Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση μηχανικού


Recommended Posts

Στο τελος αν συμπληρώσετε τη συμβατικη αμοιβή προχωράει και χωρίς κωδικο από το σύστημα αμοιβών των ιδιωτικών έργων.

Και ένα ευρώ να συμπληρώσεις ως αμοιβή

μια χαρά προχωράει!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 983
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κανε αυτο που εχει αναφερθει και αλλου:

Μπες στο συστημα των αυθαιρετων, συμπληρωσε τα στοιχεια του ακινητου και των ιδιοκτητων, μη συμπληρωσεις τιποτα στα φυλλα καταγραφης αυθαιρεσιων, στα προσθετα στοιχεια εγω εγραψα τη συμφωνειθησα αμοιβη (χωρις ΦΠΑ), την ημερομηνια αυτοψιας και στο πεδιο της τεχνικης εκθεσης εκανα copy-paste το κειμενο που θα εγραφα κανονικα στη βεβαιωση τη χειρογραφη.

Πατα υποβολη, δηλωσε περιπτωση 1 ή 2 (προσοχη! τα εχει με αντιθετη σειρα!) και οτι τα στοιχεια ειναι αληθη, και τυπωσε το pdf.

Εκοψα ΑΠΥ με το ποσο και ΦΠΑ. Οχι ΦΕΜ, οχι κρατησεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εγω τις δηλωσεις τις περναω απο το συστημα του τεε για τα αυθαιρετα, κ ζηταω οσα λεφτα θελω κ απλως κοβω αποδειξη....ουτε φεμ ουτε τεε ουτε τιποτα μεχρι τουλαχιστον να υπαρξει καποια επισημη ενημερωση..... ενδεικτικα αναφερω για την διαδικασια της αιτησης

1.μπαίνεις στο σύστημα για τα αυθαίρετα

2.γραφεις στοιχεια γενικά για την περιοχή κτλ

3.κάνεις γεωγραφικό εντοπισμό

4.στους ιδιοκτήτες γραφεις τα στοιχεία που σου ζηταει

5.στα πρόσθετα στοιχεία γράφεις την συμφωνηθείσα τιμή, ότι θες στο κείμενο της τεχνικής έκθεσης(ουσιαστικα γραφεις αυτα που σε αφορουν απο το υποδειγμα της δηλωσης που εχει το site του ypeka) και στα σχόλια γραφεις παλι οτι θελεις

6.αφου αποθηκευσεις ότι έχεις κάνει πατας υποβολή

7.τσεκάρεις την κατηγορία βεβαίωσης που θα σου βγει αποδεχεσαι τις επιλογές και τέλος!!!

 

πατωντας το pdf κουμπι πανω δεξια στο site του τεε για τα αυθαιρετα(εκτυπωση δηλωσης),ουσιαστικα μπορεις να κανεις preview το τι θα γραφει η δηλωση σου...

Edited by Manolis gon
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Το πεντασελιδο που τυπώνει ΔΕΝ είναι η βεβαίωση , είναι η δήλωση με τα διάφορα πληροφοριακά στοιχεία.Η βεβαίωση τυπώνεται από το συμβολάκι του PDF που είναι στην κατηγορία "πρόσθετα στοιχεία". Αν τη δείτε δεν έχει κανένα σύμβολο ή σημείο αναφοράς στο ΥΠΕΚΑ, είναι μια απλή βεβαίωση.Αν τα λόγια δεν σας ικανοποιούν , φτιάξτε μια δική σας και δώστε τη στη συμβολαιογράφο μαζί με το πεντασέλιδο που θα τυπώσετε απο το pdf που είναι δίπλα από το €, πάνω δεξιά.

 

 

Οσον αφορά το ΦΠΑ είναι λογιστικά θέμα , η φιλοσοφία δηλαδή είναι για όλα τα επαγγέλματα και όλες τις συναλλαγές η ίδια. Είναι το αντίστοιχο ποσοστό ( σε μας το 23%) του ποσού που κόβεται σαν αμοιβή στο ΑΠΥ και αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΑ!! Δεν έχει να κάνει με ΤΕΕ με Υπεκα με νόμιμες με παράνομες με ότι νάναι αμοιβές.ΟΤΙ γράφει το ΑΠΥ επί 23% Τίποτα άλλο.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

ποιο κουτακι παταω μανωλη>?

 

Στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο, όλες οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις , εμπίπτουν σε μια εξαιρέσεις της §2 του άρθρου 23 του Ν.4014/2011.

 

ή

 

Το μεταβιβαζόμενο ακίνητο ή αυτοτελής ιδιοκτησία (οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία) , δεν υπάγεται σε καμία από τις περιπτώσεις της §3 του άρθρου 23 του Ν. 4014./2011 και υφίσταται νομίμως. (Κατά την παρ.1 του άρθρου 23 του Ν.1577/1985 , ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Οικοδομική άδεια, νομιμοποιήσεις κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Τι είναι το μεταβιβαζόμενο ακίνητο, για πες, είχε αυθαιρετα που τακτοποιήθηκα (το πρώτο) ή είναι όλα νόμιμα (τοτε το δεύτερο)

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

ολα νομιμα..το δευτερο...οκ ευχαριστω αρχηγε...

 

 

 

παιζει να υπαρχει προβλημα με το δασαρχειο?στα εκτος σχεδιου λεω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.