Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προϋφιστάμενο του 1955


Recommended Posts

εντος οικισμου <2000 κατ εγινε αποδοχη κληρονομιας προσφατα  .Στην αποδοχη περιγραφονται τα κτισματα  οχι ομως τετραγωνικα επιφανειων .

2  κτισματα ειναι πετρινα και  τα αλλα απο οπτοπλινθοδομη ημισοβαντισμενα  .Στο ε9 του αποθανοντος δειχνονται ως προ του 55 (αλλο 1928,1932 κτλ) 

Πριν λιγο καιρο  στο ενα απο τα πετρινα οι καινουργιοι ιδιοκτητες/κληρονομοι    αντικατεστησαν τον παλιο εξωστη  με  εξωστη απο σκυροδεμα που στηριζεται σε κολωνες(ηχ η κ κανονονικος χωρος ) και

ξυλινο στεγαστρο

Τον καινουργιο εξωστη-ηχ -μη θερμαινομενος στεγασμενος χωρος    κ το στεγαστρο προτιθεμαι να τα προχωρησω με νοκ α4 παρ 6.Για τα υπολοιπα χρειαζεται να γινει καποια κινηση ?(πιστοποιηση η οτιδηποτε αλλο?  )

Με τα κτισματα απο  τουβλο  θα προκυψει προβλημα ? 

Επισης να πω οτι οι ιδιοκτητες ισχυριζονται οτι ετσι το κληρονομισανε  ασχετα αν σε τοπογραφικο που εκαναν  και πηγε σε συμβολαιογραφο για την αποδοχη(???) ο εξωστης εδειχνε ο  παλαιος 

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Επαναφέρω το τόπικ. Μήπως η παραπάνω θεώρηση σημαίνει την έναρξη των εργασιών?

Αυτο που βλεπω στη φωτογραφια ειναι σαν μια οικοδομικη αδεια κανονικη. Κοιτα επειδη εισαι νοεμβριο μηπως δεν πιανεις την ημερομηνια το προ 55. (νομιζω υπαρχει συγκριμενη ημερομηνια) Το οτι εχει βγαλει αδεια ομως δεν σημαινει οτι το εχεις φτιαξει το ακινητο....προσοχη

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω gio και γι' αυτό και τελικά δεν την έδωσα τη βεβαίωση! Βρέθηκε άλλος που την έδωσε τηλεφωνικά, χωρίς αυτοψία και χωρίς καν να του προσκομίσουν άδεια, σχέδια κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπερα!

Έχω ένα διώροφο κτίριο εντός παλαιού τμήματος της πόλης.

Στα χερια μου έχω :

- ενα συμβόλαιο του 1980, το οποίο μου τοποθετει το κτίριο πίσω στο χρόνο έως και το 1932.

- ένα χαρτι απο την αρχαιολογια  που υποστηριζει οτι το κτιριο χρονολογείται στον 19ο αιώνα.

Θα το υποβάλλω στον 4178, με 2 παραβάσεις για διαφορες παρεμβάσεις που έχουν κάνει προφανώς μετά το 1955.

Επειδή μετά θέλουν να κάνουν κάποιες εργασίες και θα προχωρήσω σε μικρή κλίμακα, η τακτοποίηση μεσω του 4178  (το 5σελιδο του ΤΕΕ) με καλύπτει απο θέμα νομιμότητας ή θα πρέπει να βγάλω και μια βεβαιωση προυφιστάμενου για να έχουν κάποιο χαρτί νομιμότητας του κτιρίου οι ιδιοκτήτες?!

Link to comment
Share on other sites

Oχι, το 5σελιδο της τακτοποιησης σε καμια περιπτωση δεν αποτελει στοιχειο νομιμοτητας.

 

ΥΓ : Αν σε σωζει το συμβολαιο που αναφερει το κτισμα προ του 1955 (στα ιδια τ.μ. αραγε?) θα βγει ευκολα και η μικρη κλιμακα.

 

Αλλιως ετοιμασου....εγκυκλιος 7 και τα σχετικα...

Edited by salpigoal
Link to comment
Share on other sites

Oχι, το 5σελιδο της τακτοποιησης σε καμια περιπτωση δεν αποτελει στοιχειο νομιμοτητας.

 

ΥΓ : Αν σε σωζει το συμβολαιο που αναφερει το κτισμα προ του 1955 (στα ιδια τ.μ. αραγε?) θα βγει ευκολα και η μικρη κλιμακα.

 

Αλλιως ετοιμασου....εγκυκλιος 7 και τα σχετικα...

εγκυκλιος 7???.... συναδελφε σε ποια αναφερεσαι ?

Link to comment
Share on other sites

Eιναι δυστυχως μια εγκυκλιος την οποια δεν την βρισκεις στο διαδικτυο. Αναφερεται στις περιπτωσεις που θες ν αποδειξεις παλαιοτητα κτισματων, οικοπεδων (για παρεκκλισεις) κτλ....

 

Θελει την βεβαιωση του Δημου και υπευθυνες δηλωσεις ιδιοκτητων

Link to comment
Share on other sites

Στην εγκ. 4/3-12-2013  για τα προ του 55

.... " ...ο χρόνος ανέγερσής του συνήθως τεκμαίρεται από τον τρόπο κατασκευής του και δεν απαιτείται η υποβολή σχετικών αποδεικτικών στοιχείων..."

κι αυτό, επειδή δεν είναι εύκολο να υπάρχουν α/φ του 55

Αλλά αν το κτίσμα είναι όντως του 19ου αιώνα, μπορεί να αποδειχθεί ευκολότατα είτε από τίτλους είτε από α/φ.

Link to comment
Share on other sites

@salpigoal: Το συμβόλαιο του 1980 λέει οτι οι πωλητες το ειχαν απο το 1966, και τοτε το ειχαν παρει από τους προκατοχους τους οι οποίοι το είχαν απο το 1932. Τετραγωνικα μετρα δεν αναφέρει, αλλά περιγράφει το ισόγειο που ηταν καταστημα απο τοτε, και τους 2 ανωθεν οροφους που ηταν κατοικια με εσωτερικη σκαλα. Οι χωροι που περιγραφει στους 2 οροφους της κατοικιας εχουν αλλάξει λιγο εσωτερικη διαρρυθμιση (κατι το οποιο θα βαλω μεσα στις 2 παραβασεις της τακτοποιησης), αλλά απο τα εσωτερικα δομικα στοιχεια του σπιτιου τα οποια εχουν διατηρηθει μπορει κανεις να φανταστει τη διαρρυθμιση της κατοικιας η οποια φαινεται να ηταν οπως περιγραφεται στο συμβολαιο του 1980.

 

Την εγκυκλιο 7...ουτε εγω την εχω υποψιν μου...!

 

Για τη μικρη κλιμακα, θεωρω οτι δε θα μου δημιουργησουν προβλημα στην Πολεοδομια, μιας και εχω βεβαιωση παλαιοτητας και εγκριση εργασιων απο την αρχαιολογια. Συν το χαρτι της τακτοποιησης όλων το αυθαιρετων εργασιων που εχουν γινει (αλλαγη εσωτερικης διαρρυθμισης, σοβαδες, βαψιματα, κτλ).

 

Έχω στην κατοχη μου το συμβολαιο και τη βεβαιωση παλαιοτητας της αρχαιολογιας. Να μπω στη διαδικασια της αεροφωτογραφιας ή της βεβαιωσης δημαρχου?

 

Στον ιδιοκτητη, στο τελος ποιο χαρτι νομιμοτητας του κτιριου θα του μεινει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

παιδια καλημερα,εχω ενα κτισμα με βεβαιωση απο δεη οτι ηλεκτροδοτηθηκε το 1954 και ειναι χ τμ και επισης συμβολαιο το οποιο αναγραφει οτι υπαρχει πεπαλαιωμενο κτισμα χ τμ  δεν μπορω να δωσω βεβαιωση για μεταβιβαση???

γιατι πηγα στην πολεοδομια και μου ειπαν θελει βεβαιωση νομιμου περιγραμματος ...τοπογραφικα,αυτοψιες κλπ.....και μιλαμε για ενα ισογειο ευτελους αξιας...τι κανω>??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.