Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϋφιστάμενο του 1955


Recommended Posts

Σε κτίριο προυφιστάμενου του '55 θέλει ο ιδιοκτήτης να εκδώσει άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως αναφέρει το άρθρο 2 παρ.1γ χρειάζεται βεβαίωση κύριας χρήσης κτλ. Επομένως, μπορεί να δοθεί η βεβαίωση εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις ανεξαρτήτως της χρήσης που είχε το '55? 'Η θα πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης με άδεια κ μετά να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχω αποθήκη του 1928 την οποία θέλει ο πελάτης να ρευματοδοτήσει. Έδωσα κάτοψη και δική μου βεβάιωση ότι βάση συμβολαίου ,εγγράφων κτλ το κτίσμα είναι προ του 1955 αλλά η ΔΕΗ δεν την έκανα δεκτή και θέλει βεβαίωση από πολεοδομία η τακτοποίηση. Υπέβαλλα στην πολεοδομία φάκελο για πιστοπόιηση προ του 55 αλλα επειδή το κτίσμα είναι όλο στο προκήπιο δεν μπορούν να μου δώσουν.Μου λένε να κάνω τακτοποίηση..Επειδή όμως δεν ειναι κατοικία δεν μπορώ να το βάλω σαν προ του 1975 με αποτέλεσμα να βγαίνει ένα μεγάλο πρόστιμο ..τι με συμβουλέυετε να κάνω; Υπάρχει κάτι που μπορώ να προσκομήσω στην ΔΕΗ ώστε να κάνει δεκτή την δική μου βεβάιωση;

Link to comment
Share on other sites

Μια ιδέα θα ήταν να βάλεις με αναλυτικό μια παράβαση πχ αντικατάσταση στέγης ή κάτι άλλο και στην περιγραφή να αναφέρεις κτίριο προ 55 επιφάνειας τάδε...με αυθαίρετες εργασίες αντικατάστασης στέγης  κλπ εργασιών που μπορεί να έχεις. Αναφέρεις και στην Τ.Ε το λόγο που το θεωρείς προ 55 (Ε9, παλιά συμβόλαια, παλιό ρυμοτομικό που εμφανίζει την ιδιοκτησία, αερ/φια, μορφολογικά χαρακτηριστικά κτιρίου κλπ) επισημαίνοντας και το σχετικό της εγκ. 4. Οπότε αυτοί στη ΔΕΗ θα δουν τη βεβαίωση και το πεντασέλιδο της ρύθμισης. Δεν το έχω κάνει για να μπορώ να πω σίγουρα αν θα γίνει αποδεκτό.

Link to comment
Share on other sites

Μου λένε για την βεβαίωση τεε για ηλεκτροδότηση ότι πρέπει να γράφει μέτρα , δεν τους αρκεί η τεχνική έκθεση στο τέλος..Αλλιώς θέλουν πιστοποίηση από πολεοδομία(η οποία όπως ανέφερα δεν γίνεται). Είναι δυαντόν νόμιμο κτίσμα βάση νόμου να μην υπάρχει τρόπος να ηλεκτροδοτηθεί;;

Link to comment
Share on other sites

Οταν γίνεται η διαδικασία ''νομίμου περιγράμματος προ''55'' γίνεται σύμφωνα με τους όρους που ίσχυαν τότε & όχι τώρα. Επειδή μάλλον τότε δεν πρέπει να υπήρχε προκήπιο οπότε τότε δεν ήταν το κτίριο εντός προκηπίου, μήπως αν ξαναπάς στην Υ.ΔΟΜ., θα προβούν σε πιστοποίηση ?? Λέω μπας και ......

Link to comment
Share on other sites

Θα το παλέψω αλλά υποψιάζομαι ότι θα μου πούνε για εξαίρεση από κατεδάφιση για εκείνο το τμήμα , όχι για νόμιμο περίγραμμα... μεγάλο μπέρδεμα με τα προ του 55. Και αυτό το κόλλημα της ΔΕΗ με τα μέτρα δεν το καταλαβαίνω..(μου το είχαν ξανακάνει θέμα με μια αποθήκη κατηγορίας 3 με αναλυτικό επειδή δεν έγραφε μέτρα η βεβαίωση και αναγκάστηκα να την δηλώσω με μέτρα...) Δηλαδή αν το γράφω στον τίτλο και στην ΤΕ δεν μπορούν να το διαβάσουν;

Link to comment
Share on other sites

μου το ειχαν κανει και εμενα θεμα. γιατι λεει ερχοταν ο αλλος και εβαζε 0 τετραγωνικα σε αποθηκη. τεσπα συναδελφε για να παρεις πιο ακουραστα ρευμα σιγουρα πρεπει να περασεις απο τα αυθαιρετα δηλαδη να δηλωσεις κατι.με ελαχιστο προστιμο 500 ευρω. στην αρχη βαλε τετραγωνικα μετρα και βγαλε το παραβολο 500 ευρω. αμεσως σου επιτρεπει να βγαλεις χαρτι για συνδεση με τη δεη και μετα βγαλε την επιφανεια και βαλε μια λοιπη παραβαση. δεν γινεται αλλιως.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΕΧΩ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΤΟ 1938 ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 1945. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΦΑΚΕΛΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΔΟΜ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΛΟΓΩ ΝΟΚ. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΕΡΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ?

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Gousgounis

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Να κάνεις ένσταση για το πρόστιμο, και να ζητήσεις εγγράφως την απάντηση της ΥΔΟΜ για την περίπτωση που θα σου ζητήσουν πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος όταν εξεταστεί η ένσταση.

 

Άλλα "επίσημα" έγγραφα που μπορείς να πάρεις είναι η βεβαιωση προέδρου και ίσως μία δήλωση του 4178 πως δεν έχει αυθαιρεσίες.

Από τη στιγμή που αποδεικνύεται εύκολα η παλαιότητα και δεν έχεις άλλες αυθαίρετες προσθήκες, είναι τραγελαφικό να χρεώνουν πρόστιμα. Σύμφωνα με την παρ 1δ του αρ 23 του Ν4067/12 ως προ ΓΟΚ 1955 θεωρείται νομίμως υφιστάμενο.

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στην παρακάτω φωτό είναι η πίσω σελίδα στελέχους αδείας του 1955. Η άδεια εκδόθηκε Ιούλιο του '55. Στη φωτό στα δεξιά εκεί που λέει

 

<<εθεωρήθη

 

Πρ..(?) 209 / 9-11-55

 

ΙΖ αστυνομικό τμήμα>>

 

Τι ακριβώς μπορεί να είναι αυτή η θεώρηση? Σημαίνει κάτι που αφορά στην πρόοδο των εργασιών? Επειδή η ημερομηνία που αναφέρει είναι οριακά πριν το όριο για να θεωρηθεί προ του '55, θέλω να δω μήπως μπορώ με βάση την ημερομηνία της θεώρησης αυτής, να συμπεράνω αν η κατασκευή ολοκληρώθηκε ή όχι πριν τις 30/11 εκείνης της χρονιάς.

 

post-48142-0-16475500-1396100615_thumb.jpg

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.