Οπως καταλαβαίνεις εξαιτίας των κωδικών αναθεώρησης που είτε θα υπάρχουν στα εγκεκριμένα άρθρα είτε της αντιστοιχίας των κωδικών αναθεώρησης που θα βάλεις στα νέα άρθρα θέλει ιδιάιτερη προσοχή στην επιλογή. Αυτό γιατί στο μέλλον όταν κάνεις αναθεώρηση μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων.

**Εχε υπόψη σου ότι έχεις και την εφαρμογή της έκπτωσης και του συντελεστή "σ". Οπότε μεγάλη προσοχή στις τιμές μην πάς για μαλλι και βγείς κουρεμένος.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.